Kiemelt Kadett Bajnokság, alapszakasz, Kelet

2019. december 8., Menyecske Aréna 

MAFC – Óbudai Kaszások KA 55-51 (17-10, 19-14, 7-16, 12-11)

MAFC: Lőrincze 9/3, Boka-Magó 18/3, Lenkó 2, Tóth 1, Szabó 3

Cs: Pintér 1, Szász 9/3, Komjáti 4, Hadházy-Baráth, Tökölyi, Neczpál

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Egy rossz szériát zártunk most le és végre ismét győztesen tudtuk elhagyni a pályát, számunkra pedig most ez a legfontosabb. Nem mondhatjuk, hogy szép kosárlabdát játszottunk. A meccs előtt azt mondtam a srácoknak, hogy bármi áron, akár ilyen játékkal is, de meg kell nyerni a mérkőzést. Rengetegszer választottunk rossz megoldásokat, rossz dobásokat, ellenfelünk hamar zóna védekezésre váltott, ami ellen nehezen találtuk meg egymást és kicsit döcögött emiatt a támadójátékunk. Annak viszont nagyon örülök, hogy ezt védekezésben kompenzáltuk, nagyon elégedett voltam az 51 kapott pontunkkal. Ez jó alap lehet a következő meccsünkhöz, ahol remélhetőleg ezt a védekezést egy kevésbé görcsös, felszabadult csapatjátékkal tudjuk majd párosítani. Nagyon fontos lesz a soron következő bajnoki, remélem, ez a győzelem átlendíti a fiúkat a holtponton.

Kiemelt Kadett Bajnokság, alapszakasz, Kelet

2019. december 10, Menyecske Aréna 

MAFC – Dávid Kornél KA 79-71 (23-20, 19-16, 17-20, 20-15)

MAFC: Lőrincze 5/3, Szász 9/9, Boka-Magó 17, Matejovics 14, Tóth 21/3, 

Cs: Pintér 5, Lenkó 6/6, Hadházy- Baráth 2, Komjáti 

Lakits András: Na, ez a mi CSAPATUNK! Gratulálok a győzelemhez a fiúknak, a későbbiekben nagyon fontos lehet még ez nekünk. Sikerült átlépni a saját árnyékunkon, elsősorban magunkat kellett legyőzni, majd utána ellenfelünket. Készültünk a fehérvári csapat letámadása ellen, és bár még így is volt benne hiba bőven (27 eladott labda), de összeségében a fiúk remekül teljesítették a feladatot, és egy eddiginél sokkal higgadtabb játékot hoztak, amire lehet építeni a későbbiekben. Nagyon örülök, hogy többen is számokban is mérhető nagyon jó teljesítménnyel rukkoltak elő, ami mellé még többen a statisztikában nem látható védőmunkát, illetve mezőnymunkát tettek a közösbe. Végre megint igazi csapatként játszottunk, szép támadásokat vezettünk, járt a labda, amikből a kinti dobásaink is ültek, a ránk igazán jellemző játékot játszottuk, ráadásul jól.

 Ez volt az utolsó bajnoki meccsünk az idén. Összességében nézve, elégedettek lehetünk a csapat teljesítményével amihez jár nekik a gratuláció. Voltak benne ugyan hibák, és egy hullámvölgy is, de úgy érzem, jó úton halad a társaság, hogy kihozza magából azt a játékot, amire képes. Tudom, hogy rengeteg van még bennük, már csak nekik kellene elhinni ezt. A héten Sopronban zárjuk a meccsek sorát az EYBL első fordulóján, ahol tovább szeretnénk építeni a csapatot, valamint új dolgokat integrálni a játékunkba. Kijárt már nagyon a csapatnak ez az utazás, megdolgoztak érte!!!

Fotó: Tökölyi Csaba