Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport, 17. forduló

BME-MAFC- Közgáz SC 88-75 (12-21; 31-22; 20-12; 25-20)

Budapest, Tüskecsarnok, 50 néző, V.: Gruber Nikolett, Tóth Kitti

BME-MAFC: KOFLANOVCS 13/12, LÁNG-MITICZKY 11/9, ROZS 15/3, Pásztor 1, BARANYI 7 Csere: HORVÁTH Cs. 20/3, BÓR 17/15, Vantal 4, Kósa, Horváth M., Svéda, Vargovics. Edző: Weisz-Tiba Klára

Közgáz SC: Németh 7, Laczó 5/3, PFANDLER 12, Úr 4, KOMMA 10 Csere: Szántó 6, TICHOV 23/12, Bartha 6, Csepregi 2, Korompai, Papp, Fóti. Edző: Vladár Csaba

Rögtön az első percben egy Koflanovics Kristóf (13/12 pont, 9 gólpassz, 3 lepattanó) triplával jelezte a BME visszavágási szándékát a decemberben elszenvedett 1 pontos vereségért. Ezzel nagyjából ki is fújt a hazaiak kezdeti lendülete. Ellenben a Közgáz, élükön Pfandler Bencével (12 pont, 6 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 3 szerzett labda) komoly nyomást gyakorolt a BME gyűrűjére. El is húztak gyorsan 9 ponttal. Láng-Miticzky Dániel (11/9 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) próbált néha közbeszólni egy-egy triplával, de a hazai védelem gyakorlatilag átjáróház volt. 

Az első két negyed közti szünet kicsit hangosra sikeredett edzői részről a BME kispadján, de úgy tűnt, hatott a játékosokra az újfajta hangnem, nagyjából 3 perc alatt rendezték soraikat a műszakisok. Sokat lendített a csapaton Bór Milán (17/15 pont, 3 gólpassz, 4 lepattanó), és Horváth Csanád (20/3 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda) fantasztikus beszállása a padról. Hozzájuk Rozs Máté (15/3 pont, 7 lepattanó, 7 kiharcolt fault) is örömmel csatlakozott a pontgyártásban. Azonban a másik oldalon is érkezett egy extra teljesítményt nyújtó Tichov Dominik (23/12 pont, 4 lepattanó, 3 kiharcolt fault), akin feljavuló védekezése ellenére is nagyon nehezen talált fogást a BME-MAFC.

A palánkok alatt óriási küzdelmet vívott Baranyi-Komma, Pásztor-Bartha, és Rozs-Úr is mindenféle szereposztásban. Ezt a statisztika nem adja vissza, de néha kézilabdázókat megszégyenítő harc folyt egy-egy labdáért, vagy lepattanóért.

Félidőre egál lett az eredmény, így a felek szinte kezdhették elölről egymás gyötrését.

Bár a harmadik negyedet a Közgáz kezdte jobban, egy gyors időkérés után a hazaiak a Koflanovics-Horváth Cs.-Rozs trió vezetésével begyújtották a rakétákat, és szinte válasz nélkül 10 pontos előnyre tettek szert. Ekkor a vendégcsapat fáradni látszott, a BME pedig próbált még egyet roppantani szorongatott ellenfelén, így az utolsó felvonásban jöttek a Bór-Láng-Miticzky triplák, és Baranyi Péter (7 pont, 12 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 2 blokk) hősies ténykedése a palánk alatt. 

A másik oldalon is hősiesen harcolt egy nagyon erős játékos Komma László (10 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) személyében, illetve mindenképpen említésre méltó Szántó Dániel 7 gólpassza.

Bár Tichov, és Komma az utolsó pillanatig próbálták hátukon vinni csapatukat, ezen az estén Horváth Csanád és vele együtt a hatalmas szívvel játszó BME-s csapat tarthatatlan volt a végjátékban, így igazából nem tudott közelebb zárkózni a Közgáz.

Weisz-Tiba Klára: Ahogy közeledik a bajnokság vége, úgy leszünk egyre jobbak. Beérik a munka. A srácok erővel és önbizalommal teltek. Fontos meccs volt ez, elsősorban saját magunk miatt. Köszönjük a Közgáznak, hogy megtisztelt minket, és egy ilyen erős kerettel érkezett. Nagyon jó kis játékosok pattogtatnak itt Budapesten.

Vladár Csaba: Először is gratulálok a BME-nek. Ma nagyon jó százalékkal dobtak. És jobban is akartak nálunk.