Az iskolai szünetek hagyományosan teret és lehetőséget biztosítanak az utánpótlás válogatott összetartásoknak. A téli időszakban az U15-ös csapat egy edzőtábort követően Horvátországban játszott felkészülési mérkőzéseket, míg a a 2010-es fiú válogatott szakmai igazgatónk, Dinnyés Attila irányítása alatt Székesfehérváron dolgozott az újév első napjaiban. Összeállításunkban kitekintettünk még az őszi, Budapest válogatott szereplésére is – a MAFC-os főszereplők osztották meg velünk élményeiket, tapasztalataikat

Németh Donát: Az elmúlt egy hónapban 2 x 1 hetet töltöttünk együtt a válogatottban, ahol 2-2 meccsen mérkőztünk meg idegenben a lengyel és a horvát korosztályos válogatottal. Úgy gondolom, hogy jó csapatkent jó teljesítményt nyújtottunk, hiszen a négy meccsből hármat megnyertünk, és időnként kifejezetten jó játékot mutattunk. Saját magamat értékelve, örülök, hogy stabilan pályán voltam és jó számokat produkáltam. Különösen örömteli, hogy mind a négy mérkőzés az én hárompontos kosarammal indult. Összességében, hasznos két héten vagyunk túl.

Viola Máté: „Nagyon örültem, amikor Tamás bácsi mondta, hogy megyek Horvátországba a válogatottal, ahova a csapat ezúttal bővített kerettel utazott. Kint volt a csapatunknak egy edzése, majd két meccset játszottunk a horvát válogatott ellen. Az első meccsen az előnyünket végig megtartva sikerült győznünk, míg a másodikon fej-fej mellett haladva győzedelmeskedtünk. Én a második meccsen kaptam lehetőséget megmutatni, hogy mire vagyok képes. A meccsen amellett, hogy sikerült megszereznem életem első válogatott kosarát, négy lepattanót is begyűjtöttem. Büszke vagyok arra, hogy válogatott mezben játszhatok!”

A válogatott tagja volt ezúttal is Akadémiánk jelenleg külföldön tanuló és kosarazó növendéke, Pichovszky Berci is.

Budapest válogatott, őszi összetartás

Vargyas Balázs: „Nagyon jól éreztem magam a válogatottnál, az elején kicsit izgultam, de aztán nagyon jól összeállt a csapat, megismertünk sok olyan srácot, akivel amúgy év közben ellenfelek vagyunk. Eleinte furcsa volt, de szerintem jól összehangolódtunk a közös napok alatt, így sok új barátot is szereztem. Három jó meccset játszottunk, az utolsó kicsit döcögősen indult, de mindegyiket végül győzelemmel zártuk. Úgy érzem, amit hozzá tudok tenni a játékhoz itt, a MAFC-ban, azt ott is hozzá tudtam tenni, úgyhogy elégedett voltam magammal a válogatottban.”

Molnár Márton: „Nyáron voltam már nagyjából ugyanezzel a kerettel egy edzőtáborban, ez volt az első alkalom, amikor versenyeztünk is. Nagyon jól éreztem magam, úgy érzem, sokat is tudtam tanulni a többiektől, megismertem az ő játékstílusukat, a személyiségüket is. Örültem annak is, hogy a meccseket megnyertük, de főleg annak, hogy egy új közösség tagja lehettem, amiben jól éreztem magam. Azóta is tartjuk egymással a kapcsolatot, jó, hogy egy-egy meccs előtt tudunk egymással egy kicsit beszélgetni. Úgy érzem, ki tudtam hozni magamból majdnem a maximumot, persze izgultam, de szerintem sikerült jó teljesítményt nyújtanom.”

A Budapest válogatottba a MAFC Akadémia játékosai közül Csányi Dávid is meghívást kapott, de sérülés miatt nem tudott részt venni az őszi programban – remélhetőleg, legközelebb ő is ott lehet a társak között!