Kiemelt kadett bajnokság, Felsőházi rájátszás

2. forduló

2020. február 22., Menyecske Aréna

MAFC – Soproni Sportiskola KA/A 73-69  (23-19, 11-15, 16.12, 23-23)

MAFC: Boka-Magó 14/6, Komjáti 4, Lőrincze 2, Tóth V 16/12, Matejovics 10. Cs: Pintér 14, Hadházy-Baráth 4, Lenkó 4, Szász 5/3, Tökölyi. 

Lakits András: Beső néni újra fedélzeten! Hosszú, közel egyhónapos kihagyás után köszönthettük újra a gerincbántalmaiból lábadozó segédedzőnket, amit a csapat csupaszív játékkal hálált meg!

Egy héten belül másodjára csapatunk össze a soproniakkal, az EYBL után most a hazai bajnokságban kerültünk szembe egymással. Örülök, hogy a csapat több dologban is tudott változtatni az első vereség után, és ez meghozta nekünk a győzelmet!

Igazi csapatként játszottunk végig a mérkőzésen, amit védekezésben elterveztünk azt tökéletesen hajtottukvégre, sikerült újfent 70 pont alatt tartani ellenfelünket.

Tóth Vili gyilkos triplái és Pintér Dávid betörései vezették a csapatot támadásban, 9 játékos is feliratkozott a pontdobók listájára – úgy érzem, a több lábon álló csapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Nagyon fontos volt, hogy az első hazai meccsünket meg tudtuk nyerni a rájátszásban, egy lépéssel közelebb kerültünk a nyolcas döntőhöz. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, főleg azért, mert megint igazi csapatként tudtunk működni. Azt kell megértenünk, hogy számunkra csak ez a helyes és az egyetlen járható út!

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_241

3. forduló

2020. február 27., Szombathely

Szombathelyi SI KA/A – MAFC 78-81 (20-13, 15-12, 19-25, 16-20, 8-11)

MAFC: Boka-Magó 17/6, Lőrincze 16/12, Matejovics 18, Tóth V 11/3, Komjáti 5/3. Cs: Szász 12/6, Pintér, Lenkó 2, Hadházy-Baráth. 

Lakits András: Sajnos Beső néni még nem tudta az idegenbeli túrát vállalni, így ezúttal Garai Péter kísérte el és segítette a csapatot. Ezúton is köszönjük neki, biztos vagyok benne, hogy neki is nagy része volt ebben a sikerben!

Kifejezetten rosszul játszottunk az első félidőben. Bár a védekezésünk stabilan, jól működött, támadásban borzalmasan teljesítettünk. 19 eladott labda egy mérkőzésre is sok, nemhogy egy félidőre. Meggondolatlanok, dekoncentráltak voltunk, ellenfelünk 20 rádobással többet vállalt mint mi, míg nálunk szó szerint minden második támadás eladott labdával végződött. Csak és kizárólag a védekezésünknek köszönhettük, hogy “csak” 10 pontos volt a hátrány a félidőre. 

A második félidőben elkezdett megfelelően odafigyelni a csapat, ez hozta magával, hogy jól tudtuk befejezni a támadásainkat, miközben továbbra is jól működött a védekezés. A csapatot Komjáti Roland sérülése sem törte meg, és Matejovics Máté ponterős játékának köszönhetően ledolgoztuk a hátrányunkat. Egy perccel a vége előtt 3 pontos előnyben voltunk, de két óriási hibát vétettünk és 3 pontos hátrányba kerültünk. Az időkérés utáni első dobás kimaradt, ám ekkor jött a csoda! Lőrincze Dominik egy támadólepattanó megszerzése után kivezette a sarokba a labdát és fordulásból, dudaszóra bedobott hárompontosával hosszabbításra mentette a mérkőzést! Bevallom, ilyet felnőtt mezőnyben sem gyakran lát az ember!

A hosszabbítást Boka-Magó Áron betörés kosarával és bődületes, 8 méteres hármasával kezdtük, és a megszerzett előnyt már nem engedte kiénekelni a szájából a csapat, ezzel pedig megszereztük ezt a számunkra borzasztóan fontos idegenbeli győzelmet.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, megmutatták, hogy milyen koncentráltan és egységesen is tudnak játszani.Megintcsak a védekezést kell kiemelni, azt gondolom, idegenben és hosszabbításban 78 pontot kapni nagyon jó teljesítmény. Ki kell még emelnem Tóth Vili és Szász Kevin nagyon hasznos játékát is. Nagyon sokat érhet még a későbbiekben ez a győzelem. Remélem, ezen az úton haladunk tovább – azt gondolom, ez a mi igazi arcunk, egységesen, csapatként keményen védekezve és önzetlen csapatjáték kell, hogy jellemezzen minket a jövőben is.

Köszönöm a fiúknak, ilyen kosárlabda élmény ritkán éri az embert !

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu16/hunu16_245