Kiemelt junior bajnokság, 9. forduló

2020. december 6., Bonyhád Városi Sportcsarnok

Atomerőmű-GYKSE  – MAFC 66-92 (17-30, 12-29, 16-10, 21-23)

MAFC: Boka-Magó 17/9, Biber 21, Tóth 23/18, Pintér 11/3, Lőrincze 5/3. Cs: Szabó 4, Komjáti 5/3, Réti, Zink 2, Hadházy-Baráth 4, Szász. 

Lakits András: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez.
Nehéz mérkőzésre számítottunk, főleg azért, mert Matejovics Máté a hét közepén megsérült, Lenkó Vencelről pedig a bemelegítés közben derült ki, hogy nem tudja vállalni a játékot. A gondjainkat tovább növelte, hogy Szász Kevin egy perc játék után megsérült.
Mindezek ellenére, egy lassú kezdés után egészen parádés első félidőt produkált a csapat. A védekezésben ugyan adódtak apróbb hibák, de támadásban kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak a fiúk. Mindenképpen ki kell emelni Tóth Vili első félidei 5 bedobott hármasát.
Ránk sajnos egyre gyakrabban jellemző, hogy magabiztos félidei vezetés után, egy teljesen más, rossz mentalitással vágunk neki a harmadik negyednek. Most is volt egy komolyabb hullámvölgy, aminek egy elvesztett harmadik negyed lett az eredménye.
A végére megtartottuk az első félidőben megszerzett előnyünket és megérdemelten nyertünk, de mindenképpen meg kell tanulnunk 40 percen keresztül ugyanazon a hőfokon teljesíteni. Örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni és lehetőséget tudtunk adni minden játékosnak a bizonyításra.
Sok időnk nincs a pihenésre, pénteken Debrecenbe utazunk egy vérbeli rangadóra. Reméljük, a sérültek is valamennyire rendbe jönnek és a lehető legerősebb kerettel tudunk kiállni. Erre szükségünk is lesz idegenben,ha nyerni szeretnénk.