Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 13.forduló

BME-MAFC- Semmelweis Egyetem  104-50 (25-16; 24-16; 30-9; 25-9)

BME-MAFC: VARGOVICS 17/3, Pollák 8/6, LÁNG-MITICZKY 12/3, Pásztor 2, TÓTH 13 Csere: SCHAUL 9/3, KÓSA 21, ROZS 10, KOFLANOVICS 2, Bartha 2, Rados 8, Horváth -. Edző: Weisz-Tiba Klára

Semmelweis Egyetem: Kóródi -, SCHIRER 10, Jankó 9/3, Paulovits 9, VÁMOSI 12 Csere: Csipán 6, Hajdú 4, Székely -, Kintscher-. Edző: Weisz Miklós

A mérkőzés egy szép SOTE-s kosárral kezdődött. Majd jött egy látványos BME-MAFC akció, és Vargovics remek passzát Láng-Miticzky Dániel (12/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) magasra emelkedve értékesítette gyönyörű megoldással. A Kapitány ezután még gyorsan mögé tett újabb 5 pontot mutatva társainak a megfelelő irányt. A Semmelweis szépen tartotta a tempót a papíron esélyesebb ellenfelével. Azonban a padról érkező Rozs Máté (10 pont, 4 lepattanó, 2 kiharcolt fault, 2 gólpassz) ponterős játékának köszönhetően a negyed végére kissé ellépett a BME-MAFC. Végül Pollák triplája zárta a negyedet.

A második negyed Schaul Levente (9/3 pont, 4 lepattanó) parádéval kezdődött hazai szempontból. Mellette Vargovics Balázs (17/3 pont, 5 szerzett labda, 2 gólpassz) gyűjtögette tovább szorgalmasan a pontokat. Illetve Kósa Gergely (21 pont, 10 lepattanó, 3 kiharcolt fault) szállt be a kispadról eredményesen. SOTE oldalon pedig Schirer Tom (10/6 pont, 7 eladott labda, 2-2 kiharcolt fault-gólpassz) vállalt komoly szerepet a pontszerzésben. Azonban a félidei szünetre már 17 pontos BME-MAFC vezetéssel tértek a csapatok.

A második félidő őrületes BME-MAFC hengerrel kezdődött. A hazaiak rájöttek, hogy lehet gyorsabban is futni, és rendre leindították a fáradni látszó SOTE-sokat. Hosszú volt a kispad, és mindenki igyekezett a lehető legtöbbet hozzátenni a játékhoz. Láng-Miticzky, és Tóth Kornél (13 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda) pontok tekintetében, illetve Koflanovics Kristóf (8 gólpassz!, 3 szerzett labda) látványos asszisztjai mellett Kósa is elemében volt a palánk alatt. A BME-MAFC játékosai ekkor nagyon szigorú, fault határon történő védekezésével próbálták megtörni az orvosisokat. Vámosi Boldizsár (12 pont, 6 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 2 gólpassz) vezetésével hősies küzdelmet vívott a SOTE a fizikálisan erősebb BME-MAFC ellen. De az olló tovább nyílt.

A negyedik negyed hasonló játékot hozott. A BME-MAFC agresszívan, és gyorsan játszott, a SOTE pedig sok labdát eladva küzdött. 

Weisz-Tiba Klára: Az elején nagyon látszott, hogy nagyjából egy hónapja nem tudtunk meccset játszani. Aztán a második félidőre sikerült igazán megérkeznünk a mérkőzésbe, és olyan fordulatszámon dolgozni, amit 40 percen keresztül szeretnék látni a jövőben. A srácaimnak gratulálok, a SOTE-nak pedig szép aranyérmet kívánok a Medikus kupán!

Weisz Miklós: Próbáltuk felvenni azt a tempót, amit a BME-MAFC diktált, de ettől pontatlanná vált a játékunk. Ennyi eladott labdával csak ennyire futotta tőlünk.