Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 3. forduló

BME-MAFC- MEAFC  63-65 (13-22; 16-16; 15-16; 19-11)

Budapest, Camugo, 50 néző, V.: Gaál István, Szőts Dávid

BME-MAFC: Koflanovics, Pollák 2, LÁNG-MITICZKY 14/6, ROZS 21/3, Pásztor  5 Csere: Szántó 6, Horváth Cs. 3/3, Horváth M., Schaul 6/6, Vargovics 6/3, Svéda, Kósa nj. Edző: Weisz-Tiba Klára

MEAFC: Kozák M. 7, CSÁK 11/6, KOZÁK B. 17, Ragályi 4, Gerőcs 9/3 Csere: Sándor 2, SZICSÁK 11, Orliczki 4, Gadus 0, Szőke 0, Nyíri 0, Galló 0. Edző: Béres Dávid

Mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Miskolci Egyetem csapata. Szicsák Bence (11 pont, 5 lepattanó), és Kozák Bertalan (17 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) jóvoltából nagyon hamar jelentős előnyre tett szert a vendég gárda. Roppant agresszív védekezésükkel némi bénultságot okoztak a hazaiaknál. A Műegyetemisták Rozs Mátéja (21/3 pont, 8 lepattanó, 2 kiharcolt fault) ugyan próbálta ébresztgetni társait, de egymaga ekkor még kevés volt a csodához.

Olyannyira folytatódott ez a tompaság hazai szempontból, hogy szinte már vészes, 18 pontos különbség alakult ki a két csapat közt a második negyed közepére. Csák Bence (11/6 pont, 4 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 4 gólpassz) volt ekkor elemében a támadó térfélen. 

5 perc után azonban berobbant BME oldalról Láng-Miticzky Dániel (14/6 pont, 5 kiharcolt fault, 3 szerzett labda, 2 gólpassz), és hátára vette csapatát. Addig szorgoskodott megállíthatatlanul, amíg lassan csatlakoztak a többiek is, így a hazai csapatnak sikerült megfékezni a MEAFC okozta nyomást.

A második félidő egészen más játékot hozott. Sokkal kiegyenlítettebb lett a küzdelem. A hazaiaknál Rozs mellett Pásztor végzett nagyon komoly mezőny munkát, illetve Szántó Levente (6 pont, 14 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 6 eladott labda) bontogatta szárnyait a palánkok alatt. Vendég oldalon Kozák B., valamint Szicsák tört borsot a műszakisok orra alá rendszeresen.

A negyedik negyedben Schaul indított 2 hangulatjavító triplával, melyeknek köszönhetően szinte arculatot váltott a BME csapata. 12 pontos hátrányból 3 perc alatt sikerült 4-re felzárkózni. Ebben az időszakban Koflanovics kezében volt a karmesteri pálca, aki ugyan kosarat nem dobott, de 8 gólpassz, 5 szerzett labdájával hathatósan közreműködött a felzárkózásban. Az iramot ekkor a hazaiak diktálták agresszív védekezésüknek köszönhetően. Kozák Bertalan jóvoltából azonban nem sikerült közelebb férkőzni. Rendre szerzett egy-egy bosszantó kosarat. Valamint említést érdemel a másik karmester is Kozák Márton személyében, aki 7 gólpasszig jutott.

Gyilkos végjáték folyt kipontozódással, időkérésekkel, és az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben végül megtartott 2 pont előnyt a Miskolci Egyetem csapata. 

Weisz-Tiba Klára: Nagyon mélyről indultunk ma. Csapatom erejét, és hatalmas szívét mutatja, hogy igenis kimásztunk a magunk által ásott gödörből, visszajöttünk a meccsbe, és komoly esélyünk volt akár nyerni is egy jó csapat ellen. Büszke vagyok a fiúkra. Csanád sérülése megrendített mindannyiunkat. Bízunk benne, hogy nem lesz komoly baj. Gratulálok a Miskolci Egyetem csapatának a győzelemhez!

Béres Dávid: Nagyon parázs mérkőzésen vagyunk túl. Mindketten izgulhattunk a negyvenedik percig. A kiélezett mérkőzésen itt is, ott is voltak csodálatos megoldások. Végül is egy labdás mérkőzés lett a vége, melyből mi jöttünk ki jobban. Várjuk a visszavágót otthon. Gratulálok a nagyon szimpatikus BME-MAFC-nak és remélem, hogy találkozunk majd a döntőben.