Kenguru Kupa, 9. régió, 6. forduló, „A” csoport

2020. március 7., Darázsfészek Kosárlabda Csarnok

MAFC Grosics – Vasas Akadémia U11 58-59 (20-15,14-21,16-13,8-10)

MAFC: Viola Máté 18, Németh Donát 15, Varjas Áron 13, Sopuch Milán 5, Kudich Barnabás 2, Oláh-Viniczai Ákos 2, Vidra Áron 1, Wendl Viktor 1, Horváth Levente 1, Hegedüs Botond, Semegi-Nyulas Csaba, Ratkoczi Mirkó.

Horváth Szilvia, Pfandler Bence: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, egy gyors rohanással elmentünk 10 ponttal. Várható volt, hogy ezt a sebességet nem tudjuk majd végig tartani. Vissza is estünk, buta eladott labdák és kihagyott helyzetek jöttek. Aztán a második negyedben rengetek támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek és a támadásaink sem voltak eredményesek. A második félidőben küzdöttünk, de érezhető volt a görcsösség a fiúkon. A mérkőzés tanulsága, hogy lepattanó nélkül és ennyi eladott labdával nem lehet meccset nyerni.

Csata Garfield – MAFC Grosics 72-51 (16-15,25-15,10-15,21-6)

MAFC: Viola Máté 18, Németh Donát 9, Varjas Áron 11,  Sopuch Milán 5, Oláh-Viniczai Ákos, Horváth Levente 3, Hegedüs Botond 1, Semegi-Nyulas Csaba 2, Ratkoczi Mirkó 1, Varga Marcell 1, Gincsai-Kali János.

Horváth Szilvia, Pfandler Bence: A Vasas meccs után azonnal kezdődött a Csata elleni mérkőzés. Már kétszer játszottunk velük, ismertük őket, tudtuk, hogy támadásban agresszívak, védekezésben behúzódnak. Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy nem hangolodtunk rá erre a meccsre, és érződött, hogy sokat kivett a fiúkból az egypontos Vasas elleni vereség. Ezzel együtt talán a szezon leggyengébb játékát mutattuk,mind támadásban, mind védekezésben. Ez egy nagy pofon volt most nekünk, de dolgozunk tovább, kijavítjuk a hibákat és visszakerülünk az A csoport élére. 

Kenguru Kupa, 9. régió, 6. forduló, „I” csoport

2020. március 7., Károlyi István Ált. Isk. és Gimn. 

MAFC-Csíkihegyek – Újpest MT/A 38 – 23 (15+3 : 10+6)

MAFC-Csíkihegyek: Galgóczi Ádám 4, Aranyi Tonó 4,  Fajszi Horka 15,  Tóth Boglárka 2, Tóth Borka 2, Rakonczai Zsombor 4, Pichovszky Ferdinánd 2, Somoskövi Máté 2, Tapodi Sári 2, Rakonczai Tamara. 

Part Éva, Király Csenge: Az első negyedben 10 pontig jutottunk, ebből 8 pontot Fajszi Horka dobott, aki összesen 15 pontjával a legeredményesebb játékos lett a mérkőzésen. Büntetőink nem nagyon sikerültek, csak 3 pontot szereztünk belőle, ezzel az ellenfél felzárkózott 2 pontra. A második félidőben Tóth Bogit a 3. negyedben, míg Galgóczi Ádámot a 4. negyedben játszattuk. Jó cserének bizonyult, mert Ádám fegyelmezett játéka lehiggasztotta a kicsit izguló társait, ráadásul 4 pontot dobott a 4. negyedben, míg Bogi nővérével, Borkával szépen össze tudott játszani. Ugyan mindketten csak 2-2 pontot dobtak, de jó védekezésükkel nagymértékben hozzájárultak a győzelemhez.

SZSE Terézvárosi  – MAFC Csíkihegyek  34 – 63 (19+6:18+5)

MAFC-Csíkihegyek:  Galgóczi Ádám 5, Aranyi Tonó 16, , Fajszi Horka 13, Tóth Boglárka 12, Tóth Borka 5, Rakonczai Zsombor 4, Tapodi Sári 2, Pichovszky Ferdinánd 1, Somoskövi Máté 5, Rakonczai Tamara

Part Éva, Király Csenge: A második mérkőzést pihenő nélkül játszottunk. Kicsit aggódtunk, mert az előző fordulóban a gyerekek nagyon elfáradtak az első meccsen, és a Vasas elleni vereségünk szerintem ennek volt köszönhető. Most azonban sikerült koncentrálni, és szép játékkal győzelemmel tudtuk zárni a mérkőzést. Kiemelném Rakonczai Zsombit, aki az edzésmunkájához képest meglepő vehemenciával, szép passzokkal, jó védekezésével és 4 pontjával nagyban hozzásegítette a csapatot a győzelemhez. Aranyi Tonó 16, Fajszi Horka 13, valamint Tóth Bogi 12 pontja pedig kiemelkedő teljesítmény volt.