Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport,6. forduló

BME-MAFC- Eszterházy SC  86-50 (20-11; 24-14; 23-16; 19-9)

BME-MAFC: KOFLANOVICS 6/6, Pollák 5/3, LÁNG-MITICZKY 11/3, Horváth 4, Pásztor 5, Csere: TÓTH 13, VARGOVICS 13/3, Vantal 2, Rozs 8, KÓSA 11, Bartha 6, Weidinger 2. Edző: Weisz-Tiba Klára

Eszterházy SC:  BOTKA 13/9, Pomázi 8, Bajusz 9, Lengyel 2, RÉKASI 12, Csere: Kerekes 4, Ficsor 2, Kovács 0, Kocsis 0, Kátai 0, Hőgerl 0, Gilszki n.j. Edző: Klepej Roland

A mérkőzést nagy iramban kezdték a felek. Láng-Miticzky Dániel (11/3 pont, 4 kiharcolt fault, 2-2 lepattanó-szerzett labda) nyitotta a rohamot. Becsatlakozott a Horváth-Pásztor duó, majd a karmester, Koflanovics Kristóf (6/6 pont, 6 lepattanó, 4 assziszt) zárta a nagyjából egy lélegzetvételre jutó támadások sorát.  Ekkor Pomázi, és Botka Botond (13/6 pont, 5 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 3-3 szerzett labda-assziszt) fújt riadót a kissé a buszban maradt vendégeknek. Azonban a hazai kispadról ihletett formában beálló Kósa-Rozs-Tóth trió tovább növelte a BME-MAFC előnyét.

A második negyedben Vargovics Balázs (13/3 pont, 4 assziszt, 3 lepattanó) személyében újabb lökést kapott az addig is lendületesen játszó hazai gárda, és gyorsan 15 körülire emelte a különbséget. Tóth Kornél (13 pont, 14 lepattanó, 4-4 assziszt-kiharcolt fault) ellenőrzése alá vette a légteret, Rozs pedig jó helyezkedésének köszönhetően szinte minden mezőnyjátékostól kapott egy remek asszisztot.

Az egriektől Rékasi Bojta (12 pont, 10 lepattanó, 4 kiharcolt fault) próbálta meccsben tartani csapatát, azonban a végjáték újra a vendéglátóké volt. Bartha és Koflanovics szép megmozdulásai nyomán 19 pontra nőtt a különbség a félidőre.

 Fordulás után a BME-MAFC játékosai ott folytatták, ahol abbahagyták. A vendégek azonban kissé pontatlannak tűntek. Fővárosi szempontból Tóth Kornél percei következtek, némi Vargovics parádéval fűszerezve. 

A negyedik negyedbe lépve egyre jobban nőtt a különbség a két csapat között. Kósa Gergely (11 pont, 5 lepattanó) beállása adta az utolsó koporsószöget az egrieknek. Újra friss játékosok diktálták ugyanis a tempót, amit már nehéz volt követni a meccs végéhez közeledve.

Weisz-Tiba Klára: Játékosaim kiegyensúlyozottan teljesítettek végig a mérkőzés során. Készültünk az egri csapatra, szerintem ők idén sok kellemetlen pillanatot fognak okozni minden ellenfelüknek. A megbeszélteket végrehajtottuk, dicséret illeti a csapatomat a fegyelmezettségért, és a koncentrálásért egyaránt.

Klepej Roland: Először is szeretnék köszönetet mondani a BME-MAFC csapatának a pályaválasztói jog cseréhez. Lassan már egy hónapja terem gondokkal küzdünk, ami rányomja bélyegét a teljesítményünkre. Persze ez semmit nem vesz el a hazai csapat érdemeiből, hiszen nagyon agresszívan védekeztek, és nagyon nehezen találtuk ennek az ellenszerét. Azt gondolom, hogy amíg az első félidőben hellyel-közzel fejben bírtuk a nyomást, addig még látó közelben voltunk. Aztán sajnos mentálisan is szétestünk. Olyan szempontból nagyon hasznos volt ez a mérkőzés számunkra, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most meg tudták mutatni magukat egy jó erőkből álló BME-MAFC-al szemben. Bízom benne, hogy hazai pályán ettől egy jobb arcunkat fogjuk tudni mutatni.