Első selejtezőtornáját csont nélkül megnyerte, a másodikon viszont sajnos elvérzett kadett A csapatunk, akik így az alsóházból indulva célozzák meg a legjobbak közé kerülést

„Mivel a serdülők között ezzel a korosztállyal nem kerültünk be a legjobb nyolcba, selejtezőtornát kellett játszanunk, méghozzá kettőt is.” – eleveníti fel a csapat útját Süle Krisztina, az együttes vezetőedzője. Az első, soproni selejtezőtornát gond nélkül nyerte a csapat, mindhárom ellenféllel szemben jelentős különbségű győzelmet arattak. 

„Az első selejtezőtornán jellemzően nálunk fiatalabb életkorú együttesekkel játszottunk, akik érezhetően nem képviseltek akkora játékerőt. Azt gondoltuk, ezekből a mérkőzésekből önbizalmat tudunk meríteni, ami meg is történt, de talán el is altatott bennünket egy kicsit.” 

Az október eleji, dombóvári második selejtezőkör is jól indult, aztán jött a hidegzuhany. 

”A Kecskemét B csapata ellen kezdtünk, akik szintén fiatalabbak voltak nálunk, egy sokpontos mérkőzésen magabiztos sikert arattunk, és jól is teljesítettünk. Tudtuk, hogy két meccset kell nyerni a főtáblára kerüléshez, és mivel a hazaiak kiemelkedtek a mezőnyből, nyilvánvaló volt, hogy a Körmend elleni mérkőzés lesz a kulcs. Sajnos ezt a helyzetet nem reagálta le jól a csapat. Fejben, azt hiszem, túlságosan is elhittük, hogy jobbak vagyunk és nem jelenthet gondot ez a meccs. Nem játszottunk csapatként, ezt fényesen igazolja a 28 (!) eladott labdánk, ráadásul rettenetesen dobtunk, nem emlékszem olyanra, hogy egy mérkőzést 0/21-es triplamutatóval zártunk volna bármikor is. A másik oldalon a körmendiek feltüzelték magukat, egy idő után érezték, hogy lehet keresnivalójuk, mi pedig az utolsó pillanatig nem hittük el, hogy kikaphatunk. Az első meccsen 100 felett dobtunk, a Körmend elleni meccset 42-49-re veszítettük el, ez mindent elmond. A másnapi, Dombóvár elleni mérkőzésre szemmel láthatóan szétesett a társaság, nem is volt esélyünk azt a meccset megnyerni.”

Fotó: Tökölyi Csaba

Ezzel a csapat az alsóházba került, innen kell kivívnia a célját, a legjobb nyolc közé kerülést. Ehhez az alsóházi mérkőzéseket követően a rájátszáson, majd, szerencsés esetben, két keresztjátékon át vezet az út. Addig viszont még rengeteg munka vár a formálódó együttesre.

„A felsőházban meccsről meccsre erős ellenfelekkel találkoztunk volna, ezért is szerettünk volna nagyon oda kerülni, hogy ezáltal tudjunk fejlődni. Az alsóházban papíron könnyebb ellenfelekre számíthatunk, de már láttuk azt, hogy ez nem feltétlenül jó. Nagyon sok munkát kell beletennünk a következő időszakba, hogy a játék minden elemében előrébb lépjünk, és amikor oda érünk, fel tudjuk venni a versenyt a céljaink eléréséért.”

A csapat dolgát nyilván nem könnyíti meg, hogy a járványhelyzet miatt sok a bizonytalanság – eddig egy mérkőzést tudtak a bajnokságból lejátszani, a másodikat rögtön el kellett halasztani. Cserébe próbálnak fővárosi csapatok elleni edzőmeccsekkel készülni, hogy a fiúk ne essenek ki a meccsrutinból, és élés szituációkban is tudják tesztelni az edzéseken tanultakat. 

Kiemelt fotó: Tökölyi Csaba