Gyermek csapatunk a 6 Város Tornáján tért vissza a parkettre, ahol egy győzelemmel és egy vereséggel vették a 3. kört.

Budapesti Honvéd – MAFC 60 – 66 (21 – 23, 10 – 12, 12 – 19, 17 – 12)
MAFC: Oláh-Viniczai 5, Vidra, Lőrinczi, Kováts, Wendl 3, Kudich 4, Németh 13, Kristóf 8, Varjas 8, Turbucz 13, Vajda 8, Aranyi 4, Gincsai-Kali.

Vittay-Hajnik Ambrus: Váratlanul jól és kollektívan játszottunk ezen a mérkőzésen. Mondom ezt azért, mert március eleje óta kétszer voltunk majd’ kéthetes karanténban, a csapat jó része most esett át a betegségen, így minimális edzéssel operáltunk ebben az időszakban. Sokan most kaptak először lehetőséget ebben a versenysorozatban, gyakorlatilag egy sosem látott összeállításban utaztunk le Székesfehérvárra. Viszont ez egyáltalán mutatkozott meg a játékunk képén, nem csak, hogy bírtuk az iramot, de sok passzos, sok be- és mögéfutásos akciónk volt, amiket öröm volt nézni. Védekezésünk és lepattanózásunk korrekt volt, de azért ezekben a szegmensekben (is) bőven van még tartalék…


MAFC – Körmendi Törpördögök 44 – 83 (14 – 18, 5 – 18, 21 – 23, 4 – 24)
MAFC: Oláh-Viniczai 4, Vidra, Lőrinczi, Kováts 2, Wendl, Kudich 2, Németh 3, Kristóf 19, Varjas 10, Turbucz, Vajda 2, Aranyi 2, Gincsai-Kali.

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez! Amennyire váratlanul jól sikerült az első meccsünk, legalább annyira váratlanul rosszul a második, gondolok itt elsősorban a páros negyedekre. Az eredmény csalóka – félreértés ne essék, a Körmend egyértelműen fölénk nőtt – de a 2. és 4. negyed nem csak rossz játékot, de mellé „lelki összetörést” is hozott, egyszerűen nem tudtunk megfelelően reagálni az ellenfél által képviselt nyomásra, tudásra. Sajnálom, hogy így alakult ez a találkozó, hiszen a Körmendről tudjuk, hogy az ország egyik élcsapata és hisszük, hogy teljes kerettel mi is egyértelműen azok vagyunk. De nem szabad elfelejteni, hogy mi egy jó munkás csapat vagyunk, amely akkor tud magas szinten játszani, ha benne van a megfelelő mennyiségű edzés és edzőmeccs. Bízom benne, hogy még ebben a szezonban lesz lehetőségünk ezt bizonyítani és a sportszakmailag szinte 0-val egyenlő március-áprilist egy igazán ránk jellemző május-június követi! Hajrá MAFC!