Holnaptól Székesfehérváron megkezdődik az U14-es nemzeti csapat összetartása, ahol Akadémiánkat ketten is képviselik. Az edzői stábban Világos András, a játékosok között pedig Deme Dani kapott helyet – az edzőtábori hetet megelőzően őket kérdeztük

Világos András

Hétfőtől megkezdődik az U14-es nemzeti csapat összetartása Székesfehéváron. Milyen programmal készültök, mi vár a csapat tagjaira?

Napi két edzéssel készülünk, de természetesen a közös egy hétben fontos szerepet fog kapni a csapatépítés is. Kemény program vár a fiúkra, de azt gondolom, hasznos és jó élményekkel fognak távozni.

Ennek a korosztálynak klasszikus Európa-bajnokságot nem rendeznek, ám így is vár a srácokra egy komolyabb erőfelmérő. Mit lehet erről tudni? Milyen elvárásokkal indultok a korosztály első megmérettetésére?

Évente rendezik nyáron az U14-es korosztály számára a Slovenia Ball néven ismert tornát Slovenj Gradec-ben, ahol a magyar csapat rendszeres resztvevő. Sajnos a Covid miatt az elmúlt két évben elmaradt a torna, ezért is örülünk, hogy idén újra lehetőségünk van elutazni. Elvárás, azt gondolom annyi lehet, hogy mindenki mutassa meg, hogy mit jelent számára egy ilyen tornán szerepelni. Ne felejtsük el, a KKP program célja alapvetően az, hogy megtaláljuk a legtehetségesebb játékosokat az országban. Külön öröm, hogy a MAFC Akadémia az edzői stábban és a játékosok között is képviseltetheti magát. 

Deme Dani

Gratulálok a meghívóhoz az U14-es nemzeti csapatba! Az ősszel beszélgettünk már a 2008-as kiválasztó-képző tábor után. Adja magát a kérdés: számítottál a meghívásra az U14-es összetartásra?

Nagyon reméltem, hogy kapok meghívást a keretbe, mert az elmúlt időszakban igyekeztem mindent megtenni ennek érdekében. Boldog vagyok, hogy ott lehetek az U14-es nemzeti csapatban.

Az U14-es korosztályban Európa-bajnokságot ugyan nem rendeznek, de komoly nemzetközi torna vár majd rátok. Milyen érzésekkel várod az edzőtábort? Izgulsz?

Természetesen izgatottan várom az edzőtábort és a nemzetközi tornát is. Szerintem mindkettő remek fejlődési lehetőséget ad a játékosoknak, én pedig mindig nagyon örülök az új kihívásoknak.

Milyen célokkal, vágyakkal vágsz neki a székesfehérvári napoknak? Mivel lennél elégedett?

A fő célom, hogy Székesfehérváron a fizikális csatákban is győzedelmeskedni tudjak. Szeretném, hogy egészségesen és a legjobb formámban tudjak részt venni a júniusi felkészülésen, és minél hasznosabb tagja szeretnék lenni a csapatnak.

Borítókép: Tökölyi Csaba