A múlt héten Székesfehérváron, az U18-as válogatott összetartásán járt Akadémiánk junior csapatának játékosa, Matejovics Máté. Válogatott élményekről, a kiválóan sikerült őszi junior szezonról és az előttük álló feladatokról is kérdeztük

  • Számítottál a válogatott meghívóra? Milyen élményekkel tértél haza Székesfehérvárról?
  • Mivel elég jól sikerült teljesítenem idáig a szezonban, titkon kicsit reménykedtem abban, hogy erre a válogatottnál is felfigyelnek, de ettől függetlenül természetesen óriási öröm volt, amikor edzőm, Lakits Bandi szólt, hogy meghívtak. Utoljára emlékeim szerint serdülő korosztályban voltam a válogatottban, így még jobban esett a visszatérés. Három edzésünk volt a két nap alatt, nagyon jó hangulatban telt mindegyik és úgy érzem, sokat tanultunk a közös munka során.
  • Milyen célok vannak a válogatottnál most?
  • Jövőre Európa-bajnokságot rendeznek, 2023-ban pedig Magyarország ad majd otthont az U19-es világbajnokságnak. A hosszútávú fókuszban nyilván ezek szerepelnek. Most egy 23 fős, bő keret volt ott Székesfehérváron, nekem pedig egyértelműen az a célom, hogy a szűk keretbe is beverekedjem magam.
  • Ehhez mindenképp jó úton jársz, komoly terhelés mellett, hiszen a MAFC-ban az U18-as és az U20-as csapatban is szerepelsz, ráadásul nagyon jó szezont futtok eddig mindkét sorozatban.
  • Azt gondolom, elsősorban az összeszokottság ennek a titka, ez a csapat nagyon régóta együtt van, a pályán és azon kívül is jó társaságot alkotunk. Tény, hogy sok mérkőzésünk van, de ezek között azért akadnak olyanok is, ahol meccsszituációban tudjuk gyakorolni azt, amit edzéseken tanulunk. Azt gondolom, ezek összességében adják azt, hogy jó formában vagyunk. Persze, az iskola melletti sorozatterhelés miatt időnként előjön a fáradtság, de eddig ezen mindig túl tudtunk lendülni.
  • Milyen feladatok várnak rátok a következő időszakban, és mivel lennél elégedett ezek kapcsán?
  • Nem fogunk unatkozni továbbra sem. A héten Romániába utazunk egy EYBL tornára, majd karácsony előtt még mindkét hazai sorozatban vár ránk 3-4 mérkőzés. A junior bajnokságban a Sopron ellen lesz egy fontos találkozónk, ha azt meg tudnánk nyerni a többi meccsünk mellett, akkor szerintem elégedetten mehetünk majd a karácsonyi szünetre.

Fotók: Tökölyi Csaba