Kiemelt junior bajnokság, Alapszakasz

2019. november 15., Kecskemét, Mercedes-Benz Sportakadémia

Kecskeméti KA – MAFC 58 – 52 (17-16, 12-6, 12-10, 17-20)

MAFC: Csányi 9, Herló 17/9, Bősze 13, Mózer 2, Bíber 8. Cs: Réti 2, Turi 1, Rubint, Gábossy, Szilágyi, Szőnyegi

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Kecskemétnek! Ha a felkészülési mérkőzéseket is beleveszem, akkor elmondhatom, hogy idén sokadjára léptünk ugyanabba a pocsolyába: jól záró védekezésünk semmit sem ér a védőlepattanók megkaparintása nélkül, illetve alapvetően jó dobószázalékunk hasonló értékkel bír, ha nem dobással fejezzük be az akcióinkat.

Jó iramban, agresszív belső játékokkal kezdtük a mérkőzést, kisebb előnyre is szert tettünk. Sajnos nem tudtuk tartani a fórt, elsősorban azért, mert folyamatosan második, akár harmadik szándékból kaptunk könnyű kosarakat. Faultproblémák miatt zónára váltottunk, de a második negyedben támadásban fagytunk le és mi nem voltunk olyan élelmesek, hogy ezt kompenzáljuk a támadólepattanókkal.

Második félidőben lepattanózásban már gyökeres változásokat láttam a pályán, de gyorsindítások, átmenet-játékok híján nagyon statikus, ütemtelen támadásokat vezettünk. Az utolsó játékrészben kicsit elúszni látszott a hajó, ekkor egy váratlan és idén még nem használt védekezéssel próbáltunk kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Ez bejött, 14 egységről visszatornásztuk magunkat egálra, de vezéráldozatot is követelt: egy kulcsjátékosunk 5 perccel a vége előtt kipontozódott. Küzdöttünk becsülettel, de a végjáték a vendéglátóinknak sikerült jobban. 

A kizárás, lepattanókért egyáltalán elindulás és azoknak megszerzése, valamint a könnyelmű eladott labdák mind visszatérő problémáink. Úgy gondolom, hogy ezzel a játékosaim is tisztában vannak, hiszen több mérkőzésünk ment már el ezekből adódóan és jó pár videóelemzésünk is ezekre a szituációkra fókuszált. Bízom benne, hogy ebben a szegmensben gyorsul a fejlődésünk, kétségem sincs afelől, hogy ez kulcsa lehet a sikeresnek remélt szezonunknak.

Szavak helyett beszéljenek a tettek: két olyan ellenfél következik, akiknek talán legnagyobb erőssége a lecsorgók dominálása, lássuk, mire megyünk ellenük! Hajrá MAFC!

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/hunu18/hunu18_67