A Kőbánya otthonában U14-es tornán vettünk részt vasárnap. Színtiszta, 2008-as brigáddal vágtunk neki az összecsapásoknak, miután a 2009-es delegáció Pécsett lépett pályára a korosztálya kiemelkedő csapatait felvonultató megmérettetésen. Ez egyrészről nehezítő tényező volt, hiszen a fiatalabbak szerves részét képezik serdülő “A” csapatunknak, másrészről motivációt is jelentett a srácoknak, hogy ismét a korábban megszokott felállásban léphetnek pályára. Deme Dani sérülés miatt nem tartott velünk, ezúton is kívánunk neki gyors felépülést. 

Zsíros Akadémia Kőbánya – MAFC KS 70-57 (21-8; 25-19; 17-14; 7-16)

Pontszerzők: Turcsányi Nándi 35/3, Lassányi Dávid 9, Szekeres Teo 4, Bakos Péter 2, Hujber Vili 5/3, Izmendi Kolos 2. 

Nagy-Horváth Szilvia, Pfandler Bence: A héten központi figyelmet kapott az edzéseken a lepattanózásunk fejlesztése, illetve a csapatvédekezésünk. Mindenképpen szerettük volna, hogy ennek eredménye megmutatkozzon a pályán. A csapat kezdése maximálisan tükrözte az elvárásainkat, sikerült megzavarnunk ellenfelünket és pár pontos előnyhöz jutni a feldobást követően. A Kőbánya erre agresszív letámadással válaszolt, amire sokáig nem találtuk a választ, így hátrányban zártuk a félidőt. A nagyszünetben átbeszéltük a hibákat és célokat, valamint a csapattal szembeni kritikát is, ami nem csak sportszakmai szempontból értendő. Úgy tűnt, átment az üzenet. A harmadik játékrészben a két csapat a legerősebb ötöseivel feszült egymásnak, és a srácaink ellentmondást nem tűrően igyekeztek zárkózni a hazaiakhoz. Sajnos igazán közel nem sikerült kerülni, így a Kőbánya magabiztosan nyerte meg a mérkőzést, de a játék képe bizakodásra adott okot. 

MAFC – ZTE KK 77-75 (25-16, 22-11, 17-27, 14-21)

MAFC: Turcsányi Nándi 32/6, Izmendi Kolos 11/6, Irk Nánd 4, Szekeres Teo 5, Czárán János 6, Hujber Vilmos 6, Bakos Péter 4, Székely Lőrincz 2, Lassányi Dávid 4 

Nagy-Horváth Szilvia, Pfandler Bence: A meccs előtt azt kértük az öltözőben, hogy ott kezdjük a mérkőzést, ahol az előzőt abbahagytuk. Ezt sikerült is nagyrészt megvalósítani. Védekezésünk (amire nagy hangsúlyt fektetünk már hetek óta) jól zárt és Teo egy-egy-ben is jól tartotta az ellenfél legjobbját. A második negyedben tovább tudtuk növelni az előnyünket, elsősorban jó védekezésünknek és pontos külső dobásiaknak köszönhetően, így magabiztos vezetés birtokában mehettünk pihenni. A harmadik negyedben sajnos nem tudtuk ott folytatni, ahol húsz perc után abbahagytuk, a védekezésünk lazult és több könnyű kosarat engedünk ellenfelünknek, ezzel visszahozva őket a meccsbe. A mérkőzés vége előtt kettő perccel át is vették a vezetést, de helyén volt a srácok szíve és talán a szezon egyik legszebb támadását bemutatva, Turcsányi Nándi sikeres 3 pontosával visszavettük az előnyt és innen már nem is engedtük ki a kezünkből. Megérdemelten nyertünk egy jól küzdő, szimpatikus ZTE ellen. 

Összegzés: Nagyon hasznos tornán vagyunk túl, amiből sok értékes tanulságot tudunk levonni. A csapat támadásbeli kreativitása, tudatossága, lepattanózásunk, illetve csapatvédekezésünk egyértelműen a megfelelő irányba halad, meccsről-meccsre látszódik a fejlődés. Ezt jól mutatja, hogy a szezon kezdetéhez képest eredményben közelebb kerültünk a Kőbányához, a Zalaegerszeg ellen pedig az akkori vereséghez képest immár másodszor hagyhattuk el győztesen a pályát. 

Kritikaként a stabilitás hiánya róható fel a csapatnak. Mindkét mérkőzésen voltak 2-3 perces “leblokkolások”, ezekben az időszakokban bántóan sok pontot engedélyeztünk ellenfeleinknek, de azt gondolom, hogy tanulva ezekből a meccsekből, illetve a 2009-esekkel kiegészülve, ez nem fog problémát jelenteni a jövőben.

Gratulálunk a csapatnak, derekasan helytálltak a hétvégén!