2020. október 25., Kenguru Kupa, 1. forduló

MAFC Farkasrét-Vasas Akadémia 29-84

MAFC: Csesznegi 9 pont, Horváth 6; Kovács 4; Vargyas 4; Pichovszky 3; Szende 2; Kiss 2; Virág 1; Román,Szabó.

Kisné Havasi Kata: Az idei felkészülésünk, sok más csapatéhoz hasonlóan, kalandosra sikerült! Számos helyszínen készültünk, többek között, a harlemi nagy elődökhöz hasonlóan, még kültéri pályán is tartottuk az edzéseket. 

A gyerekek lelkesedésén mindez nem változtatott, így vágtunk neki az első fordulónak, ahol kezdésként a Vasas játékosai átgázoltak rajtunk! 

Az első mérkőzés tanulsága annyi volt, hogy állni kell a sarat a sokkal felkészültebb csapat ellen is, és a nagy pontkülönbség ellenére is meg kell mutatnunk a tudásunkat! 

Ezen a mérkőzésen Csesznegi Bálint, a csapat kapitánya volt a legkevésbé megszeppenve az ellenféltől. Nagyszerű betörésekkel tartotta a csapatban a lelket, és tartotta a csapatot játékban. Bálinton azt láttuk, hogy aznap reggel ő úgy kelt föl, hogy „én ide kosárlabdázni jöttem, legyen bárki is az ellenfél!”Nagyszerűen mutatott példát a többieknek! Horváth Danit kell még kiemelnünk, aki szintén a küzdeni tudását bizonyította. Bár betörései nem ültek, de nagyon sokat próbálgatta a szárnyait, a pályán nyújtott teljesítménye bizakodásra adott okot! 

Kiss Noel nagy meglepetést okozott összeszedettségével, fegyelmezett játékával. Kovács Zalán önmagához képest sokkal visszafogottabb volt ezen a mérkőzésen, mégis azt láttuk, hogy betöréseivel képes megbontani a Vasas játékát. 

A felkészülésünkben nagy szerepet fog kapni a harciasság, a labdáért vívott küzdelem, és tovább csiszoljuk a betöréseinket. 

Budapesti Honvéd  MAFC Farkasrét 63:34

MAFC: Csesznegi 16 pont; Szekeres 6; Vargyas 3; Kiss 3; Szende 2; Kovács 2; Román 1; Pichovszky 1; Virág; Horváth. 

Kisné Havasi Kata: A második mérkőzésünk kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottunk, annak ellenére, hogy az eredmény nem ezt mutatja. 

A Honvéd elleni első negyedünk (8:5) már sokkal inkább a játékosaink képességeit mutatta. Ebben a negyedben is sok hibával játszottunk, mégis az általunk elképzelt játék képe sokkal inkább visszaköszönt a pályán. Abban a negyedben játszottak közül továbbra is Csesznegi Bálint emelkedett ki, a második  ötösből pedig Szekeres Tóbi, aki az első mérkőzésen egy regisztrációs malőr miatt nem tudott pályára lépni. Mindkét játékos példamutató  elszántsággal küzdött az idei első fordulóban.

Mentálisan is sokat kell fejlődnünk, el kell hinniük a játékosoknak, hogy játszani jönnek a mérkőzésnapon, egy csodás játék résztvevői lesznek, eredménytől függetlenül!