Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti csoport,7. forduló

BME-MAFC- DEAC 80-89 (19-29; 16-24; 22-16; 23-20)

BME-MAFC: Vargovics, POLLÁK 17/9, LÁNG-MITICZKY 16/3, Horváth 4, Pásztor, Csere: TÓTH 2, ROZS 14/3, Kósa 8/6, Bartha, Weidinger, Vas. Edző: Weisz-Tiba Klára

DEAC: POLLÁK 13/6, VARGA S. 15/6, VÁRBÍRÓ 12/3, Balázsi 2, CZERMANN 16, Csere:Horváth 2, Orosi 9, Hibján 9/9, VARGA B. 11/3. Edző: Nagy Lajos

A mérkőzést nagy iramban kezdték a felek. A vendégek magas-alacsony kapcsolata remekül működött. Czermann Patrik (16 pont, 11 lepattanó), és Varga Sándor (15 pont, 5 lepattanó, 3 kiharcolt fault) kintről, és bentről is komoly nyomást helyeztek a hazaiak gyűrűjére. Ezzel egy jó ideig csak Pollák Árpád (17/9 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz) tudta felvenni a harcot magányos hősként hazai oldalról. Aztán amíg debreceni oldalról minden pályán lévő megvillantotta tudását, a BME-MAFC csapatánál a kispadról beszállt Kósa-Rozs páros kozmetikázott három szépen elhelyezett triplával, hogy ne legyen ijesztően nagy különbség 10 perc után.

A második negyed kezdetén Rozs Máté (14/3 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz), és Tóth Kornél (21 pont, 12 lepattanó 3-3 szerzett labda-gólpassz) vette hátára a kissé fejüket vesztett hazaiakat. A vendégek ekkor Varga Boldizsár (11/3 pont 100%-os pontossággal, valamint Pollák Balázs (13/6 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) hathatós közreműködésével bolondították meg a hazai védelmet. Így félidőre már majdnem 20 ponttal vezettek a debreceniek.

Fordulás után a BME-MAFC felbátorodott, és sokkal inkább támadó szellemű játékkal rukkolt elő. Láng-Miticzky Dániel (16/3 pont, 7 kiharcolt fault) fújt riadót csapatának. A Tóth-Rozs duó parádézott a palánk alatt. Azonban ezt a DEAC sem hagyta szó nélkül. Várbíró Gergő (12/3 pont, 5 lepattanó, 6 kiharcolt fault) agilis támadójátéka, valamint Hibján Máté roppant kellemetlenül elhelyezett triplái miatt csak látótávolba tudta felküzdeni magát a műszakis csapat, igazán közel nem tudott férkőzni.

A negyedik negyedben minden mindegy alapon a hazaiak össztűz alá vonták a debreceni gyűrűt. Agresszív védekezésből gyors, és pontos támadásokat vezettek. De a DEAC csapatában is mindig akadt valaki, aki újra, és újra betalált így tartva 10-14 pont közt a különbséget. Legszorosabb a 40.percben volt a találkozó, amikor triplát-duplát-büntetőt, szóval mindent dobtak a hazaiak egy percen belül, és nem érkezett válasz. De ez már csak a szépítéshez volt elég. 

Weisz-Tiba Klára: Nagy hiba volt ilyen vér nélküli játékkal kezdeni a meccset. Egy teljes félidő kellett ahhoz, hogy rendezzük a sorainkat. Aztán a második félidőre végre beszálltunk mi is a meccsbe. Annak már volt sport értéke. Nem hozhatjuk magunkat ilyen helyzetbe. További sok sikert kívánok a DEAC-nak! 

Nagy Lajos: Gratulálok a srácoknak, egy fizikális összecsapáson sikerült győzni. Egy kis szakaszt leszámítva végig kontrolláltuk a mérkőzést. A BME-MAFC-nak további sok sikert kívánok!