Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 1. forduló

BME-MAFC- SZTE Szegedi RSC  103-64 (22-19; 31-17; 240-12; 30-16)

BME-MAFC: KOFLANOVICS 2, LÁNG-MITICZKY 20, KÓSA 20/6, Horváth -, Pásztor 6. Csere: Vargovics 4, Vantal 2, ROZS 10, VAS 18, Géczi 5, TÓTH 10, Molnár 6. Edző: Weisz-Tiba Klára

SZTE Szegedi RSC: KLAUSZ 15, Gombás 6, Kovács 9/3, EL-NADER 14/3, Tráser 5. Csere: BARCSIK 15/15. Edző: Gaál Gergő

A mérkőzést a hazai csapat két nehéz tüzére Láng-Miticzky Dániel (20 pont, 6 lepattanó), és Kósa Gergely (20/6 pont, 2 szerzett labda) nyitotta. Egy darabig BME-MAFC fölény érződött, de a szegediek nem adták fel ilyen korán. A válasz hamarosan Klausz Barnabástól (15 pont, 9 lepattanó, 12 eladott labda) érkezett. Az első negyedben nagyrészt neki volt köszönhető az egál körüli eredmény. 

A második negyedben csatlakozott társához a vendégektől Barcsik Balázs (15/15 pont), és elsüllyesztett három triplát. A műszakisok azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és Láng-Miticzky vezetésével 31 pontos 10 percet repesztettek. Koflanovics Kristóf (2 pont, 12 gólpassz), mint egy karmester, irányította társait, és osztogatta a szebbnél szebb asszisztokat. A padról érkezve pedig Vas Botond (18 pont, 3 lepattanó, 2 gólpassz) volt eredményes. Végül Kósa utolsó másodperces triplája zárta a félidőt.

Fordulás után kicsit nyílt az olló. 2-3 hazai kosár után jött 1-1 vendég találat. Pásztor jelenléte stabilitást adott a BME-MAFC védelmének. A Kósa-Láng-Miticzky duóhoz csatlakozott Tóth Kornél is pontgyártásban. 

A negyedik negyed hazai szempontból megint erősre sikerült pontszerzésben, ugyanis a fáradó vendégeket rendre leindították a sok játékost forgató hazaiak. Mindenki kivette részét a pontgyártásból. A szegedi csapat sokáig állta a sarat. El-Nader Hamza (14/3 pont, 7 kiharcolt fault, 6 eladott labda) vette hátára csapatát a végjátékban, azonban a BME-MAFC győzelme nem forgott veszélyben. 

Weisz-Tiba Klára: Le a kalappal a szegedi csapat előtt, jól bírták a tempónkat. Sokat kell együtt játszanunk, és szépen helyükre fognak kerülni a dolgok.

Gaál Gergő: Gratulálok a BME-MAFC csapatának! Nagyon szimpatikus, és hajtós mérkőzést játszottunk ellenük. Sajnálom, hogy csak 6 emberrel tudtunk ma megjelenni. Egyetemi elfoglaltságok miatt a csapat fele nem tudott velünk tartani. Remélem a visszavágón kicsit szorosabb mérkőzést tudunk játszani.