2023. január 20.  – Valami Amerika – Welcome home, Budapest! MEGÉRKEZTÜNK!

Serdülő csapatunk tagjai immár magyar földön vannak, a gárda vezetőedzője, Ambrus Vittay-Hajnik pedig bejelentkezett az utolsó beszámolóval – leginkább a köszönet soraival. 

„Fenomenális útunk volt, még hosszú napokba-hetekbe telhet feldolgozni ezt a rengeteg különleges élményt. Előtte persze Mindannyian csak a Szeretteinkkel szeretnénk lenni, na meg persze egy jó nagyot pihenni.

De mielőtt belekezdenénk fontos, hogy rögzítsük Mindenkiben: ez CSAPATMUNKA volt, ráadásul abból is a legmagasabb színvonalú, amelyért örökre hálásak leszünk Mindenkinek!

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi mindenki áll emögött az út mögött, viszont a sorok írójaként annyi előnyöm van, hogy az első helyre a számomra legfontosabbat tegyem:

– Köszönöm a Feleségemnek, Laurának és a Gyermekeimnek Arnoldnak, Teodornak és Ferdinándnak, hogy folyamatosan támogatnak a nem mindannapi munkám során. Nagyon várom, hogy újra lássalak Benneteket! Szeretlek Laura!

– Köszönöm a Csapatom eszméletlen mértékű lelkesedését, energiáját, kreativitását amivel nap, mint nap teletöltenek energiával és motiválnak, hogy én is a legjobb tudásommal egyengessem az útjukat!

– Köszönöm csapatunk örökös tagjának, Kristóf Dominiknak, hogy eljött hozzánk Kaliforniából és együtt töltött velünk egy örökre emlékezetes túrát. Hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan kultúrát teremtett a Csapaton belül, amely még 10.000 kilométeres távolságból is egyben tart minket! Számomra ez az igazi győzelem!

– Köszönöm a Szülői Brigádunk elkötelezett és mindenre kiterjedő támogatását! Szerencsések a Játekosaim, hogy ilyen hátterük van és szerencsés a stáb, aki ilyen Partnerekkel dolgozhat! Totál őrültek vagytok és mi így szeretünk Benneteket!

– Köszönjük Meskó Diának a rengeteg segítséget a túra során, külön kiemelve a folyamatos megörökítését a szélvészgyorsan egymást követő programjainknak! 

– Köszönjük Kristóf Janinak a nélkülözhetetlen “helyi” segítséget, támogatást, amely kulcsfontosságú volt a kinti életünk menedzselésében! Köszönöm az egész Kristóf Családnak, hogy biztosították Domi részvételét ezen a MAFC-os programon (is)!

– Köszönjük Zsolnay Gyöngyinek, hogy megkeresett Bennünket egy egyedülálló lehetőséggel és hogy kiválóan előkészítette-megszervezte-lemenedzselte az útunkat! Megtiszteltetés volt Ellened meccselni, azt pedig már csak a – nem az első és remélem, hogy nem is utolsó – Veled való közös munka tromfolta! 

– Köszönjük Vujity-Zsolnay Benjinek és Vujity Trvtkonak a rengeteg szeretet és segítséget, amit kint (is) kaptunk Tőletek! Köszönjük Vujity-Zsolnay Bendinek a pályán nyújtott kihívást és a pályán kívüli barátságot, mindkettővel nagyot kapott a Csapatunk. Sok sikert a további pályafutásotokban!

– Köszönjük Jennifer és Mike Panaggionak a meghívást, a vendégszeretetet és az egész lehetőséget, amellyel 30 ember életét örökre megváltoztatták! Külön köszönjük a búcsúvacsorát annak minden eleganciájával, kedvességével és természetesen a temérdek mennyiségű tanáccsal, érdekességgel, varázslattal! Júniusban várunk Benneteket Magyarországon!!!

– Köszönjük a DME Akadémiának, annak minden Játékosának, Edzőjének és Sportmunkatársának, hogy vendégül látták és fejlesztették szeretett kis csapatunkat!

