Gyermek Kupa, 6. forduló

2024. február 24.-25.

„A” csoport

MAFC Gabányi – Budapest Honvéd SE/A 78-62 (26-15, 22-21, 17-7, 13-19)

MAFC: Nemes Máté 19, Deme Dávid 13, Marossy Kornél 11, Kiss Áron 9, Tóth-Szirmai Bazsi 6, Schulek Zéti 4, Somoskövi Dani 4, Molnár Martin 3, Ódor Dávid 3, Kenyeres Marci 3, Jánosi Dani 2, Becze Geri 1

Nagy-Horváth Szilvia: A mérkőzés előtti céljaink nem változtak az eddigi fordulókhoz képest, azaz fejlődés, küzdés, gyorsítás szerepelt a feladatok között. A fordulóra való felkészülést nehezítette a sok hiányzó, betegségek, utazások, így ezen a napon sem tudtunk teljes csapattal érkezni Kőbányára. Ez lehetett volna kifogás és érkezhettünk volna feltett kézzel a fordulóra, de a fiúk máshogy gondolták. Jól kezdtük a meccset, a céljainknak megfelelően kosárlabdáztunk, sok indítást tudtunk vezetni és helyzeteinket is jobb százalékkal értékesítettük, mint az előző fordulókban. Védekezésben volt egy kis hiányérzet, de tudtunk benne javulni. A második negyedben kevesebbet járt a labda, statikus támadásokat vezettünk, sok labdavezetéssel, kevés passzal. Kis pihenő után a meccs elején mutatott játékot folytattuk és tovább tudtuk növelni az előnyünket. Értékes győzelmet arattunk a Honvéd csapata ellen. 

Óbudai Kaszások/A – MAFC Gabányi 68-70 (6-13, 31-14, 12-22, 19-17) 

MAFC: Marossy Kornél 15, Deme Dávid 12, Nemes Máté 11, Schulek Zéti 10, Tóth- Szirmai Bazsi 9, Somoskövi Dani 4, Becze Geri 3, Molnár Martin 2, Kiss Áron 2, Ódor Dávid 1, Kenyeres Marci 1.

Nagy-Horváth Szilvia: Pihenni ezúttal sem volt időnk, következett az óbudai alakulat. Sebességben és pontosságban sem hoztuk a mérkőzés elejétől azt, amit a Honvéd ellen nyújtottunk. Sok kihagyott helyzet, kevés indítás jellemezte a játékunkat, ennek ellenére az első negyedet viszonylag magabiztosan nyertük. A második negyedben teljesen elfogytunk, sem védekezésben, sem támadásban nem igazán tudtuk a saját játékunkat játszani. Az ellenfél ötös játékosa ellen ezúttal sem találtuk az ellenszert, az óbudaiak a félidei szinte hibátlan büntetőzéssel át is vették a vezetést, hatpontos hátránnyal fordultunk. A harmadik negyedben egy sokkal harcosabb csapat ment fel a pályára, két perc alatt le is faragtuk a hátrányt és átvettük a  vezetést. A játékvezetéshez viszont nem igazán tudtunk alkalmazkodni, nem találtunk benne se koncepciót, se következetességet – szerencsére kisebb sérülésekkel, de megúsztuk ezt a negyedet. Az utolsó negyedben fej-fej mellett haladtunk, a végén mi hibáztunk kevesebbet és így megtartattuk első helyünket az „A” csoportban! 

„D csoport”  

Csata Csillagok – MAFC Heisler 68 -38 (9-10,20-11,12-12,27-5)

MAFC: Kenyeres 10, Ódor 8, Salgó 5, Pap 5, Marton 4, Szőcs 3, Becze 1, Földi 1, Gelencsér 1, Tibay, Pöhm.

Csányi Kristóf: Az első meccsen a Csata Csillagokkal játszottunk, sajnos elég hiányos csapattal tudtunk kiállni. A csapatból, két játékos kivételével, ez mindenkinek már a harmadik meccse volt aznap, és ez meglátszott a játékunkon is. Fejben nem tudtunk kellően koncentrálni, kimaradtak az üres helyzeteink és védekezésben is akadtak üres járatok. Ami viszont, pozitívum, hogy a srácok a fáradtság ellenére is küzdöttek és helyenként nagyon szép periódusokat nyújtottak. 

MAFC Heisler – Vasas Amazonok 40 -66 (8-17,12-24,15-11,5-14)

MAFC: Szőcs 7, Salgó 6, Marton 6, Kenyeres 5, Gelencsér 4, Pap 4, Pöhm 3, Becze 3, Ódor 2, Tibay.

Csányi Kristóf: Egy meccs pihenő után következett a Vasas, ahol szintén előjöttek a fáradtság jelei. Sajnos az öltözőben ragadtunk, és az első félidőben már nagyobb előnyt épített fel ellenfelünk. Ami viszont hatalmas pozitívum, hogy a harmadik negyedet meg tudtuk nyerni, úgy, hogy többeknek ez már a negyedik mérkőzése volt aznap. 

A büntetőinket muszáj feljavítanunk és minden kis hibát ki fogunk javítani a következő fordulóra, ahol vissza szeretnénk jutni a C csoportba. 

„K” csoport 

MAFC Mokos- Budafoki Bakok 48-25 (12-0,14-13,10-2,12-10)

MAFC: Márton Vencel 11, Salgó Benedek 9, Szőcs Lóránt 8, Tibay György László 8, Pöhm Rudolf 6, Stégmár Balázs Ágoston 3, Földi Ábel 3, Szente Domán, Végh Szabolcs Péter, Csete Lőrinc, Győrfi Trisztán.

Balsay István: A MAFC MOKOS U12-es csapatunkkal egy hihetetlenül eredményes hétvégi fordulót játszottunk, ahol mindkét meccsen a csapat példásan és igazi harcosként szerepelt, és látható volt, hogy a srácok az előző fordulókhoz képest mennyit fejlődtek. 

Az első meccsen a Budafoki Bakok csapata ellen játszottunk, ahol már az első félidőben agresszív védekezéssel és tudatos játékkal tudtunk nagyobb előnyt szerezni, így a második félidőben is fent tudtuk tartani a nyomást, kikapcsolva az ellenfél kulcsembereit.  

Kölökös Fiúk/B – MAFC Mokos 37-54 (6-8,15-21,10-15,6-10)

MAFC: Márton Vencel 10, Stégmár Balázs Ágoston 10, Pöhm Rudolf 9, Földi Ábel 6, Szőcs Lóránt 6, Csete Lőrinc 5, Salgó Benedek 3, Végh Szabolcs Péter 2, Szente Domán 2, Győrfi Trisztán 1, Tibay György László. 

Balsay István: A második meccsen sem adtuk lejjebb, védekezésben nagy nyomást helyeztünk a támadókra, hogy lassítsuk a támadást és hibára kényszerítsük az ellenfelet. Ez remekül sikerült, így 37 – 54-re győzedelmeskedtünk a Kölökös Fiúk B csapata ellen.