Kenguru Kupa, Alapszakasz, 5. forduló

2020. február 15., Kocsis Sándor Sportközpont

Budapesti Honvéd SZSE – MAFC-Csíkihegyek  30-71 (12+4:37+7)

MAFC: Galgóczi Ádám 5, Aranyi Tonó 9, Román Bálint 2, Fajszi Horka 14, Hargitay György Márton 9, Tóth Boglárka 6, Tóth Borka 9, Rakonczai Zsombor 7, Mónus Máté 1, Pichovszky Ferdinánd 7, Séra Koppány 2, 

Part Éva, Király Csenge:  Már az első pillanattól vezettünk, és ezt nem is adtuk ki a kezünkből. Nagyon szépen játszottunk, a gyerekek egyéni akciói is szépen sikerültek, a passzok is pontosak voltak. Hargitay Marcit szeretném kiemelni, aki magabiztos betöréseivel, remek jobb-, és bal ziccereivel 9 pontig jutott.  Fajszi Horka 14 pontjával pedig a legeredményesebb játékos volt a mérkőzésen. A félidőben dobott büntetőkből a 11 játékos 7 pontot szerzett. A második félidőben tovább növeltük előnyünket és magabiztos játékkal nyertük meg a mérkőzést.

MAFC Csíkihegyek – Vasas U10  39-50 (19+6:18+5)

MAFC: Galgóczi Ádám 5, Aranyi Tonó 3, Román Bálint 4, Fajszi Horka 12, Hargitay György Márton  3, Tóth Boglárka 2, Tóth Borka 8, Rakonczai Zsombor , Mónus Máté 1, Tomoga Anna 1, Pichovszky Ferdinánd, Séra Koppány. 

Part Éva, Király Csenge: A meccsek között nem volt pihenőidőnk, rögtön játszottunk a Vasassal és ez már az első perctől meglátszott a gyerekeken. Nem igazán tudtak koncentrálni, de az első negyed végén még így is vezettünk 3 ponttal. A félidőt már csak 1 pont fölénnyel zártuk, viszont a 6 bedobott büntetőnkkel megint 3 pont előnyre tettünk szert.

A második félidőben egyre jobban látszott a fáradtság a gyerekeken, a dobások nem sikerültek, és nem védekeztünk jól. A másik csapatnak bementek a dobások, és bár volt pár szabálytalan védekezésük, nem ezen múlt a vereségünk. Több koncentrációval, figyelemmel talán nyerhettünk volna.  

Kiemelném Tóth Borkát, aki fájó térde ellenére dobott 8 pontot, és szépen védekezett. Fajszi Horka pedig 12 ponttal megint a csapat legeredményesebb dobója lett, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez.