2024. május 23-án szombaton rendezték a Kiváló Kölykök Kupája versenysorozat négyes döntőjét. 

MAFC – Nyíregyházi Sportcentrum 101 – 44 (25-13,42-14,23-17,11-0)

MAFC: Kovács Vince 17, Kenyeres Marci 17, Somoskövi Dani 15, Tóth- Szirmai Bazsi 12, Hatházi Bálint 10,  Kiss Áron 9, Marton Vencel 7, Szőcs Lóri 6, Molnár Martin 4, Becze Geri 3, Dellei Gellért 1, 

Nagy-Horváth Szilvia: Az elődöntőben a Nyíregyháza csapatával találkoztunk. Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok könnyű kihagyott helyzet és ki nem kényszerített, eladott labda jellemezte az első negyedet. A második negyedben tudtunk ritmust váltani és védekezésünk is agresszívabb lett. Így hamar nagy előnyre tettünk szert, amit a második félidőben tovább növeltünk. Sok szép támadást vezettünk és indításból is többször bizonyultunk eredményesnek. Összességében megérdemelten jutottunk be a döntőbe. 

MAFC – Cívis KK Debrecen  57-78 (19-30,20-22,12-21,6-5)

MAFC: Kiss Áron 14, Molnár Martin 10, Szőcs Lóri 6, Tóth – Szirmai 6, Kovács Vince 5, Mészáros Lőrinc 5, Dellei Gellért 3, Kenyeres Marci 3, Marton Vencel 3, Somoskövi Dani 1, Becze Geri 1.

Nagy-Horváth Szilvia: Kiadós ebéd után következett a Debrecen csapata. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk velük, sok gyors, jól egy-egyező játékosok alkotta, összeszokott csapattal kellett megvívnunk az aranyért. 

A kezdést teljes dekoncentráltság jellemezte, sem védekezésben, sem támadásban nem mutattuk az igazi arcunkat. A második negyedben sikerült javítani, de a hátrányunkat nem tudtuk behozni. Küzdöttünk a második félidőben is, azonban a jó játék és a fordítás elmaradt, így a Debrecen csapata vihette haza a kupát. Több játékosnak még meg kell tanulni felvállani a felelősséget és vezérként előre lépni. Ez egy hosszabb folyamat, aminek az elején tartunk és jó úton haladunk. 

Gratulálok a csapatomnak az ezüstéremhez! 

A hétfői edzésen következhetett a jól megérdemelt tortázás, amivel az első mérkőzésen 100. pontunkat szerző Somoskövi Dani nagymamája ajándékozta meg a csapatot. Cukrászokat meghazudtoló tortát készített a csapatnak, ami az utolsó morzsáig elfogyott. Köszönjük!