Kenguru Kupa

9. régió, „A” csoport

2019. december 7., Darázsfészek Sportcsarnok

Zsíros Akadémia – MAFC Grosics  60-65 (12-8, 18-29, 12-22, 18-6)

MAFC: Németh Donát 16, Fajszi Horka 9, Viola Máté 10, Varjas Áron 14, Hegedűs Botond 6, Oláh-Viniczai Ákos 5, Sopuch Milos 3, Horváth Levente 1, Semegi-Nyulas Csaba 1, Wendl Viktor, Gincsai-Káli Jànos, Ratkóczi Mirkó.

Horváth Szilvia: Az volt a célunk ebben a fordulóban, hogy megőrizzük az első helyünket. A Kőbánya csapata ellen kezdtünk, erős, jó felépítésű együttes. Az első 10 percben hiába voltak meg a helyzeteink, sok könnyű dobást hibáztunk, így a hazaiak tettek szert minimális előnyre. A második negyedet jól kezdtük, az első 5 percben nagyon szép megoldásokkal kiegyenlítettünk, majd átvettük a vezetést, Ebben a szakaszban kevés hibával, jó megoldásokat választva játszottak a fiúk. Ez kitartott a harmadik játékrészben is, majd az utolsó játékrészben mintha egy másik csapat lett volna a pályán – eladott labdák, rossz döntések, gyenge védekezés. Szerencsére nem volt még 5 perc a meccsből, így az addig megszerzett előny elégnek bizonyult a győzelemhez. 
 

Vasas Akadémia – MAFC Grosics 35-52 (5-15,8-8,12-17,10-12)

MAFC: Viola Máté 15, Varjas Áron 11, Németh Donát 8, Horváth Levente 3, Wendl Viktor 3, Ratkóczi Mirkó 2, Oláh-Viniczai Ákos 2, Sopuch Milán 1, Fajszi Horka 2, Gincsai-Kali János 1, Vidra Áron 2.

Horváth Szilvia: Második meccsünkön a Vasas Akadémiával játszottuk. Jól ismertük a csapatot, hiszen már ebben a szezonban már háromszor is játszottunk velük. Jól kezdtük a meccset, agresszívan támadtunk, végre nem éreztem a fiúkon, hogy tartanak az ellenféltől. Védekezésben is kevés hibát csináltunk, és ami külön pozitív volt, hogy lepattanókban is ott voltunk. A második negyedben aztán csökkent a lendület, körülményes megoldások voltak és az agresszivitásunk sem volt megfelelő.
A második félidőben is tudtuk még növelni az előnyünket, a végére viszont kicsit elfáradt a csapat, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.
Összességében nagyon hullámzó teljesítmény nyújtottak a fiúk egy meccsen, sőt akár egy negyeden belül is, de végig küzdöttek és két erős ellenfelet tudtunk legyőzni ebben a fordulóban, amire mindenképp büszkék lehetnek.

Kenguru Kupa, 9. régió, K csoport

2019. december 8., Bp., Harmat u. 88.

Repülő Mókusok/A   –   MAFC-Csíkihegyek  25-44   (2+5 : 6+6)

MAFC:  Galgóczi Ádám 7, Aranyi Tonó 7, Román Bálint 1, Fajszi Horka 9, Somoskövi Máté 2, Hargitay Márton György 5, Pichovszky Ferdinánd 6,  Mónus Máté 4, Séra Koppány 3, Fehérdi Kolos, Fehérdi Zita

Part Éva, Király Csenge: Végig mi irányítottuk a mérkőzést, szép passzokat, jó védekezést láthattunk. A büntetőink is viszonylag jól sikerültek, a félidőben 6 pontot dobtak be a gyerekek. A pontok szépen megoszlottak, majdnem mindenkinek sikerült kosarat szereznie. Kiemelném Galgóczi Ádámot és Pichovszky Ferdinándot. Ádám nagyon okosan játszott, ha kellett, passzolt, ha kellett, besegített védekezésben, ráadásul 7 pontot dobott is. Dini pedig élete első kosárlabda mérkőzésén 6 pontot dobott. 

MAFC-Csíkihegyek– SZSE Terézvárosi  56 – 42 (14+3 : 9+5)

MAFC: Galgóczi Ádám 6, Aranyi Tonó 17, Fajszi Horka 23, Somoskövi Máté 3, Hargitay Márton György 3, Pichovszky Ferdinánd 2, Séra Koppány 2, Mónus Máté, Román Bálint 

Part Éva, Király Csenge: Az első negyedben a Fajszi Horka által szerzett kosarakkal 6 pontos előnyre tettünk szert, majd ezt a második negyedben Aranyi Tonó folytatta 10 pontjával. Ezzel a félidőben már 11 pontos előnyben voltunk. A büntetődobások sajnos nem sikerültek jól, csak hárman dobták be, de így is maradt 10 pont különbség a második félidő elejére. A meccs második felében is jól játszottunk, sokat passzoltak, jól védekeztek a gyerekek. Fajszi Horkát és Aranyi Tonót szeretném kiemelni, mert dobott pontjaikkal a hátukon vitték a csapatot. Horka 23 pontot szerzett, Tonó pedig 17 ponttal járult hozzá a győzelmünkhöz.