Felnőttcsapatunk számára a bajnokság alapszakasza és rájátszása között sincs szünet: a hétvégén a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjében, a Tüskecsarnokban lesz érdekelt a MAFC.

A négyes döntő programja:

2023. április 8., szombat

11:30 MAFC – Jászberényi KSE

14:00 Pécsi VSK-Veolia – BKG Prima Akadémia

2023. április 9., vasárnap

11:30 Bronzmérkőzés

14:00 Döntő

Klubunk 2013-ban ezüstérmet szerzett az alsóbb osztályú csapatok számára kiírt sorozatban, egy évvel később pedig meg is nyerte az emlékkupát. A jelenlegi kiírásban két NB II-es gárda, a Radobasket és a Monor kiejtését követően a 16 között a Zöld-csoportot vezető (azóta már alapszakaszgyőztes) Budafoki KK otthonában volt jelenésük a fiúknak. Fiatal csapatunk egy nagy iramú, gólgazdag mérkőzésen 102-112 arányban győzni tudott, így visszavágott a piros-fekete riválisnak az előző szezonban elszenvedett, hosszabbításos vereségért és bejutott a negyeddöntőbe. Itt már piros-csoportos gárda volt az ellenfél, ám a hazai pályán játszó Nagykőrös sem tudta megállítani a mieinket, a remek zárónegyeddel kiharcolt 58-75-ös sikerrel eldőlt, hogy története során harmadik alkalommal is ott lesz a Hepp Kupa négyesdöntőjében a MAFC.

Lakits András együttese a sorsolás szeszélye folytán a kupasorozat elődöntőjében is negyeddöntős riválisával, az alapszakaszt 14-12-es mérleggel a 6. helyen záró Jászberénnyel találkozik az elődöntőben, a találkozó szombaton 11:30-kor kezdődik. A másik ágon a PVSK és a BKG csap össze a fináléba jutásért, a helyosztókra vasárnap kerül sor.

Vezetőedzőnk bizakodva tekint a hétvége elé. Nagy öröm számunkra, hogy több évnyi kihagyás után ismét itt lehetünk a Hepp Kupa döntőjében. Nagyon érdekes párosítások vannak, hiszen az itt szereplő négy rivális biztosan találkozik még egymással a playoff első és második körében is. Ami minket illet szeretnénk jól szerepelni és a lehető legjobb eredményt elérni. Keretünk a döntőre folyamatosan alakul, sajnos az utóbbi héten nem voltunk könnyű helyzetben, de úgy érzem, hétvégére készen és teljesek leszünk. Nagy csatára számítok az elődöntőben a Jászberény ellen, az alapszakaszban mindkét csapat idegenben tudta legyőzni a másikat, (a Gabányiban 63-83, míg a Bercsényiben 81-91 lett az egymás elleni bajnoki végeredménye -szerk.) most pedig semleges pályán kerülünk szembe velük. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a játékosaim hogyan reagálnak a délelőtti kezdésre, de igyekeztünk erre is készülni a héten” – nyilatkozta Lakits András a BB1-nek.

Klubunk különleges helyzetben van, hiszen a négyesdöntő semleges helyszíne az újbudai Tüskecsarnok lesz – keresve sem lehetett volna a Gabányihoz közelebb eső, az esemény megrendezésére alkalmas létesítményt találni. Így a nem éppen szurkolóbarát időpont ellenére számítunk szimpatizánsaink támogatására, hiszen a kupadöntőt övező nagyobb médiafigyelem egy jó alkalom lehet megmutatni a MAFC-család, a fővárosi kosárlabda erejét.

A kupadöntő találkozóit a MindigTV GO közvetíti, elődöntős mérkőzésünket az alábbi linken követhetik élőben az otthonról szurkolók: https://mindigtvgo.hu/kozvetites/mafc-jaszberenyi-kse-13717517 .

Előre a kupáért! Mindenki a Tüskébe, zúgjon a hajrá, MAFC!