Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport,5. forduló

BME-MAFC – Semmelweis Egyetem 119-71 (35-25; 25-17; 24-12; 35-17)

BME-MAFC: Koflanovics 2, Pollák 13/6, LÁNG-MITICZKY 17/3, HORVÁTH 8, Pásztor 7. Csere: Vargovics 9/3, VANTAL 11/3, Kósa 6, BARTHA 16, VAS 10, GÉCZI 17/9, Weidinger. Edző: Weisz-Tiba Klára

Semmelweis Egyetem: Kovács 1, Kóródi 6, SZŐKE 16/6, TABAJDI 28/9, PAULOVITS 12/6. Csere: Csipán 6, Jankó 2, Székely-, Hajdú -. Edző: Weisz Miklós

A mérkőzést látványos figurával kezdték a hazaiak. Koflanovics passzából Láng-Miticzky (17/3 pont, 3 gólpassz) dobta a meccs első kosarát. Óriási iramban estek egymásnak a csapatok. Védekezés jóformán nem is volt, viszont mindenki őrületes tempóban ostromolta a gyűrűt. Ez a negyed sokkal inkább emlékeztetett egy dobóedzésre, mint valódi meccsre. A két csapat együtt 60 pontot szerzett. Az 5.perc körül Pollák Árpád (13/9 pont, 2-2 lepattanó-gólpassz) begyújtotta a rakétákat az addig sem lassú meccsen, és vezetésével gyorsan 10 pontos előnyre tett szert a hazai gárda. SOTE-s oldalon Szőke Péter (16/6 pont, 4 kiharcolt fault, 8 gólpassz) támadójátékára nem akadt ellenszer, illetve Paulovits Barnabás (12/9 pont, 9 lepattanó) dobott több hárompontost is védőről.

Jól szállt be a padról Vantal András (11 pont, 3 szerzett labda, 2-2 gólpassz-kiharcolt fault), és Bartha Zsombor (16 pont 8 lepattanó, 2-2szerzett-kiharcolt fault) is, akik új lendületet adva a BME-MAFC-nak kézben tartották a mérkőzést. Majd érkezett a fiatal tehetség, Géczi Zalán (17/9 pont 2-2 szerzett labda – gólpassz), aki most is, mint mindig lenyűgöző lelkesedéssel vetette magát védekezéstől a támadásig a játék minden részletébe. Közben Horváth Marcell (8 pont, 9 lepattanó, 5 szerzett labda) látványos mezőny munkával, és 17! gólpasszal szolgálta ki társait.

A vendégeknél Tabajdi Tege (28/9 pont, 8 lepattanó, 2 kiharcolt fault) vette hátára csapatát, és szorgalmasan gyártotta a pontokat meccsben tartva a Semmelweis-es alakulatot.

Fordulás után nyílni kezdett az olló a két csapat között. A műszakisok vezére, Láng-Miticzky gyorsan szerzett 5 ponttal helyezte fókuszba övéit, míg az orvosisok részéről Paulovits dobott megint bosszantó triplát. 

A hazaiaknál a Vas Botond(10 pont, 4 lepattanó)-Horváth-Bartha trió bármilyen kombinációban eredményes volt a palánk alól. Közben SOTE oldalon Tabajdi próbálta tartani a lépést. Ám az utolsó másodpercben a BME-nél debütáló Weidinger Áron szerzett gyönyörű triplát.

Az utolsó negyed játéka sem mondható lassúnak. A Vargovics-Vantal-Kósa trió bizonyította, hogy még a negyedik negyedben is lehet fordulatszámot emelni. A BME-MAFC kispadja ezen az estén nagyon hosszú volt. Mindenki óriási lendülettel, önmagát nem kímélve szállt játékba mindkét oldalon. 

Weisz-Tiba Klára: Szeretném, ha jobban koncentrálnánk a védekezésünkre. Örülünk a győzelemnek, játékunk támadás része meggyőzőre sikerült. Dolgozunk tovább.

Weisz Miklós: Minden szempontból tanulságos volt a mai este.