A hétvégi selejtezővel megkezdődik kadett csapatunk számára az idény. A megmérettetés előtt a csapat vezetőedzőjét, Süle Krisztinát kérdeztük

Adja magát a kérdés: mire számítasz a hétvégi selejtezőn?

Nagyon nehéz erre válaszolni, több okból is. Egyrészt ugye hosszú hónapok teltek el az utolsó tétmérkőzés óta, gyakorlatilag fél év után ez lesz az első éles mérkőzése a csapatoknak. Másrészt, a most pályára lépő játékosokat ellenfélként két éve láttuk utoljára, még a serdülő korosztályban, és ebben az életkorban két év rengeteg idő. Persze, igyekeztünk minden fellelhető információt beszerezni és amennyire lehet, feltérképzeni az ellenfeleinket (Soproni Sportiskola/B, MEAFC/B, Alba Fehérvár), de elsősorban nem rájuk, hanem magunkra figyelünk. A négy csapatból három továbbjut – nem titok, hogy mindenképpen tovább szeretnénk jutni, és persze a lehető legelőrébb szeretnénk végezni. 

Hogyan készültetek az elmúlt időszakban?

Az idényre való felkészülés július végén kezdődött, azóta edzünk gyakorlatilag teljes létszámban. Voltunk edzőtáborozni, csapatépítő programokon, és lejátszottunk néhány edzőmeccset is. Az utóbbiak azért voltak különösen hasznosak, mert még a selejtező előtt kijöttek a hibáink, tudtunk rajtuk dolgozni – hogy mennyire sikeresen, az majd a hétvégén, a pályán dől el. 

Várják a srácok a hétvégét?

Én azt látom, hogy igen, van bennük egy egészéges izgalom. Március óta nem léptünk pályára, ez a csapat nagy részben a tavalyi évben regionális bajnokságban versenyzett, így ez az országos selejtező most nekik is kiemelten fontos. Edzőtársammal, Kovács Ádámmal együtt mi is nagyon várjuk, hogy viszontlássuk mindazt a pályán, amiért az elmúlt hónapokban dolgoztunk. Reméljük, hogy jó élményekkel és sikerekkel a tarsolyunkban érkezünk haza Sopronból!