Kiemelt junior bajnokság, 7. forduló, Gabányi László Sportcsarnok

2020. november 21.

MAFC – Soproni Sportiskola KA/A 88-79 (20-16, 32-9, 20-28, 16-26)

MAFC: Biber 21, Boka-Magó 21/12, Lőrincze 7/3, Matejovics 11/3, Pintér 9. Cs: Szász 11/6, Tóth V 6/6, Szabó M 2, Réti. 

Lakits András: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Nagyon fontos meccs volt a mi szempontunkból a Sopron elleni, hiszen a győzelmünkkel le tudtuk szakítani őket magunkról a tabellán.

Lassan indult be a dolog nálunk, de fokozatosan egy kisebb előnyt azért sikerült kiépíteni az első negyed végére. A másodikban aztán végre összeállt a védekezésünk, ami olyan ritmust adott nekünk, hogy magabiztosan és jól tudtunk játszani, amivel 27 pontos vezetést szereztünk a félidőre. Többször is hangsúlyoztuk a fiúknak, hogy mennyire fontos lesz a harmadik negyed eleje, de sajnos könnyelműek voltunk és kicsit közelebb, látótávolságra engedtük a Sopront. Aztán a negyedik negyedben jött az összeomlás. Minden olyan hibát elkövettünk, amit ilyenkor el lehet és volt, hogy 4 pontra is felzárkózott egyre magabiztosabban játszó ellenfelünk. Szerencsére a végjátékban többen is megrázták magukat és a végére magabiztosabb előnyt építettünk vissza, ami elég volt a győzelemhez.

Egyrészről boldog vagyok, mert teljesítettük a célunkat, megnyertük a meccset, másrészről nagyon mérges is voltam meccs után, mert ilyen előnyt nem adhatunk ki a kezünkből, nem lehetünk ilyen könnyelműek és puhák, ha magabiztos az előnyünk.

Összességében nézve viszont nem lehetek elégedetlen, kifejezetten jó szakaszok is voltak részünkről a mérkőzés alatt és egy borzasztó kellemetlen ellenfelet sikerült megvernünk itthon, ezért pedig jár a gratuláció a csapatnak!