– Köszönjük a daytonai magyar közösség vezetőjének, Pazaurek Pirosnak, hogy a semmiből való megkeresésünket követően az első pillanattól kezdve hihetetlen lelkesen és szeretettel egyengette az útunkat! Külön köszönet az utolsó napi találkozásért, ajándékokért! Hiszem, hogy az évtizede épített híd újabb erős tartópilléreket kapot, aminek mindannyian a nyertesei vagyunk!

– Köszönjük a Bahama House-nak és külön Janice Griffinnek a sok segítséget és szervezést csapatunk elszállásolásában!

– Köszönjük a Kennedy Space Centernek a hihetetlen érdekes és egyedülálló programját, amellyel nem kismértékben szélesítették a serdülő Fiaink látókörét! Külön pacsi a csapatmeetingre időzített SpaceX kilövésért..! 😉Köszönjük a Támogatóinknak, hogy lehetővé tették ezt az élményt (is)!

– Köszönjük a Miami Hurricanes csapatának és külön Cameron Osburnnak a fiúk első amerikai profi sportélményét, amellyel betekintést kaphattunk, hogy mit is jelent a világ vezető egyetemi bajnokságának élvonala!

– Köszönjük a Miami Heat-nek és külön Akira Adderlynek a csapatnak biztosított exkluzív élményt, amellyel minden Gyerek álma vált valóra! 

– Köszönjük az NB. I-es csapatunknak és az azt összefogó Garai Péternek, hogy megajándékozták a Srácokat ezzel az életreszóló élménnyel!

– NAGYBETŰS KÖSZÖNET BENCS DÁVIDNAK, AMIÉRT OLYAT TETT A CSAPATUNKÉRT, AMI MINDEN KÉPZELETET FELÜLMÚL!

– Dávid példaértékű munkájával és karrierjével, na meg az ehhez párosuló végtelen kedvességével, szerénységével és segítőkészségével olyan hős lett mindannyiunk szemében, hogy arra nincsenek is szavak! 

– Továbbá köszönjük az Orlando Magic-nek és Anthony Parkernek az egyszeri és várhatóan megismételhetetlen élményt, amellyel a világ vezető kosárlabda bajnokságának egyik csapatához kaptunk irígylésre méltó betekintést!

– Köszönjük a Lakeland Magic-nek a határtalan kedvességet és már sokadjára említett speciális bánásmódot! Külön köszönet Emily Yoddernek és Mike Sainnak a közvetlen és szeretetteljes fogadtatásért, az izgalmas túráért, a mérkőzés utáni pályán dobálásért, az autogrammokért és persze a gyönyörű ajándékmezért!

– Köszönjük a DME Akadémiának a rendkívül érdekes mérkőzéseket. Mind az 5 párharcból rengeteget profitáltunk!

– Köszönjük szépen Wesley Personnak, hogy időt szakított a Fiaink egyéni képzésre és Anthony Parker után ő már a második volt, aki ex-NBA játékosként segítette a fejlődésüket. Fantasztikus, hogy milyen közvetlen volt az edzői stábbal is, a vele való bő 20 perces beszélgetés maradandó élményt jelentett nekünk is!

– Köszönjük a legendás Daytona Ring csapatának a különleges túrát, amellyel egy másik versenysport legmagasabb szintjét tapasztalhattuk meg! Köszönjük a Támogatóinknak, hogy ide is eljuthattunk!

– Köszönjük az IMG Akadémiának és Jordan Tillotsonnak a megtisztelő meghívást és az első osztályú vendégszeretet, amit tőlűk is kaptunk! Köszönjük, hogy láthattunk egy olyan létesítményt, amely Amerikában is párját ritkítja, tovább növelve a motivációs bázisát Jatékosnak-Edzőnek-Sportvezetőnek egyaránt. És persze köszönjük a két színvonalas meccset!

– Köszönjük a DME Tanárainak, hogy az utolsó nap bepillantást nyerhettünk egy másfajta oktatási kultúrába. Hálás vagyok, hogy rengeteg játékosunkat bevonták a programba és hozzátettek a világnézetükhöz, tanulmányaikhoz!

– Köszönjük szépen minden kedves, de névtelenségbe burkolózó Támogatónknak, az élő MAFC közösségnek, hogy segítettek megvalósítani ezt az őrületes programot!

