Serdülő A csapatunk két nagy különbségű győzelemmel védte meg a Menyecske Arénát!

Szedeák/A – MAFC/A 33 – 99 (0 – 32, 8 – 24, 12 – 28, 13 – 15)

MAFC: Izmendi 21, Deme 13/9, Viola 13/3, Németh 11, Turcsányi 10/3, Lassányi 8, Sopuch 8, Irk 6, Varjas 4, Atwood 3, Turbucz 2, Szekeres

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a srácoknak, a melegítés és különösképp a kezdés tekintélyes erőt és egységet mutatott, így kell megtisztelni a hazai pályánkat! Ellenfelünk legjobbja nélkül volt kénytelen harcba szállni, de ez nem csökkenti a mi érdemeinket, viszont dicséri a szegedi fiatalokat, hiszen az utolsó pillanatig küzdöttek. Az eredménytől függetlenül sok mindent tudtunk gyakorolni, ilyen szempontból az utolsó 5 percet bánom csak, amikor is mindenféle tudatosság híján csak úgy „játszogattunk”, az ilyen periódusokban pedig egyszerűen nem lehet fejlődni. Márpedig nekünk minden másodpercet ki kell használnunk, ha el szeretnénk érni a céljainkat.

NKA Pécs/B – MAFC/A 57 – 109 (14 – 33, 10 – 21, 25 – 21, 8 – 34)

MAFC: Izmendi 17, Turcsányi 14, Deme 13/6, Viola 13/3, Németh 11, Turbucz 10, Sopuch 10, Lassányi 8, Irk 7, Varjas 4, Szekeres 2, Atwood

Vittay-Hajnik Ambrus: Na, hát ez izgalmasabb mérkőzés volt, mint amit az eredményből gondolnánk. Most már nem tudtunk annyira ellentmondást nem tűrően kezdeni, ahogy szerettünk volna, bosszantó egyéni védekezésbeli hibák és határozatlan, bátortalan döntések érkeztek támadásban, ezzel energiát és önbizalmat adva a szegediekhez hasonlóan nem a legerősebb keretükkel kiálló pécsieknek. A második negyedet ugyan kisebb különbséggel hoztuk, de itt már több tudatosságot véltem felfedezni támadásban, ugyanakkor védekezésünk továbbra sem volt kielégítő. A harmadik negyedben a rendkívül agilis ellenfelünk belekergetett minket egy stresszhelyzetbe, amelyet szerettem volna, ha a srácok maguktól oldanak meg. Hosszú percekig ez nem sikerült, frusztrált lett mindenki, régi rossz beidegződések jöttek elő. Friss fejek és friss erő került elő a padról, szép lassan stabilizálódtunk és végtére is a fiúk felülkerekedtek a hullámvölgyön, onnantól kezdve pedig nem volt pardon. Gratulálok az ellenfelünknek, szerintem kihozták a legtöbbet ebből a meccsből és nagyon örülök, hogy kreáltak egy ilyen számunkra kellemetlen periódust. A fiaink a kelleténél lassabban, de végtére is jól vizsgáztak, gratulálok Nekik is!

Összegzés: Érdekes nap volt, elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. A támadási rendszerünk egyre inkább áll össze, ami két dolog miatt biztató: egyrészt ezzel foglalkoztunk többet az utóbbi időszakban és az edző mindig szívesen látja viszont a hétköznapi munka eredményét. Másrészt az utóbbi időkhöz képest egészségesebben elosztott szerepekkel, jobban járatott labdával tudtunk minden játékost bevonni a játékba. Értő, gondolkodó játékosokat szeretnénk nevelni, akik folyamatosan olvassák az egymást követő, önmagukban véve tulajdonképpen egyszerű szituációkat. Ehhez nagy segítség volt a pénteki és a szombati videózás egyaránt. Utóbbi különösen értékes volt, hiszen gyakorlatilag real time vágtuk meg az első meccsünket (a játék közben készített jegyzetek alapján a lefújást követően azonnal készítettünk egy snittet), így a fiúk egy rövid tízórai után már viszont is láthatták a reggel megfogalmazott főbb célok szerinti visszacsatolást. Ennek pedig határozottan láttuk a jótékony hatását a második mérkőzésen, különösen a gyűrű felé irányuló kontakt befejezések valamint az extra passzok, labdajáratás tekintetében. Gratulálok a fiúknak és a stábnak is, dolgozunk tovább! Hétfőn irány Kaposvár, ahol a szerintem legjobb négyre is esélyes hazaiak ellen csiszoljuk tovább a játékunkat és karakterünket, majd élőben tekintjük meg a Magyarország – Franciaország világbajnoki selejtezőt. Hajrá MAFC!