MAFC-Veszprém dobók, nyilatkozatok, szurkolói összefoglaló

MAFC-Veszprém 105-86 (24-22, 28-20, 30-19, 23-25)

MAFC: Bordács 23 (+20 lepattanó), Tóth 14/12, Komma 12, Lakits 8, Pfandler 2. Cs: Misek 14/3, Polgárdy 10, Csapai 8, Bősze 8, Herló 6/6, Biber.

Garai Péter: A cél az volt, hogy játszhassunk az ötödik helyért, ami teljesült. Ezen felül, hogy mindenki normális mennyiségű percet tudjon játszani. Törekedtünk arra, hogy mindenki húsz perc körül legyen a pályán, amit teljesíteni is tudtunk. Megpróbáljuk az ötödik helyet megszerezni és azzal kicsit kozmetikázni ezt az évet.


Mónus Péter: Gratulálok az ellenfélnek. Amit tudtunk, megtettünk. Sajnos egyre több a sérültünk és elfogyunk a szezon végére. További sok sikert kívánok.

Nyolcpontos előnye tudatában magabiztosan várhatta az 5-8. helyért zajló párharc visszavágóját a MAFC, míg a Veszprém bravúrra készült. Az odavágóhoz képest Pfandler és Komma került be a kezdőnkbe a Csapai-Herló kettős helyett, a vendégeknél a sérült Szabót Horváth váltotta. Bordács és Dancsecs kosarai nyitották a pontok sorát, majd Pfandler is betalált (6-6). Horváth és Füzi szerezte a bakonyiak következő találatait, Komma második kosarával 13-11-nél már nálunk volt az előny. Bordács zsákolással, Misek 2+1-gyel vétette észre magát, a pirosmezesek korelnöke két triplát is a helyére küldött rövid időn belül. Herlónak köszönhetően mi is dobtunk hármast az első negyed végén, Misek büntetőivel 24-22-re vezettünk tíz perc játék után.

A második negyed elején Polgárdy és Csapai is közelről szerzett kosarat, de Glogovac révén tartotta a lépést a Veszprém. 30-30 után Misek négy pontjával kerültünk újra előnybe, de nem sokkal később Füzi triplájával egy támadásnyi időre átvették a vezetést a vendégek. Egy akción belül három büntetőt rontott az ellenfél, Bordács és Lakits büntetett. Füzi újabb hármasára Bősze felelt ziccerrel és zsákolással, majd Komma fejezett be szépen egy alley-oop-ot. A negyed hajrájában Tóth két kintit is a helyére küldött, így 52-42-re vezettünk a félidőben. Ezzel végképp eldőlni látszott a továbbjutó kiléte, ráadásul Horváth Ákos is a padra ült vissza melegítés helyett a szünet vége felé.

A fordulás után Csapai kétszer volt eredményes a festékből, Dancsecs kintről válaszolt. Rohanós szakasz következett, amelyből a fehérmezesek jöttek ki jobban: egy három az egyes támadás végén Lakits ziccerével 66-48-ra léptünk el. A piros-szürkék időkérése után Szeifert dobott be egy hármast, az ellentámadásból Tóth is így tett. Bordács centergóljaival a húsz pontot is átlépte a különbség, Birkás és Füzi kozmetikázott (73-56). Polgárdy pillanatai következtek, előbb faulttal együtt tette fel a ziccert, majd labdaszerzése után egyedül ment végig. Füzi és Komma is könnyedén zsákolt, a negyed utolsó kosarát szintén a hazaiak egyetemistája szerezte (82-61).

A záró felvonás kezdetén előbb a bakonyiak futottak 9-0-t, majd a MAFC dobott nyolc pontot egymás után: Füzi és Osztoics találatait követően Komma közelről, Misek és Tóth távolról célzott jól. A hajrában egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, a szervezett védekezést már nem igazán erőltették a csapatok. A lelkes közönség ezt nem is bánta, Bordács többször is okot adott a dobolásra a hazai tábornak. A túloldalon Dancsecs igyekezett megtartani első helyét a PlayOff pontszerzőinek listáján, de Füzi is többször bemutatta szélről betörős zsákolását. Herló hárompontosával léptük át a száz dobott pontot, Bősze is hasznos volt támadásban az utolsó percekben. Ezúttal is 105 pontot termelt a Garai-legénység, ám védekezésben eredményesebbnek bizonyult, mint az odavágón, így 105-86-ra nyerte a párharc második meccsét.

Kettős győzelemmel, 210-183-as összesítéssel jutott tovább a MAFC, amely így az 5. helyért vívott, ugyanilyen lebonyolítású párharccal fejezi be a szezont, az ellenfél a BKG lesz.

A visszavágónak szakmai szempontból főleg az első félideje értékelhető. Viszonylag jó, zárt védekezéssel kezdtek a felek, így eleinte jobban meg kellett küzdeniük a csapatoknak a pontokért. Az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbb lett a palánk alatt és a cserepadon megmutatkozó újbudai fölény, a veszprémi alakulat ekkor már szinte csak egyéni akcióból volt eredményes. Egyénileg az egy félidő alatt dupla-dupláig jutó, végül 23 ponttal és 20 lepattanóval záró Bordács nyújtotta a legjobb teljesítményt (51 VAL), de a fiatalok is jól éltek a kapott lehetőséggel.

A BKG-Príma elleni egy kiélezettebb és taktikailag változatosabb párharcnak tűnik, bár az is döntő lehet, mennyire motiváltak a két csapat játékosai. Az biztos, hogy még kétszer pályára lépnek a fiúk a szezonban, ahogy az is, hogy a szigetszentmiklósiak elleni párharc az utóbbi évek egymás elleni meccsei után presztízscsatának számít.

Hajrá, MAFC!