– Köszönjük szépen a Blaguss utazási irodának és különösen Veres Anna Mónikának, hogy kiemelt gondoskodással intézték az igencsak ügyes-bajos dolgainkat! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk Őt/Őket!

– Köszönjük Jakab Máténak, a FECC-es Barátaimnak-Kollégáimnak, hogy kiterjedt kapcsolatrendszerükkel segítették megszervezni az igen tartalmas útunkat-programjainkat!

– Köszönjük szépen Borsodi Áginak az útunk folyamatos, ötletes és színes bemutatását a médiában!

– Köszönjük szépen Tőrös Bazskának és Szaniszló Csabinak valamint a Sport TV és Alley Oop stábjának a rövid idő alatt is biztosított exkluzív megjelenést, amellyel sok Gyereknek (és Felnőttnek) okoztak hatalmas örömet és büszkeséget!

– Köszönjük Balog Istvánnak, Ferencz Gábornak, Bácsalmási Gábornak és Molnár Tamásnak valamint Budafoki KK-Herceghalmi SE-BSC partneregyesület triónknak, hogy lehetővé tették csapatunknak a teljesen komplett részvételt! A legnagyobb nyertesek ismét a Játékosok!🙏

– Köszönjük szépen a MAFC Kosárlabda Akadémia Vezetőségének, Gergőnek, Zsoltinak és Krisztának, hogy támogatták egy életre szóló kaland megvalósítását!

– Köszönjük szépen Váradi Móninak és Dinnyés Attilának a túra megálmodásában, szervezésében és kivitelezésében való elvitathatatlan és különlegesen nagy szerepüket!

– Köszönöm szépen Szilvinek és Bencének a szavakkal le sem írható lelkesedését, segítségét, profizmusát, amit ennek a Csapatnak és személy szerint Nekem is nyújtanak. Sosem fogom elfelejteni azt a nyári zoom beszélgetést, amelyen világossá vált számomra, hogy amit ez a Stáb eldönt és meg akar csinálni, azt meg fogja és kész!

– És végül köszönöm a MAFC-nak, ennek a varázslatos misztériumnak, amely mindenkivel összeköt és amelyet ténylegesen egy családi közösségnek gondolok! Hiszem, hogy az Amerikaland során nem csak az emblémás ajándékainkkal, hanem magunkat, a magyarokat és a MAFC-ot méltóképpen képviselve sikerült rengeteg új tagot igazolnunk ebbe a piros-fekete csapatba. Persze nem volt nehéz dolgunk, hiszen tartja az ősi dakota mondás: Voltaképpen kétféle ember van. Aki MAFC-os volt vagy aki MAFC-os akar lenni. Hálás vagyok, hogy nap, mint nap én is segíthetek továbbírni ennek a csodálatos egyesületnek a történetét. 

Minden kontinensen és mindörökké: HAJRÁ MAFC!”

2023. január 19. – Valami Amerika – Day 10

Lassan véget ér serdülő csapatunk Amerikalandja, az utolsó kinti napról Pfandler Bence számolt be:

„A DME Akadémián vendégeskedő csapatunk az utolsó utáni pillanatot is kihasználta, hogy magába szívja a tengerentúli kosárlabda kultúrát. Az NBA-t játékosként és edzőként is megjárt Wesley Person az akadémia megkeresésére kiscsoportos képzést tartott hét MAFC-os tehetségnek, meglátásaiból mind a játékosok, mind az edzők rengeteget profitálhattak! Wesley az edzés után lelkesen mesélt edzőinknek pályafutásáról, és kiemelte, hogy több játékosunkban is látja azt a bizonyos X-faktort. 

Mindeközben a csapat többi tagja sem tétlenkedett, ők jó hangulatú, átmozgató edzéssel kezdték a napot. Ezt követően túránk utolsó, hetedik(!!!) mérkőzése következett, ezúttal a DME Academy MS csapata ellen. A srácok a végig felfelé ívelő teljesítményüket győzelemmel koronázták meg! Öröm volt látni, ahogy a csapat az otthoni meccseken megszokott karakterét sikeresen ötvözte a kint ellesett virtusokkal. Gyors ebédet követően vendéglátó akadémiánk varsity, azaz egy korosztállyal idősebb csapatával közös edzésen vettek részt fiaink, ami után az edzést koordináló, a DME Akadémián dolgozó edzők elismerő szavakkal illették a csapat hozzáállását. 

