Gyermek Kupa, 7. forduló, 9. régió

2023. március 25.-26.

„A” csoport

MAFC Gabányi – Vasas Akadémia U12 76-49  (19-8,22-15,14-14,21-12)

MAFC: Deme 16, Marossy 15, Vargyas 9, Csányi 7, Schulek Zétény 7, Nemes 6, Szekeres 5, Molnár 4, Ruzsinszki 3, Szemes 2, Tóth 1, Schulek Zalán 1. 

Óbudai Kaszások/A – MAFC Gabányi 55-58  (3-20,23-18,14-10,15-10)

MAFC: Vargyas 12, Csányi 11, Deme 8, Molnár 8, Ruzsinszki 5, Szekeres 3, Schulek Zétény 2, Nemes 2, Marossy 2, Tóth 2, Schulek Zalán 1.

Besenyői Andrea: A legutóbbi hétvégén rendezték a Gyermek Kupa 7. fordulóját, ami azért volt kiemelten fontos, mert ennek eredménye még beleszámít az Országos Jamboree-ra való kvalifikációba. A tét nem volt kisebb, mint egyenes ágon bejutni a Jamboree-ra, vagy elérni a keresztjátékot. Másik nagy motivációnk az volt, hogy visszavágjunk a Vasasnak az előző fordulóban elszenvedett vereségért. Szerencsére teljesen más arcunkat mutattuk ezúttal, mint az előző mérkőzéseken. 

A Vasassal kezdtük az első meccset és most ők jártak abban a cipőben, mint mi a múltkor, hiszen a második meccsükön találkoztak velünk. Ezt ki is szerettük volna használni és nagyon nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Edzéseken próbáltuk az előző fordulóban elkövetett hibáinkat kijavítani, a sok eladott labdát, lépéshibákat, nem kellő keménységet. Azt kell mondanom, hogy SIKERÜLT. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, néhol nagyon látványos játszottunk és végre CSAPATKÉNT működtünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, és remélem, önbizalmat ad nekünk ez a teljesítmény a továbbiakra is.

Pihenő nélkül kezdtük az Óbudai Kaszások ellen a következő mérkőzést. A két csapat között dőlt el, hogy ki jut egyenes ágon a döntőbe. Az előny nálunk volt, mert ők kikaptak pár ponttal a Vasastól, mi meg 27 ponttal nyertünk, így körbeverés esetén nekünk volt a legjobb mutatónk. Ezzel viszont nem foglalkoztunk, mindenképp győztesen szerettük volna elhagyni a pályát és jó érzéssel hazamenni. Így fáradtan, de nagyon nagy szívvel játszottunk. A végére nagyon szétestünk, de a szívünk a helyén volt és a rengeteg rossz döntés ellenére megszereztük a győzelmet. Mindig volt, aki gólt dobjon éles szituációkban, védekezésben is nagyon koncentráltunk. Nem ez volt életünk meccse, SŐT, de le a kalappal a fiúk előtt. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és ismét miénk az első hely az A csoportban!

„D” csoport       

MAFC Heisler – BEAC Újbuda KA/A 35-40 (5-8,3-3,13-13,6-6,2-4)

MAFC: Schulek Zétény 7, Szemes 7, Mozgay 5, Bay 4, Turbucz 3, Tóth 3, Müller 3, Fenyőházi 2, Németh 1, Kiss, Sumits, Madufor.

Újpest-MT/A – MAFC Heisler 34-46 (11-2,7-4,6-17,5-6,5-15)

MAFC: Tóth 7, Schulek Zétény 7, Szemes 6, Bay 6, Müller 5, Kiss 5, Turbucz 4, Fenyőházi 3, Sumits 1, Németh 1, Mozgay 1, Madufor.

Siklós Olivér: Az előző fordulóban két vereséget szenvedtünk el a „C” csoport mérkőzésein, így ezúttal a még mindig a mezőny legelejéhez tartozó „D” csoportban volt jelenésünk. Az első mérkőzést a fiúk a BEAC/A csapata ellen játszották. Sokszor könnyelmű hibák jellemezték a meccset, végig rohantunk az ellenfelünk után, ami egy szoros vereséget eredményezett. 

Pihenő következett az Újpest elleni csata. Úgy kezdtünk, ahogy nem kellett volna, bár sajnos várható volt, hogy benne ragadunk az előző meccs vereségében. Az első két negyed erről szólt, de egy-két szerencsés kosárnak hála tíz pont körüli maradt csak a hátrányunk. Ezt a félidei büntetőkkel sikerült a felére faragnunk. Ekkor begyújtottuk a MAFC-os rakétáinkat és óriási szívvel, küzdéssel, néhol zseniális megmozdulásokkal, megfordítottuk a mérkőzést és 12 ponttal sikerült nyernünk! A körbeverésnek hála pedig ismét sikerült a „C” csoportba feljutni. Szép munka volt! Hajrá MAFC!

„K” csoport 

MAFC Mokos – Budai Aranysakálok 44-46 (22-2,4-11,6-10,10-12,2-8)

MAFC: Újvári 13, Bata 8, Németh 8, Keresztes 4, Sipula 3, Kiss 3, Süvöltős 3, Sumits 2, Balogh, Sándor-Pál, Hajnal. 

Vasas Bolhák – MAFC Mokos 45-57 (12-7,10-11,3-19,13-10,6-7)

MAFC: Balogh 13, Németh 10, Újvári 9, Bata 8, Keresztes 7, Sumits 6, Sipula 2, Kiss 1, Süvöltős 1, Sándor-Pál, Hajnal.

Buksza Péter: Ebben a fordulóban két olyan csapattal mérkőztünk meg, akikkel korábban már találkoztunk, így egyik ellenfelünk sem volt ismeretlen számunkra.

Az első mérkőzésünket nagyon jól kezdtük, az első negyedet 20-2-es arányú vezetéssel zártuk, ezt az előnyünket tartottuk egészen a félidőig. Sajnos a szünetet követően elfáradtunk és későn tudtunk reagálni az ellenfél feltámadására, így a negyedik negyed végére teljesen elfogyott a korábban kiépített előnyünk, a rengeteg eladott labdának és arossz döntéseinknek köszönhetően. Ezt követően nagyon szoros, küzdős utolsó 2 percben vettünk részt, aminek a végén sajnos 2 ponttal alulmaradtunk.

Pihenő nélkül kellett kezdjük az újabb mérkőzést. Sajnos ez, illetve a korábbi vereség megviselt minket, ez látszott is a játékunkon, így 6 pontos hátránnyal zártuk az első félidőt. A büntetőknek köszönhetően sikerült átvennünk a vezetést, majd újult erővel fordulhattunk rá a következő játékrészre, amelyet 3-19 arányban sikerült megnyernünk. A kiépített előnyünket sikerült tartanunk a negyedik negyedben és győzelemmel zártunk a mérkőzést.

Két nagyon jó mérkőzést játszottunk, amiből rengeteget tanultunk. Büszke vagyok a csapatra, a MAFC-os szívünk a helyén volt!

Hajrá fiúk! Hajrá MAFC!