Kiemelt junior bajnokság, Rájátszás, Fehér csoport

2021. március 27., Budaörs

BDSEBasket – MAFC 66-73 (21-20, 14-21, 14-17, 17-15)

MAFC: Szász 2, Lőrincze 8/6, Tökölyi 9, Hadházy-Baráth 10, Pintér 7. Cs: Zink 17/9, Boka-Magó 12/6, Tóth V. K. 5, Molnár, Tóth V.J. 1, Komjáti, Szabó 2. 

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Csapatkapitányunk továbbra is hiányzik sérülés miatt,illetve Rubint Gergő is hiányzik a keretből, így gyakorlatilag U17-es csapattal álltunk ki a mérkőzésre. Nem kezdtünk elég élesen védekezésben, de fokozatosan vettük át az irányítást és úgy gondolom, utána végig kontrolláltuk a találkozót. Örülök, hogy mindenki hasznosan tudott beszállni a meccsbe, annak pedig különösen, hogy Jannes Zink kifejezetten ponterős játékkal tudott vezérré előlépni. Bár az utóbbi időben kevesebbet foglalkoztunk vele, de az ellenfél zónavédekezése sem tudott minket megzavarni, nagyon szépen játszottak a fiúk a budaörsi zóna ellen. Bár a számszerű eredményben nem mutatkozik meg, de a fiúk végig magabiztosan teljesítettek fejben is. Megérdemelték a győzelmet.

Kiemelt junior bajnokság, Rájátszás, Fehér csoport

2021. április 1., Nagykőrös

Nagykőrösi Sólymok – MAFC 49-74 (19-23, 7-24, 17-16, 6-11)

MAFC: Szász 4, Hadházy-Baráth 7, Boka-Magó 14/3, Pintér 11, Matejovics 3.  Cs: Tóth V.K. 12/3, Tökölyi 4, Zink 5/3, Komjáti 6, Szabó 6, Molnár 2. 

Lakits András: Gratulálok a fiúknak az újabb sikerhez! Sajnos tovább szűkült a keretünk, Lőrincze Dominik combsérülést szenvedett, így a meccs előtt úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg a játékát. Afeladatokat szétosztva a csapat szerencsére minden hiányzóját nagyon szépen pótolta. Végig kontrolláltuk a játékot és magabiztosan tudtunk nyerni, mindenki rakott hozzá a sikerhez és pontot is szerzett. Az első helyen végeztünk és innen várjuk majd a keresztjátékot. Most kapnak egy kis pihenőt a fiúk, rájuk fér. Az utóbbi hetekben egyre jobban dolgoznak, érik össze a játékunk. Reméljük, hogy a sérültekkel kiegészülve a legjobbunkat fogjuk nyújtani és el tudjuk érni a kitűzött célunkat. Lépésről lépésre haladunk és kőkeményen meg fogunk harcolni a sikerért.