Folytatásként a daytonai tiszteletbeli konzul, Pazaurek Piros profi fotózással és kedves ajándékokkal lepte meg a csapatot az óceánparton, és tolmácsolta a kinti, igen tekintélyes létszámú magyar közösség szeretetét. Ha már óceánpart, a hullámfürdőzés sem maradhatott el, igazi látványosságnak bizonyult a csapat a Világ Leghíresebb Óceánpartján. A nap záró akkordjaként a DME Akadémia tulajdonosa, Mike Panaggio hívta meg otthonába a MAFC-os különítményt. A kosárlabda pályán és azon kívül is sikeres üzletember nem mindennapi vendéglátónak bizonyult. Tanulságos beszélgetésekkel és bűvésztrükkökkel szórakoztatta akadémistáinkat, a különleges atmoszféra teljesen elvarázsolta a fiúkat, de ezzel együtt a kinti teniszpályán, és a ping-pong asztallal felszerelt moziteremben sem kellett félteni őket. Az estét Zsolnay Gyöngyi és Vujity Tvrtko beszéde tette ünnepélyessé, akik egy kisfilmmel is készültek. Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket a túra megszervezésében! Az este hátralévő részében már csak leltározás, pakolás, na meg egy kiadós alvás volt hátra a csütörtöki hazaútra készülődve.” 

Budapest, érkezünk!

2023. január 18. – Valami Amerika – Day 9

Utolsó előtti napjához érkezett serdülőink amerikai túrája, akik ezúttal több sportágban is csillogtathatták tudásukat 🙂Vittay-Hajnik Ambrus beszámolója a 9. napról:

„De jó nap volt ez is! Napfelkelte után az óceánparton kezdtünk, könnyed futóprogrammal és ehhez kapcsolódó versenyekkel alapoztunk a reggelire. A különleges környezet nyújtott némi vígaszt az alapvetően nem túl népszerű programhoz…Ezek után a daytonai Public Skate Arena-ban találkoztunk kedves vendéglátóinkkal. Nagy volt a kontraszt a kinti, floridai melegből beesni a meglehetősen hideg jégcsarnokba, de az egy órás korcsolyázás-ismerkedés hihetetlen jól sült el, mindenki nagyon élvezte. A futtában elköltött ebéd után ismét buszra szálltunk, hisz várt ránk az utolsó itteni nagy túra: a Tampa környéki IMG Akadémia az utolsó pillanatban

meghívott minket egy back-to-back edzőmeccsre és természetesen ki nem hagytuk volna ezt a lehetőséget. Röpke három óra elteltével már ki is szálltunk úticélunknál, amely az egész állam legnagyobb és legmagasabban jegyzett kosárlabda akadémiája. A létesítmény itt is lenyűgöző volt, Magyarországon még hírből sem látunk hasonló volumenűt. Egy igazi „játékosgyár”, a DME irigylésre méltó dicsőségfalához képest itt még sokkal több NBA játékos mosolygott vissza ránk a falakról: olyanok, mint Dwight Powell vagy a pár napja Lakelandben élőben látott Jonathan Isaac pályafutása jó pár társukéval egyetemben innen indult. Az ellenfelünkről ezúttal sem tudtunk sokat, csupán annyit, hogy idősebbek. Az eddigi legjobb meccsünket játszottuk ellenük, most már rengeteg MAFC-os erényt csillogtatva, vagányan léptünk pályára. A zónával itt is meggyűlt a bajunk, de én továbbra is boldog vagyok, hogy ilyen kihívásokkal nézünk szembe, biztos vagyok benne, hogy a srácok most is rengeteget profitáltak. Az első mérkőzésen szűk (44-38), a második, rövidebb partin kicsit nagyobb vereséget szenvedtünk, mégis úgy érzem, hogy ezen a napon is mi voltunk a legnagyobb nyertesek. A komplett csapatnak és stábnak is csak a büszkeség szóval jellemeztem a teljesítményünket, klassz névjegyet tettünk le ezen a nívós akadémián (is). Kapcsolatépítésnek is nagyszerű volt, én őszintén reménykedem benne, hogy az itt megismert kollégáinkkal sem utoljára találkoztunk az életben. Külön öröm volt, hogy egy magyar akadémista lány is odajött hozzánk lepacsizni, és a helyiekkel egyetértésben nagyon megdicsérte csapatunk játékát. Rendkívüli élmény volt, fantasztikus környezetben, szóval csak a szokásos „Amerika-MAFC vibe”… Késő este értünk vissza Daytona Beachre és keserédes szájízzel tértünk nyugovóra: már csak egy teljes napot töltünk itt. 

