A 2011-es korosztály legjobbjai Lakitelken dolgoztak egy héten át a nyári szünet kezdetén. Büszkeségünkre Akadémiánk két játékosa, Csányi Dávid és Vargyas Balázs is meghívást kapott az összetartásra – őket kérdeztük élményeikről

Csányi Dávid

– Mit jelentett számodra, hogy meghívást kaptál a korosztályos legjobbak közé?

Nagy megtiszteltetés volt számomra a meghívás. Nagyon büszke voltam magamra, hogy a korosztályos kiválasztottak közé tartozhatok. Már az első kiválasztás után is nagy motivációt adott a kosárlabdázáshoz.

– Hogy érezted magad a válogatottal töltött egy hét során?

Nagyon jól éreztem magam a táborban. Felkészült edzőkkel és társakkal edzhettem együtt magas színvonalon, ami számomra nagyon jó volt. Az edzők segítőkészek és támogatók, a csapattársaim jófejek voltak.

– Mi volt a legmeghatározóbb élményed Lakitelken?

Nem tudok kiemelni egyetlen egy élményt sem, mert egész héten rengeteg pozitív élmény ért. Minden edzés tartogatott újat. Edzéseken kívüli összetartás is erősítette a csapatot.

– Hogyan telik a nyár további része számodra?

Júliusban családommal nyaralunk és a barátaimmal töltöm majd a szabadidőmet. Természetesen a kiadott erősítő feladatok egy nap sem maradhatnak majd el. Augusztus elején pedig kezdődik a megszokott edzőtábor.

Vargyas Balázs

– Mit jelentett számodra, hogy meghívást kaptál a korosztályos legjobbak közé?

A torkomban dobogott a szívem, amikor meghallottam, hogy mehetek a válogatott táborba! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a korosztályom legjobbjai között lehetek! Sokat dolgoztam az elmúlt években, hogy bekerüljek! Egyik nagy álmom vált valóra!

– Hogy érezted magad a válogatottal töltött egy hét során?

Csodásan éreztem magam, nagyon kemény és fárasztó volt, de megérte! Sok új dolgot tanultam. Úgy érzem fejlődtem is, és emellett sok új barátot szereztem.

– Mi volt a legmeghatározóbb élményed Lakitelken?

Mély nyomot hagyott bennem, amit az edző mondott, ez végig fogja kísérni az életemet: „bármi van, sosem szabad feladni, akár kihagytál egy dobást, akár eladtál egy labdát – menni kell tovább, nincs semmi baj!

– Hogyan telik a nyár további része számodra?

Egy kicsit elfáradtam, így a július hónap a pihenésről fog szólni! Szeretnék kikapcsolni, egy kicsit mást is csinálni! De mivel a mozgás az életem, nem fog nap úgy eltelni, hogy ne dobjak pár kosarat! Augusztustól pedig indul a felkészülés, edzések, táborok a következő szezonra!