Csapatunk a keresztjáték elvesztése után megfogadta, hogy a kihozza a maximumot a szezonból, és így is tettek: három győzelemmel megszerezték az országos 9. helyzet az egyik legfiatalabb csapatként a teljes mezőnyben.

Junior B döntő, CamuGo Sportlab

Negyeddöntő, 2021. május 25. 

MAFC – Dávid Kornél KA 90-67 (29-13, 20-19, 25-13, 16-22)

MAFC:  Boka-Magó 14/3, Biber 18, Lőrincze 2, Pintér 17/6, Matejovics 8. Cs: Szász 6, Komjáti 1, Tóth V 9/3, Hadházy-Baráth 4, Tökölyi 5/3, Zink 2, Szabó 4.

Elődöntő, 2021. május 27.

MAFC – Zalakerámia ZTE KK 80-74  (12-17, 22-22, 24-10, 22-25)

MAFC: Boka-Magó 8, Lőrincze 13/1, Biber 20, Pintér 21/6, Matejovics 3. Cs: Tóth V 10/6, Szász, Hadházy-Baráth. 

Döntő, 2021. május 29.

Budapesti Honvéd/A – MAFC 67-78 (16-20, 23-19, 12-20, 16-19)

MAFC: Pintér 23, Biber 17, Lőrincze 5/3, Boka-Magó 21/6, Tóth V 5/3. Cs: Matejovics 4, Szász 3/3, Hadházy-Baráth. 

Lakits András: A szezon elején azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megpróbáljunk bejutni az „A” döntőbe. Sajnos az utolsó akadályt már nem tudtuk sikerrel venni, ezért nyilvánvalóan csalódottak voltunk. Új célként a 9. hely megszerzését határoztuk meg magunknak, mindenképpen szerettük volna a lehető legjobb eredményt elérni az utolsó egy hónapban. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy meglegyen a csapatra jellemző tűz és hajtás. Azt gondolom, hogy nehezen indultunk, fokozatosan építettük magunkat, de mire a B döntő mérkőzéseihez értünk, eljutottunk arra szintre, amit előzetesen elképzeltünk.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatával találkoztunk az első napon. Úgy kezdte el a csapat a mérkőzést,ahogyan azt megbeszéltük. Már az első negyedben komolyabb előnyt szereztünk és úgy érzem, jó játékkal, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, de annak különösen örültünk, hogy mind a 12 játékos tudott játszani és pontot szerezni, úgy, hogy a játékperceket is szépen szét tudtuk osztani. 

A második napunk már nem alakult ilyen jól. Sajnos a Zalakerámia ZTE KK ellen, számomra is érthetetlen okokból, szinte semmit sem csináltunk meg azokból a dolgokból, amiket megbeszéltünk. A félidőben valamennyire sikerült rendezni a sorokat, és bár csak egy negyedet – a harmadikat – tudtuk megnyerni a négyből, azt szerencsére jelentőskülönbséggel és a végén nem engedtük ki a kezünkből az ott megszerzett előnyt. Annak mindenképpen örülök, hogy azzal együtt is tudtunk nyerni, hogy hihetetlen dekoncentráltak voltunk, és helyenként bűn rosszul játszottunk, de a társaság megmutatta, hogy tud küzdeni és csapatmunkával ki tudtuk húzni magunkat a bajból. 

A 9. hely megszerzésért a Budapesti Honvéd kiemelt akadémiáját kellett legyőznünk. Borzasztó fizikális mérkőzés volt,kőkemény küzdelem zajlott a pályán, nagyon örültem, hogy a csapat végig elbírta ezt a terhet. Szerencsére a ZTE elleni dekoncentráltságnak nyoma sem volt, többször is meg tudtunk lépni 10 pont körülre, de ellenfelünk rendre vissza tudott jönni. A negyedik negyedben egy védekezés váltás megtörte az újabb lendületünket és ellenfelünk átvette a vezetést. Rendeztük a sorainkat, és a mindhárom mérkőzésen igazi vezérként kosárlabdázó Biber Bende – aki egyébként a meccs napján még nyelvvizsgázott is – a végjátékban a határa vette a csapatot és jó döntésekkel vezette őket győzelemre. Nagyon büszke voltam a fiúkra, mert egy hónap alatt nagyon mélyről álltak fel és megmutatták igazi sportemberi mivoltukat, motiváltan, jól játszottak, főleg az utolsó mérkőzésen, Minden játékos hozzátett ehhez az eredményhez, igazi csapatmunka volt.

Bende mellett Pintér Dávid is minden mérkőzésen kiemelkedőt nyújtott, és Boka-Magó Áron, valamint Lőrincze Dominik is jó játékkal rukkolt ki a döntő alatt. Meg kell még említeni Tóth Vilmos elképesztő mezőnymunkáját is, de összességében azt kell mondjam, a három mérkőzésen mindvégig a csapatmunkára lehettünk büszkék.

Nagyon fontos volt, hogy ki tudtuk hozni a legjobb eredményt az utolsó egy hónapból, és emelt fővel tudtuk befejezni a szezont. Most pár nap pihenőt tartunk, értékeljük az évünket és elkezdünk a jövővel is foglalkozni, hiszen egy nagyon fontos időszak következik még a nyári szünet előtt.

Fotó: Tökölyi Csaba