Azért az sem lesz eseménytelen…

Hajrá MAFC!”

2023. január 17. – Valami Amerika – Day 8

Serdülőink legutóbbi amerikai napjáról ezúttal Pfandler Bence küldött beszámolót:

„A hétfői nap sem telt eseménytelenül 2009-es, világjáró csapatunk életében. Újabb két mérkőzésen mérhette össze tudását a MAFC-os különítmény a DME Academy növendékeivel. A lecke fel volt adva a srácok számára: az előző naphoz képest lepattanózásban és keménységben előrelépni, és megmutatni, hogy milyen fából is faragtak egy ízig-vérig MAFC-os gárdát. A kezdés nem az elképzeléseink szerint alakult, jelentős hátrány alakult ki az ellenfél javára az első félidőben. Az álmos kezdést követően viszont magukra találtak a srácok, így végül szoros meccsen maradt alul a csapat. A második mérkőzésen egy nagyon színvonalas találkozó szemtanúi lehetett a közönség, a fiúk az eddigi legjobb teljesítménnyel rukkoltak elő. Sokáig uraltuk a mérkőzést, és a lepattanózásban is felnőttünk a feladathoz, de az ellenfelünk által a második félidőben bevetett zónavédekezés kifogott rajtunk, így a győzelem még várat magára. Fontos, hogy a srácok ilyen kihívásokkal is találkozzanak, azt gondolom, hogy a meccs egyes periódusaiban kifejezetten jól olvasták az ellenfél védelmét, ami bizakodásra ad okot. Szintén szokatlan, de hasznos tapasztalatként szolgál, hogy 1-1 eladott labdát itt az ellenfél két passzt követően zsákolással bosszul meg, ezzel azért otthon ritkán találkozunk.

A meccseket követően vendéglátó akadémiánk fogadott minket ebédre, majd a Daytona International Speedway területén kaptunk körbevezetést, ahol többek között a NASCAR Daytona 500 rally kerül megszervezésre évről évre. A szép napsütést kihasználva nagy túra/bohóckodás következett az óceánparton, és a délutánba még egy tanuló session is belefért. Holnap közös program vár ránk a DME Academy egyik csapatával, illetve Florida legmagasabban jegyzett akadémiája, az IMG Academy is vendégül lát minket. Programokból sosem fogyunk ki! 😊

2023. január 16. – Valami Amerika – Day 7

Az elmúlt napok feszített tempója után ma a DME Akadémia csapatai ellen kamatoztathattuk az eddig látottakat. Egy rövid ráhangolódó edzés után két egymást követő mérkőzésen is pályára léptünk. Első meccsünket a DME Akadémia 2009-’10-’11-es csapata ellen vívtuk. Végig kiegyenlített mérkőzésen 44-53-ra maradtunk alul a hazai csapat ellen. Leginkább a lepattanókkal gyűlt meg a bajunk, de bizakodásra adhat okot, hogy

intenzitásba tartottuk a lépést ellenfelünkkel. Pihenni nem volt időnk mérkőzés után, ugyanis azonnal következett a második összecsapás, de mivel 20 játékost tudtunk felsorakoztatni, a második mérkőzésnek egy másik felállással vágtunk neki. Egy idősebb, fizikálisabb csapat ellen kóstolhattunk bele a tengerentúli utánpótlás kosárlabda kultúrába, és időbe telt, mire alkalmazkodtunk az ellenfél fizikálisabb és harciasabb stílusához.

