Kiemelt Junior Bajnokság, Rájátszás, Alsóház, Kelet, II. Forduló

2020. Február 12., Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia

Kecskeméti KA – MAFC 60 – 63 h.u. (14-15, 14-17, 15-14, 10-7, 7-10)

MAFC: Tóth 27/3, Herló 16/12, Bősze 3, Csányi, Biber 3. Cs: Rubint 7, Mózer 4/3, Turi 3, Szilágyi, Szőnyegi

Vittay-Hajnik AmbrusGratulálok a Fiúknak a győzelemhez! A vasárnapi sokkból hamar kellett felocsúdnunk, hiszen három napra rá már jött is a kecskeméti túra, amiről tudtuk, hogy kőkemény lesz. Természetesen a továbbjutás szempontjából is fontos párharc előtt álltunk, de ennél sokkalta nagyobb jelentősége volt annak, hogy karakterben, illetve csapatilag hogyan pattanunk vissza, mi a reakciónk a történtekre. 

Boldogan tapasztaltam, hogy megértették és átérezték a Srácok a helyzetet, rég nem látott koncentrációval és fegyelmezettséggel játszottunk és a kispadról a korábbiaknál jóval több, hangosabb és pozitívabb segítség érkezett a pályán lévőknek, magyarán nagyon együtt volt a brigád!  Ellenfelünk szervezettsége is példaértékű volt, így egy borzasztóan szoros, kiegyenlített mérkőzés alakult ki, ahol bár a rendes játékidő utolsó percét leszámítva végig mi jártunk előrébb, a különbség csak minimális volt. A legrosszabbkor tudott fordítani riválisunk, de nem törtünk meg, helyén volt a szívünk és egy extra játékkal Barna hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadás során folytatódott a thriller, de a kulcspillanatokból ezúttal mi jöttünk ki jobban és hatalmas erőket mozgósítva, egységes csapatként küzdve sikerült megkaparintanunk a két pontot. 

Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan élőben tekintette meg az összecsapást, úgy hiszem, ez csak még inkább emelte a Srácok valamint a szakmai stáb motivációját, a meccs rangját és végül, de nem utolsósorban, a győzelem értékét is. Köszönjük Neki a megtiszteltetést, illetve ezúton is sok sikert kívánunk a magyar válogatottnak a februári EB-selejtezőkhöz! 

Megelégednünk persze semmikép sem szabad, bőven van még miben és hova fejlődnünk, de ettől függetlenül kalapot emelek a Csapat előtt a teljesítményért. Tovább, tovább, tovább!

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu18/hunu18_205