Kiemelt junior bajnokság, Keresztjáték az A döntőért, 1. mérkőzés

2021. április 24., Gabányi László Sportcsarnok

MAFC/A – Soproni Sportiskola KA/A 79-80  (22-25, 18-17, 24-15, 15-23)

MAFC: Lőrincze 10, Pintér 19/6, Tóth VK 6/3, Boka-Magó 28/3, Biber 13. Cs: Matejovics 3, Szász.

Visszavágó

2021. április 30., Sopron

Soproni Sportiskola KA/A – MAFC 85-63  (22-17, 20-15, 22-20, 21-11)

MAFC: Lőrincze 10/3, Matejovics 4, Tóth VK 10/6, Pintér 6, Biber 20. Cs: Szász 10/6, Tökölyi 3, Zink, Rubint. 

Lakits András: Gratulálok a Sopronnak a továbbjutáshoz, azt gondolom, a két meccs alapján teljesen megérdemelten nyertek és jutottak tovább. 

Sajnos egyik meccsen sem játszottunk jól. Rengeteget készültünk, de sajnos ezt a mérkőzésekbe nem tudtuk átültetni. Két nagyon különböző stílus találkozott, tudtuk, hogy amelyik csapat jobban rá tudja erőltetni a játékát a másikra, az fog továbbjutni. Sajnos ez ellenfelünknek sikerült jobban. 

Kritikus helyzetekben, nyomás alatt, rendre rossz döntéseket hoztunk, a ki nem kényszerített eladott labdáink miatt ritmustalan támadásaink voltak, ezek pedig rossz dobószázalékot eredményeztek. El kell ismernünk, a soproniak jobban játszottak és a kritikus pillanatokban mindig volt vezérük, ezért abszolút megérdemelten mentek tovább. Hozzá tartozik a krónikához, hogy az első mérkőzésünk legjobbja, Boka-Magó Áron a soproni mérkőzés előtt két nappal megsérült, ő nagyon hiányzott a visszavágóról.

Nagyon sokat kell mentálisan fejlődnünk, hogy a nehéz helyzetekben, nyomás alatt is jól tudjunk játszani és ne nyomjon minket össze a teher. Rettentően sajnálom, hogy nem sikerült a szezon elején kitűzött célunkat elérni, mert a fiúk is rengeteget dolgoztak érte. Úgy érzem, meg is érdemelték volna a nyolcba jutást. Emiatt maradt bennünk hiányérzet és szomorúak is vagyunk, hogy a lebonyolítás „sajátosságai” miatt a Szolnok kivételével nem tudtuk összemérni magunkat a másik alapszakasz csoport csapataival. 

A munka viszont nem áll meg, új célunkat fogunk kitűzni magunk elé, amiket szeretnénk teljesíteni. Ezekért viszont legalább olyan keményen kell majd dolgozni, rengeteg fejlődési lehetőséget kínál még nekünk ez az év is.

Fotó: Tökölyi Csaba