Mától vasárnapig a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság Döntőjében csapnak össze az ország legjobb U20-as együttesei. Nagy örömünkre a mezőnyben ott lesz a MAFC U20-as csapata is – az első nap előtt a húsvét előtti hetet az U18-as válogatottal végigdolgozó Pintér Dáviddal beszélgettünk

  • Az interjú apropója nyilván az U20-as döntő, ám előtte mesélj pár szót arról, hogy milyen élmény volt az U18-as válogatott összetartása?
  • Számomra ez volt a debütálás a nemzeti együttesben, így természetesen örültem, hogy ott lehetek. Öt napot töltöttünk Szerbiában, ahol két edzőmeccset játszottunk, és persze mellette sok közös edzésünk volt. Elsőre fel kellett vennem a ritmust, és megszokni, hogy mindenki 120 százalékon pörgött az edzéseken is, minden feladatnál, minden kontaktnál. Más felépítésű edzések voltak, mint amihez itt, a MAFC-ban hozzászoktam, de tanultam új dolgokat az ott töltött idő alatt, ez pedig mindenképp hasznomra válik. Meglátjuk, lesz-e folytatás a nyáron, most jönnek majd a korosztályos döntők, nyilván ez is befolyásolja majd a későbbi keret alakulását.
  • Beszéljünk a legaktuálisabbról: kezdődik az U20-as országos döntő! Egy olyan csapattal érkeztetek ide, melynek a gerincét az U18-as keret alkotja, és nincs külön U20-as csapata az egyesületnek. Ennek fényében bravúr volt a nyolcba jutás?
  • Én azt gondolom, hogy igen, nagy dolog, hogy kvalifikálni tudtuk magunkat erre a megmérettetésre. Valóban, a miénk egy vegyes csapat, hiszen a mindennapokban a csapat egy része a felnőttekkel edz, a többiek pedig U18-ban. Ebben a tekintetben valószínűleg egyedül vagyunk ebben a mezőnyben. Ugyanakkor egy nagyon jó kémiájú társaságról beszélünk, és szerintem ez segített minket hozzá, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. Emellett, szerintem az évad elején a Honvéd és a Pécs legyőzése volt a kulcs, hiszen ők végeztek végül az első két helyen a Piros csoportban, mögöttük értünk oda a harmadik helyre. 
  • Mindezek tükrében, mit gondolsz, hova érhettek oda a döntőben?
  • Amíg én a válogatottal voltam, együtt készült az U20-as csapat, és nekem is volt alkalmam pár edzésen részt venni, mielőtt Körmendre érkeztünk. Ahogy mondtam, jó szellemiségű társaságról van szó, az első pillanattól jól tudunk együtt játszani, ismerjük egymás erősségeit, gyengeségeit, és ebből tudunk építkezni. Azt gondolom, abszolút benne van, hogy meglepetést tudunk okozni. Kevéssé ismerjük az ellenfeleinket, de azt gondolom, ha jó napot fogunk ki, bárki ellen lehet esélyünk. Szoros meccsekre számítok a döntő során, ha így lesz, bármelyik csapatnak kijöhet a lépés.
  • Tűztetek ki magatok elé bármilyen célt, vagy van bármilyen elvárás felétek?
  • Nincsenek megfogalmazott elvárások, már csak azért sem, mert masszívan a miénk a legfiatalabb csapat a mezőnyben. Ennek az együttesnek tényleg az U18-as csapat adja a gerincét, négy olyan játékossal kiegészülve, akik már kiöregedtek a juniorból. Nincs teher rajtunk, én azt gondolom, a négy közé jutás óriási szó lenne, ha pedig oda el tudnánk jutni, biztos, hogy az utolsó pillanatig küzdenénk azért, hogy dobogóra állhassunk. 

A Morgen Ferdinánd Emlékdöntő programja: 

„A” csoport

2022. április 21., csütörtök

13.00 Egis Körmend U20 – MAFC U20

2022. április 22., péntek

11.00 Kaposvári KK U20 – MAFC U20

17.00 MAFC U20 – NKA Pécs U20

2022. április 23., szombat

Keresztjáték

2022. április 24., vasárnap

Helyosztók