Ugyan mindkét mérkőzésen vesztesen hagytuk el a játékteret, ezen nem keseregtünk, hiszen rettentő hasznos és tanulságos meccseket játszottunk. A következő napokban megmutathatják a srácok, hogy ennél azért több is van a brigádba, de mi biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan fognak alkalmazkodni az eltérő körülményekhez. A mérkőzések után a „kötelező” edzői beszédet egy SpaceX rakéta kilövése koronázta meg , amit a srácok élőben nézhettek. A nap hátralévő részébe tanulószoba, vásárlás és egy kiadós vacsora is belefért, holnap pedig folytatódik az Amerikai kaland (Amerikaland ) !

2023. január 15., – Valami Amerika – Day 6

Nem lassítanak serdülőink amerikai túrájukon – ezúttal Nagy-Horváth Szilvia küldött friss híreket a fiatalok legutóbbi tengerentúli napjáról 

„A hatodik napon sem pihentünk, reggeli után ismét útra keltünk, útközben egy kis bevásárlást is megejtettünk, majd elfogyasztottuk a srácok által készített ebédünket 

(többen megcsillogtatták konyhaművészetüket). Ebből erőt merítve utaztunk tovább G League mérkőzésre – ez az NBA hivatalos második ligája. Elképesztő fogadtatásban volt részünk, a Lakeland ügyvezetője várt minket. A Lakeland Magic Aréna megtekintése után, első sorból nézhettük meg a bemelegítést, ahol több volt, jelenlegi és várhatóan jövőbeli NBA játékost is felfedezhettek a srácok. A 19:00-kor kezdődő Lakeland Magic – Greensboro Swarm mérkőzést végigszurkolva megtapasztalhattuk az NBA után a második legmagasabban jegyzett ligát. Így elmondhatjuk magunkról, hogy betekintést nyertünk a három legjelentősebb amerikai bajnokságba! Mérkőzés után a már-már kötelező autogramosztás következett, ahol néhány MAFC-os zászlót is kiosztottunk. Ismét tartalmas napot zártunk. Hihetetlen még mindig, hogy ilyen élményekkel gazdagodhatunk, de még mindig nincs vége amerikai kalandjainknak. 

Holnap folytatjuk!”

2023. január 14. – Valami Amerika – Day 5

Amerikában túrázó serdülő csapatunk visszatért Orlando-ba, ahol életre szóló élménnyel gazdagodtak a kosárlabda helyi szentélyében, az Orlando Magic jóvoltából.

Jöjjön Vittay-Hajnik Ambrus beszámolója:

„HIHETETLEN NAPUNK VOLT! TELJESEN SZÜRREÁLIS! Szerintem alapvetően jellemző rám, hogy kicsit színezem a sztorikat, akár a való életről, akár az ilyen jellegű beszámolókról legyen szó. De ez most olyan élmény volt, amire akármilyen nagy szavakat használnék, akkor sem írná le még a töredékét sem. 

Azért megpróbálom…Szóval Orlandóba vitt az utunk, ahol Bencs Dávid jóvoltából kisebb delegáció várt ránk az Amway Centerben. Mielőtt továbbmennék, essen pár szó a két hostunk-ról, azaz vendéglátónkról. Bencs Dávid jelenleg az egyetlen magyar az NBA-ben, cserébe legalább az egyik legmagasabb front office pozícióban dolgozik. Az analitikai részleg vezetőjeként tevékenykedik évek óta és már az összesen hét főt számláló vezetőség oszlopos tagja a Magic-nél. Anthony Parker nagyon veretes játékosmúlttal rendelkezik (NBA 1. körben draftolt, Allen Iverson és LeBron James csapattársa, többszörös Euroliga győztes és MVP) és a Magic Player Development (azaz a játékosok fejlődéséért felelős) részlegét vezeti, miközben ő is assistant general manager (ügyvezető-helyettes) rangban van. Mindez talán jól leírja, hogy milyen szinten fogadták a mi kis szeretett, U14-es serdülő csapatunkat.

