Kiemelt junior bajnokság, Alapszakasz, Kelet

MAFC – Debreceni KA 66 – 69 (17-17, 17-15, 24-19, 8-18)

MAFC: Tóth 7/3Herló 20/12, Bősze 12/6, Mózer 4, Bíber 11. Cs: Csányi 5, Rubint 4, Gábossy 3, Turi, Szilágyi, Szőnyegi 

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Debrecennek! Mindig kérdéses, hogy egy kicsit hosszabb szünet (válogatott, őszi tanítási szünet, pihenés) után hogyan játszik egy csapat az első mérkőzésén, most sem tudtam kitalálni előre. Bizakodásra adott okot a héten elvégzett három nagyon jó iramú és minőségű edzés.

Az első félidőben viszonylag határozottan védekeztünk, de támadásban a többnyire figyelmetlenségből, türelmetlenségből fakadó 14 eladott labdával szinte teljesen tönkretette játékunkat, csoda, hogy -10 dobáskísérlettel is vezettünk.

Félidőben rövid, de annál erőteljesebb fejmosás következett, így sokkal koncentráltabban és az ellenfél gyűrűjét erőszakosabban támadva megugrottunk 9 ponttal, de a lélektani 10-es határ fölé nem jutottunk – pedig gyorsindításból tiszta ziccerünk is volt, mégis mi kaptunk hárompontost belőle. 

Ellenfelünk visszaküzdötte magát, de zóna védekezésünkkel újra előnyt tudtunk szerezni, viszont gyakorlatilag megismétlődött ugyanaz a forgatókönyv: közeli üres ziccereket hibázva kényelmes, kétszámjegyű előny helyett felhoztuk a vendégeket, így fordultunk rá az utolsó 6 percre.

A végjátékban aztán, kissé érthetetlen módon, szinte csak hárompontosokkal akartunk operálni támadásban, míg védekezésben jórészt közelről, kontakt nélkül kaptuk a kosarakat ahelyett, hogy a büntetővonalra küldtük volna az ebben a szegmensben közepesen teljesítő (56%) riválisunkat.

A lélektani fordulat ellenére három “lövésünk” is volt a hosszabbításra, de ezekből kettőt érzésem szerint rosszkor és rossz helyzetben vállaltunk el, így nem úsztuk meg a nem tervezett fiaskót.

A vereség magával hozza, hogy más hangulatú videózás vár a csapatra, de nincs ezzel baj: az egyértelműen meglévő és immáron többedjére felszínre kerülő hibáinkat, problémáinkat kénytelenek vagyunk gyökerestül kiirtani. 

Egyszer már jól reagáltunk egy hasonlóan bántó pofonra, kíváncsian várom, most mi lesz a játékosaim reakciója. Holnap Újpesten kiderül!