Az őszi szünetben válogatott összetartások zajlottak Székesfehérváron a nemzeti együtteseknél – az U15-ös korosztályban négy MAFC akadémista is szerephez jutott – őket kérdeztük az edzőtábort követően

Németh Donát

„Igazából nagyon jó volt ez a 4 nap, összesen 6 edzésünk volt. A hangsúly most a támadótaktikán volt, mert egy teljesen új játékrendszert tanulunk. Viszonylag meg vagyok magammal elégedve, a kisebb hátsérülésem ellenére is jól ment a játék és az edzők is elégedettek voltak a munkámmal.”

Tölgyesi Áron

„Számomra nagyon jól telt ez a 4 nap, napi 2 edzésünk volt, ami nagyon kifárasztott. Célunk az új játékok megtanulása és annak tökéletesítése volt. Az edzőtáborban fontos volt még hogy a csapat összeszokjon és, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. Számomra nem volt nehéz összeszokni a csapattal. Az edzéseken nagyon gyorsan játszottunk, ami eleinte szokatlan volt, de ezzel is azonosulni tudtam egy idő után.”

Pichovszky Bertalan

„Összesen 6 edzésünk volt, csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő-kettő, és vasárnap egy. Bár sokan nem tudtak részt venni az összetartáson, ennek ellenére egy új játék kialakításán volt a hangsúly. A pár nap végére már nagyon kimerült voltam, de pozitív élményként maradt meg az edzőtábor, hiszen a korosztály legjobbjaival játszhattam újra együtt, köztük három régi csapattársammal is, akik továbbra is a legjobbak között vannak.”

Viola Máté

„Nagyon jól éreztem magam a válogatott táborban. Mint a korábbi alkalmakkor, most is nagyon megtisztelő volt, hogy meghívtak oda edzeni. Hat edzésünk volt, amiken egy új játékot kellett elsajátítanunk és 5v5-ben alkalmazni az összes opciójával együtt. A hangsúly most is azon volt, hogy ki tud legjobban megfelelni a sokat emlegetett „kiválasztási szempontoknak”. Ami nekem nagyon fontos volt ebben a táborban is, hogy fizikailag és mentálisan is a legjobb teljesítményt hozzam. Emellett, ami még szintén fontos, hogy minél jobb kapcsolatot ápoljak a válogatott edzőtársaimmal. Mint mindig, most is lehetett volna még jobban teljesíteni, de én alapvetően elégedett vagyok a mostani teljesítményemmel, azzal együtt, hogy épp csak visszatértem egy sajnálatos sérülésből.”