Az Amway Centert körbejárva bepillantást nyerhettünk olyan különleges helyekre, mint a draft room, a játékosok öltözője és persze a pálya. A játékosöltözőben igazi NBA játékosok székeiben foglalhattunk helyet, itt tartottak az edzők gyors eligazítást a Fiúknak a következő meccsre….Paolo Bancheronak és társainak persze hagytunk egy kis MAFC-os relikviát biztos, ami biztos… Utána az Advent Health Training Centerbe vitt az utunk, ez az Orlando Magic edzőközpontja. 2022 nyarán adták át, ez jelen pillanatban a világ legmodernebb és legnagyszerűbb kosárlabda létesítménye! Anthony Parker és Bencs Dávid itt tartottak külön-külön 1-1 órás Q&A-t, ahol a fiúk is nagyszerűen vizsgáztak: bátran kérdeztek mindenről és figyelmesen hallgatták az igen tanulságos válaszokat – természetesen végig angol nyelven. Az elmaradhatatlan autogramosztás után jött az újabb ajándék: a Srácok (és a Stáb ) háromnegyed órán keresztül birtokba vehették a Magic edzőpályáját. Az Orlando Magic edzőközpontja tele lett MAFC-os energiával és egy valóban egyszeri, megismételhetetlen és életre szóló élmény került a virtuális zsákunkba. És akkor már olyan dolgokat nem is részleteztünk, mint hogy micsoda konditermet láttunk vagy éppen milyen érzés volt belesüppedni a Magic videószobájának kényelmes bőrfoteleibe… Még most is beleborzongok az élménybe és óriási hálát érzek mindenki iránt, aki lehetővé tette ezt az utat! 

Nagyon köszönjük Dávid, Anthony, nagyon köszönjük Orlando Magic! 

Thank you David and Anthony, thank you Orlando Magic!!!!”

2023. január 13. – Valami Amerika – Day 4

Újabb beszámoló érkezett a tengerentúlról, serdülőink nagy kalandjáról:

„A MAFC-os delegáció verőfényes napsütésre ébredt csütörtökön Miami Beach-en, így egy kiadós reggeli után nem is vesztegette idejét, az óceánpartra vette az irányt. Jó szokásához hűen feltalálta magát a csapat, amerikai foci derbi, frizbi jamboree, emberi tetris-építés, kakasviadal és önfeledt fürdőzés is napirendre került. Ezt követően a srácok a miami életérzést egy pick-up game formájában tapasztalhatták meg, ahol tetszetős játékukkal a helyiek elismerő szavait váltották ki. Remek

hangolódást nyújtott ez az esti Miami Heat-Milwaukee Bucks NBA meccsre, ami előzetesen sokak számára a túra egyik csúcspontja volt. Nem árulok el nagy meglepetést: az élmény senkinek nem okozott csalódást. Az FTX arénába a feldobás előtt bő 2 órával érkezett meg a csapat, és a HEAT szervező csapatának köszönhetően lehetőségünk volt testközelből figyelni olyan játékosok melegítését, mint Victor Oladipo, vagy éppen Bam Adabeyo. A végig izgalmas meccs alatt a csapat többször a kivetítőre került, közrejátszhatott ebben a furcsának tűnő HAJRÁ MAFC kiáltások sorozata. Most már Orlando felé vesszük az irányt, ahol az NBA kaland folytatódik: a Magic csarnokában és edzőközpontjában bepillantást kapunk egy NBA front office munkájába egy idegenvezetés, prezentáció és Q&A formájában…de erről bővebben holnap.”

2023. január 12. – Valami Amerika – Day 3

Serdülőink harmadik napja sem volt mindennapi, jöjjön a friss beszámoló a tengerentúlról:

„Eszméletlen napunk volt! Korai ébresztő után a Kennedy Space Centerbe indultunk. Igyekeztünk néhány olyan programot is kitalálni a srácoknak, ami nem feltétlen kosárlabdához köthető, de nem is mindennapi. Az amerikai űrprogram az egész világon egyedülálló és ennek a floridai, ma is működő (szombaton pl. SpaceX kilövés lesz) központ a szíve. Lenyűgöző, interaktív, lélegzetelállító program volt és azt hiszem a fiúk a legjobb-legfogékonyabb korban vannak ebből a szemszögből, szóval ez egy abszolút 10/10-es program volt. Utána kicsit belekóstoltunk az amerikai roadtrip feelingbe és este pont befutottunk a Miami Hurricanes-Boston College NCAA div. 1-es kosárlabda mérkőzésre. Nagyszerű csapatok, különleges egyetemi kosárlabda, NBA aspiránsok mutatták meg az elérendő szintet és a rögtönzött szurkolótáborunk legnagyobb örömére a hazai csapat otthon tartotta a két pontot. A játék minőségéről mindent elmond, hogy a ‘Canes a konferenciájában jelenleg az

