Az évünket Sopronban zártuk, ahol az EYBL Central Europian Region elnevezésű bajnokság első fordulóján vettünk részt. A csoportunkban kilenc csapat található, mindenkivel egy mérkőzést játszunk – ebből az első négyet most Sopronban játszottuk le. Elsődleges célunk az volt, hogy új dolgokat építsünk be a játékunkba, gyakoroljuk a meglévő dolgokat, új tapasztalatokat szerezzünk és megismerjünk más kosárlabda kultúrákat. 


1. Nap
MAFC – KK Mladost Zemun 92-54 (17-12, 23-7, 22-16, 30-19)

MAFC: Lőrincze 2, Lenkó 5, Boka-Magó 12, Matejovics 16, Tóth 11/3. Cs: Szabó 7, Pintér 6, Szász 2, Tökölyi 5, Komjáti 8, Hadházy-Baráth 7, Neczpál 11, 


Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Én még sosem láttam a csapattól ilyen stabil teljesítményt, mind a 12 játékos jó teljesítményt hozott, remekül működött a védekezésünk és a támadásunk is, mindenki tudott pontot szerezni. A későbbi eredményekből kiderült, hogy egy nagyon jó erőkből álló szerb csapatot sikerült könnyedén megvernünk. A harmadik negyedben volt ugyan egy hullámvölgy, sok eladott labdával, de összeségében ez nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, minden negyedet meg tudtunk nyerni. Nagyon örültem, hogy az első meccsen már mindenki pályára tudott lépni és bele tudott kóstolni egy kicsit a hangulatba, mert este egy kőkemény ellenfél várt ránk. MAFC – CanaryPay Santa Cruz 74-84 (19-25, 23-13, 12-20, 20-24)

MAFC: Lőrincze 2, Lenkó 12/6, Boka-Magó 29/9, Matejovics, Tóth 11/3 Cs: Szabó, Pintér 2, Szász 13/6, Komjáti 3, Hadházy-Baráth 2.  


A délelőtti mérkőzés után este léptünk újra pályára. Őrületes tempóban zajlott a mérkőzés, gyakorlatilag 40 percen keresztül. Spanyol ellenfelünk nagy iramot diktált, de mi sem vallottunk szégyent, a két csapat összesen 152 dobáskísérlettel próbálkozott. Az első félidő elején 14 pontos hátrányt szedtünk össze, de aztán (az én legnagyobb örömömre) felvettük a kesztyűt és a tempót és ledolgoztuk a hátrányunkat, sőt a félidőre át is vettük a vezetést. A második félidőt megint rosszul kezdtük, érezhető volt, hogy sokat kivett belőlünk a feltámadásunk. Ha nincs a rossz kezdés, talán győzelmi esélyeink is lehettek volna a végjátékban, de egy ilyen csapattól nem szégyen kikapni. Tapasztalatszerzés szempontjából ez volt a leghasznosabb mérkőzésünk, nagyon agresszív és kemény védekezéssel kerültünk szembe, amit a kezdeti megilletődöttség után fel tudtunk törni, ha pedig megtanulunk ilyen tempóban játszani 40 percen keresztül, azzal komoly előnyre tudnánk szert tenni. 


2. Nap

MAFC – College Basketball 72-78
 (11-20, 27-16, 14-13, 20-29)

MAFC: Lőrincze 3/3, Lenkó 12/6, Boka-Magó 24/6, Matejovics 23/3, Tóth 2. Cs: Szabó, Pintér , Szász 2, Komjáti, Hadházy-Baráth 4, Neczpál 2

Szombaton az olasz Borgomaneroból érkezett College Basketball csapata ellen léptünk pályára.
Borzalmasan kezdtük a meccset, álmosan és puhán játszottunk, gyermeteg hibákat vétettünk. Aztán szerencsére felpörgött a társaság és ledolgozta a hátrányt, sőt ezen meccsen is már vezettünk a félidőben. Tartottuk az előnyünket a 3. negyedben is, jól is ment a játék a csapatnak. A rossz kezdésünk a 4. negyedre bosszulta meg magát, elfáradtunk, főleg fejben. Az utolsó percig benne volt meccsben, hogy nyerni tudunk, de kulcsszituációkban hoztunk rossz döntéseket és maradtunk le azokról az emberekről, akikről tudtuk, hogy be tudják dobni, ami sajnos megpecsételte a sorsunkat. Ez volt a második olyan meccsünk, amikor nagy hátrányból álltunk fel, ami az egyik oldalról nézve pozitívum számomra, mert ez ritkán volt jellemző a csapatra, örülök, hogy nem adtuk fel és küzdöttünk, másrészt viszont tanulnunk kell belőle, nem adhatunk ekkora előnyt ellenfeleinknek, mert rengeteget energiába kerül a ledolgozása, így pedig nehéz ezeket a szoros meccseket megnyerni.3. Nap
CS Otopeni – MAFC 72-85 (16-24, 21-18, 13-24, 22-19)

MAFC: Lőrincze 6, Lenkó 7, Boka-Magó 14/6, Matejovics 16/3, Tóth 12/6. Cs: Szabó 1, Pintér 5/3, Szász 7/3, Tökölyi 6, Komjáti 7, Hadházy-Baráth, Neczpál 4

A harmadik napon, vasárnap, a korosztályos román bajnok volt az ellenfelünk.
Igazi parázs hangulatú meccs volt már az első perctől kezdve. Helyenként már-már más sportágra jellemző keménység és harciaság jellemezte a játékot. Rengeteg fault és büntetődobás volt, sajnos ezekben mi nem jeleskedtünk (26/47), pedig hamarabb is döntésre vihettük volna a dolgot jó büntetőzéssel.

A harmadik negyed derekán aztán beindult a henger, egy 14-0-ás futással olyan előny szereztünk, amiből ellenfelünk nem tudott visszatérni. Igazi csapatként működött a gépezet, 7 perc alatt mindössze 4 pontot kaptunk jó védekezésünknek hála, ami a jó támadáshoz is ritmust adott nekünk. A végéig tudtuk tartani ezt az előnyt, mindenki pályára lépett, és mindenki hozzá is rakott valamit a győzelemhez, amiért dicséret illeti a csapatot. 


Gratulálok a fiúknak ehhez a győzelemhez, és a négy meccsen mutatott teljesítményükhöz. Nagyon hasznos napokat töltöttünk Sopronban, nagyon sok új tapasztalatot szereztünk, ami biztos vagyok benne, hogy jól szolgálja majd a csapat fejlődését. Sok hibával játszottunk, de ezek mind javítható hibák, amin tudunk majd dolgozni a téli szünetben, de abban minden kollégámmal egyetértettünk, hogy igazán szép dolgokat is láttunk a csapattól, amire lehet majd építeni a jövőben.
Külön gratuláció jár Boka-Magó Áronnak, aki bekerült a torna All Star ötösébe és Matejovics Máténak, akit a csapat legjobbjának választottak.


A torna más szempontból is hasznunkra vált. Tovább tudtuk építeni amúgy is erős kis közösségünket, keményen dolgozunk egy még jobb csapategység kialakításán, közös programokkal. Remek hangulatban teltek a napok, most vár ránk egy kis pihenés, egy csapatkarácsony, aztán újra nekivágunk a kemény edzéseknek, hiszen rengeteg munka vár ránk, hogy 2020-ban is elérhessük azokat a célokat, amiket kitűztünk magunk elé. 
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek!
HAJRÁ MAFC!

Fotók: Tökölyi Csaba