Gyerek Bajnokság, 3. forduló 

SZSE U12 – MAFC Grosics 12-58 (0-14, 0-16, 4-14, 0-14) 
MAFC: Németh Donát 11, Fajszi Horka 9, Viola Máté 8, Varjas Áron 8, Hegedüs Botond 7, Ratkóczi Mirkó 7, Oláh-V.Ákos 3, Sopuch Milos 3, Kudich Barnabas 1, Horváth Levente 1, Wendl Viktor.

Horváth Szilvia: Az első meccset a vártnál simábban nyertük meg, ami lehetőséget adott arra, hogy sokat tudjunk gyakorolni olyat dolgokat is, amiket még erős ellenfél ellen nem feltétlenül tudnánk megcsinálni. A második félidőben pedig azt a feladatot kapták a srácok, hogy leütés nélkül, sok passzal tartsák fent a játék színvonalát, amit nagyon szépen megoldottak.

MAFC Grosics – Repülő Mókusok 59-22 (11-4,10-6,17-10,12-2,4-0)
MAFC: Németh Donát 11, Fajszi Horka 5, Viola Máté 12, Varjas Áron 12, Hegedüs Botond 1, Ratkóczi Mirkó 4, Oláh-V.Ákos 2, Sopuch Milos 1, Kudich Barnabas 4, Horváth Levente 5, Wendl Viktor 2, Varga Marcell 2.

Horváth Szilvia: Második meccsünk már valamivel keményebbnek bizonyult. Az első félidőben nagyon enervált játékot mutattunk, sem támadásban, sem védekezésben nem voltunk elég agresszívek.
A második félidőben aztán összeszedték magukat a fiúk és úgy játszottak, ahogy azt az elejétől kellett volna. Összességében azonban ezen a hétvégén nem igazán ütköztünk nagyobb ellenállásba.

MAFC Heisler – Honvéd-SZSE 22-77  

MAFC pontszerzők: Varga Ábel 1, Lassú Áron 1, Szabó Zoltán 1, Füzy Ákos 6, Zsemlye Barnabás 1, Rózsahegyi Kristóf 1, Horváth Tamás 9, Farkas Dániel 1. 

MAFC Heisler – Vasas Amazonok 12-58

MAFC pontszerzők: Lassú Áron 4, Szabó Zoltán 1, Füzy Ákos 3, Turcsányi Mátyás 1, Horváth Tamás 3.

Jókai Mátyás: A hétvégi fordulóban nálunk jobb csapatokkal kerültünk szembe. Ezzel együtt voltak bíztató momentumok és egyéni teljesítmények a tornán, amit jó volt látni. Készülünk a következő fordulóra.

Kölökös Fiúk – MAFC Gabányi 40-88 (14-16, 7-22, 14-26, 5-24)

MAFC: Deme 20, Lassányi 19, Turcsányi 18, Wochna 6, Szekeres 6, Bakos 5, Hujber 4, Tarjányi 4, Illés 2, Irk 2, Mészáros 1, Czárán 1

Világos András: A korai időpontnak vagy az izgulásnak köszönhetően figyelmetlenül kezdtük a mérkőzést, főleg védekezésben. A második negyedre aztán összekaptuk magunkat és kevesebb eladott labdával és jóval több gyorsindítással magabiztosan vezettünk a nagyszünetben. A második félidőben minden játékosomnak sikerült felvenni a meccs ritmusát és helyenként látványos játékkal, magabiztosan húztuk be az első találkozót.

MAFC Gabányi – BEAC Újbuda KA 65-53 (9-16, 13-12, 23-15, 20-10)

MAFC: Deme 13, Czárán 12, Turcsányi 9, Lassányi 7, Szekeres 6, Hujber 6, Wochna 5, Illés 2, Tarjányi 2, Bakos 1, Irk 1, Mészáros 1

Világos András: A második meccsen a szomszéd akadémia leány csapatával játszottunk. Jóval nehezebb találkozónak ígérkezett és tudtuk, ha ezt a mérkőzést megnyerjük, visszajutunk az A csoportba. Megbeszéltük, hogy koncentráltan, keményen kezdjük a találkozót és végig szeretnénk fegyelmezetten dominálni. Sajnos ez nem sikerült, ezért komoly hátrányba kerültünk rögtön az első negyedben. A második ötösnél is döcögött a szekér, de itt már a védekezésünk jóval stabilabb, harcosabb volt, láttam a jeleket, hogy nincs vége a meccsnek. Amit a fiúk leraktak a második felidőben az asztalra azelőtt viszont le a kalappal. Hatalmas szívvel védekeztek és nagyon fegyelmezetten indultak a szerzett labdákból. Igazi csapatsiker volt!!

Összességében gratulálok a srácoknak a két győzelemhez! Sokat kell még dolgoznunk, hogy jóval tudatosabbak legyünk, illetve a hullámvölgyeket kell kiküszöbölnünk. Nagyon sok szép dolgot láttam a fiúktól, megyünk tovább, hogy még képzettebbek legyünk. Hajrá MAFC!

Korábban történt:

Kenguru Kupa, K csoport, 9. régió

2019. november 16.

MAFC-Csíkihegyek – Zuglói Sasok 27-39

MAFC: Galgóczi Ádám 1, Aranyi Tonó 8, Román Bálint 1, Fajszi Horka 3, Somoskövi Máté 2, Hargitay György 2, Tóth Boglárka 4, Tóth Borka 6, Rakonczai Zsombor, Mónus Máté 

Part Éva: Az első negyedben még vezettünk, aztán az ellenfél a második negyedben sikeresen kiegyenlített. A félidőben dobott büntetők nem mentek jól, csak ötöt sikerült bedobni, így a zuglói csapat előnyt tudott szerezni, amit a második félidőben meg is tartottak. A harmadik negyedben már kijött a fáradtság a gyerekeken, sajnos ez a védekezésen látszott leginkább. A negyedik negyedet ugyan x-re hoztuk, de a másik csapat előnye megmaradt, így kikaptunk 12 ponttal.

Aranyi Tonót és Tóth Borkát emelném ki, mert Tonó sok labdát szerzett, és ő dobta a legtöbbet. Borka védekezésben volt a csapat motorja, és ő is dobott 6 pontot. 

MAFC Csíkihegyek- Csata pónik  42-29

MAFC:  Galgóczi Ádám 1, Aranyi Tonó 9, Román Bálint 1, Fajszi Horka 5, Somoskövi Máté 3, Hargitay György 2, Tóth Boglárka 5, Tóth Borka 9, Rakonczai Zsombor 7, Mónus Máté 

Part Éva: A meccsek között kipihenték magukat a gyerekek.

Már az első negyedben 6 ponttal vezettünk és mindenki dobott pontot, aki a pályán volt. A második negyedben is tudtuk tartani a fölényünket, sőt a büntetődobásoknál sem szerzett előnyt a másik csapat. A második félidőben tovább növeltük az előnyünket, és sikerült 13 pont különbséget kialakítani a meccs végére. Nagyon szépen védekeztek a gyerekek, és a dobások is nagyrészt sikeresek voltak. A legtöbb pontot ezen a meccsen is Tonó és Borka dobták, de a többiek is szépen szerepeltek.