élbolyban van (2.) olyan legendás együttesekkel versenyezve, mint a North Carolina, Duke és Syracuse. Jelenleg a 16. a rangsorban, tehát erősen “Sweet sixteen” esélyes. A 30 fős hangos tábor, egységes kinézet és a dance cam-en mutatott lelkesedés meghozta eredményét: a második félidő egyik időkérésében Doni és Dominik versenyezhetett egymással egy ügyességi versenyen (videó érkezik… 😉). Akár csúcspontnak is beillene a nap, de ismerve a mai óceánban fürdőzés – Miami Heat-Milwaukee Bucks meccsnézés fémjelezte programot szerintem überelni fogjuk! Azért bízzatok bennünk: az NBA meccsen is zúgni fog a Hajrá-Hajrá MAAAAAFC! ❤️🖤

2023. január 11. – Valami Amerika – Day 2

Valami Amerika – MEGÉRKEZTÜNK!

Helyi idő szerint fél 6-kor leszálltunk Orlandóban és a daytonai különítmény Dominikkal, Janival, Zsolnay Gyöngyivel, Vujity Trvtkoval, a MAFC alumni Vujity-Zsolnay Benjivel és a DME Akadémia edzőivel fogadott bennünket! A csomag- és határellenőrzés után fél 9-re értünk Daytona Beachre, ahol egy rövid welcome vacsora után fel is avattuk a gyönyörű csarnokot. Éjfélre értünk a szállasunkra, de az esti programot kár lett volna kihagyni, csak a feeling miatt is. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a kosárlabda hozott minket erre a csodálatos helyre, éppen ezért csak még több alázattal kell nekünk is adózni a sportágunknak. 

A csapat a rövid éjszakai pihenő után már talpon van, és a nem mindennapi óceánparti napfelkelte után a mai napot Miamiban töltik. A program a Kennedy Space Center és NCAA div. 1-es mérkőzés élőben való megtekintése…🚀👀😎🇺🇸

Go MAFC, go Hurricanes!”

2023. január 10. – Valami Amerika – Day 1

Serdülő csapatunk útja a vártnál kalandosabban alakult, de az egynapos frankfurti kitérő után a srácok már úton vannak Orlandoba!

„Sajnos tegnap, önhibánkon kívül, lecsúsztunk a csatlakozásról, hosszas egyeztetés után végül Frankfurtban aludtunk és egy átszállást megspórolva ma már közvetlenül repülünk Orlandoba. Röpke 10 és fél órás út után már ott is leszünk! 

Ez azért szerencsére nem az a csapat, amelyik csak úgy kesereg, az újratervezés után rögtön indult egy spontán kondi és társasjáték-est. Jó hír, hogy a kinti programjainkat egyáltalán nem befolyásolja a nem várt frankfurti megálló, sőt, kicsit emberibb is így az utazás. A várható kártérítésből meg, ki tudja, talán összejöhet egy másik külföldi kaland is a jövőben… 😉

Amerikai idő szerint 5-kor érkezünk, este pedig már a DME Akadémián pattog a labda a kis bemelegítő “shootaroundonkon”. Hajrá MAFC!”

2023. január 9., Valami Amerika – Day 0

Izgalmas körülmények között, de elindult a serdülő csapatunk Amerikába. A csapat másfél éve kiköltözött tagja, Kristóf Dominik már megtette a maga útját Kaliforniából Floridába, most mi jövünk!

A srácokra hosszú út vár, mire Floridába érnek, de a borongós esőt napfény váltja majd hamarosan!

Jó utat, srácok, és a tengerentúlon is:

Hajrá MAFC!”