Serdülő A csapatunk ugyan szabadnapos volt a hétvégi országos fordulót tekintve, de egy U13-as és két U14-es mérkőzéssel igyekeztek tovább csiszolni játékukat a karácsonyi szünet előtt. A Vasas és az Alba Fehérvár fejet hajtott a Menyecske Arénában, míg a Körmendi Törpördögök gárdája egy rendkívül kiélezett, harcos összecsapáson ezúttal jobbnak bizonyult.

Felkészülési mérkőzés – 2021.12.16. csütörtök – Menyecske Aréna

MAFC U13 – Vasas U13 75 – 50

MAFC: Viola 20/12, Varjas 16, Németh 11, Kis 10, Sopuch 6, Tölgyesi 4, Semegi-Nyulas 2, Turbucz 2, Atwood 2, Pichovszky, Lőrinczi 2

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, hullafáradtan, de hozták a kötelezőt. Ez most sokkal inkább egy brusztolós mérkőzés volt, akadozott a játékunk, de mindenki tette a dolgát és tulajdonképpen a test-test elleni párharcokat megnyerve, valamint a nagyobb sebességünknek köszönhetően magabiztosan szereztük meg a sikert. 

Rengeteg javítanivaló van a játékunkban, de ez semmit sem von le a fiúk érdemeiből. Volt még egy lehetőségünk ebben a szezonban, hogy felálljunk a 2009-es gárdánkkal és a több hiányzó ellenére újabb építőkockát tettünk hozzá az évek óta készülő várunkhoz, ez fontos volt. 

Eddig is minden lehetőséget megragadtunk a fejlődéshez és ezután is minden kihívásra igent mondunk, remélem, 2022-ben is akadnak majd bőven! Első lépésként ellenfelünk azonnal visszavágót kért, bízom benne, hogy ott szebb játékkal tudjuk majd tovább erősíteni budapesti vezető pozíciónkat.

MAFC U14 Felkészülési torna – 2021.12.18. szombat – Menyecske Aréna

MAFC – Alba Fehérvár 86 – 35 (24 – 8, 25 – 7, 18 – 8, 19 – 12)

MAFC: Németh 15/3, Turcsányi 14/3, Deme 12/6, Sopuch 9, Semegi-Nyulas 7, Izmendi 7, Lassányi 6, Varjas 4/3, Turbucz 4, Szekeres 3, Wendl 2, Viola 2, Tarjányi 1, Atwood

Pfandler Bence: Nem állítottuk könnyű feladat elé a srácokat, hiszen az első meccs előtt azt tűztük ki eléjük célnak, hogy az edzéseken gyakorolt, sokszor bonyolult játékelemek minél többször köszönjenek vissza a mérkőzés folyamán. Elsősorban azt szerettük volna látni, hogy kreatívan, önállóan, de az általunk előremutatónak tartott rendszer mentén kosárlabdázzanak. 

A srácok érezhetően vették a lapot, mert tudatos, okos játékkal kezdtek, nem engedtek teret ellenfelünknek, az Alba Fehérvár U14-es csapatának, így ellentmondást nem tűrően tetemes előnyre tettünk szert. Szereztünk kosarakat jól megszervezett alsóposztos kombinációkból, mögéfutásokból, illetve jó tempóban elengedett kinti dobásokból is, ez bizakodásra adott okot az egész napra vonatkozóan. A lendület kitartott a félidőig, mindig volt valaki a pályán a MAFC-os srácok közül, aki ügyesen szervezte a játékunkat. A második félidőben helyenként előbukkant az egyénieskedés támadóoldalon, de ismét bebizonyosodott, hogy mi EGYÜTT, csapatként vagyunk a legerősebbek! Ahogy túl tudtunk lendülni ezen az hullámvölgyön, sikerült magabiztos győzelemmel hangolódni a nap további részére. Köszönjük az Alba Fehérvárnak, hogy elfogadták a meghívásunkat, nagyon hasznos mérkőzés volt ez számunkra. Szintén jár a gratuláció a sérülés miatt nem játszó, de a mérkőzésre kilátogató játékosainknak, mert végig tűzben tudták tartani a csapatot egy bátorító szóval, egy összekiabálással, vagy egy egyszerű pacsival.

Körmendi Törpördögök – MAFC 74 – 57 (17 – 19, 16 – 17, 11 – 21, 13 – 17)

MAFC: Turcsányi 17, Viola 12/6, Szekeres 8/3, Izmendi 8, Semegi-Nyulas 4, Sopuch 2, Lassányi 1, Turbucz 1, Wendl, Németh, Deme, Atwood, Tarjányi

Nagy-Horváth Szilvia: Az év utolsó mérkőzését játszottuk a Menyecske Arénában. Egy nálunk magasabban jegyzett csapat ellen volt lehetőségünk bizonyítani, hogy jó úton járunk és a célok, amiket kitűztünk és megfogalmaztunk, azokért küzdünk minden egyes edzésen és mérkőzésen. Nagyon jó iramban kezdtük a találkozót, agresszív támadójátékkal és védekezéssel, hihetetlen szurkolással a kispad részéről. A Körmend letámadása ellen szépen, higgadtan felhoztuk a labdát, védekezésben nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Voltak buta, ki nem kényszerített eladott labdák és felesleges faultok, de összességében jó szájízzel mehettünk pihenőre. 

Következett a harmadik negyed, ami nem mindig az erősségünk. Azt kértük a srácoktól, hogy ne tartalékoljanak és ami még bennünk van, azt most adják ki. Sajnos nem sikerült azt az agresszivitást átmenteni a harmadik negyedre, ami az első félidőben jellemzett minket, rossz döntéseket hoztunk, felpuhult a védekezésünk és a faultokkal is nagyon rosszul gazdálkodtunk. Az ellenfelünknek így sikerült egy nagyobb előnyre szert tenni. 

Küzdöttünk utána és nem adtuk fel a mérkőzést, de a Körmend győzelme már nem volt kérdés. Összességében egy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk és minden dicséret megilleti a srácokat, hogy így, év végen többen sérülésből visszatérve, vagy még sérülten, hiányzókkal egy ilyen jó iramú mérkőzést tudtunk játszani. 

Köszönjük a Körmend csapatának, hogy elfogadta a meghívásunkat és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

A torna harmadik mérkőzésén: Körmendi Törpördögök – Alba Fehérvár 130 – 39.

A torna végeredménye:

I. Körmendi Törpördögök

II. MAFC Kosárlabda Akadémia

III. Alba Fehérvár

A csapat legjobb védője: Szekeres Teó

A csapat legjobb lepattanózója: Turbucz Barnabás

Összegzés: Tiszta lelkiismerettel vonulhatunk a karácsonyi pihenőnkre, tisztességesen végigdolgoztuk az elmúlt hónapokat. Minden lehetőséget megragadtunk az edzésre, fejlődésre, mérkőzések játszására és bár van még hova fejlődnünk, de sokat léptek előre a fiúk az őszi időszakban. A kemény munka után jól is esett a finom torta, amit az utolsó „rendes” edzés végén prezentált nekünk a múltkor 100. pontot szerző Dani. 🙂 A szombati torna nagyszerű lehetőség volt, hiszen egy újabb felsőházi csapattal mértük össze a tudásunkat (az eredeti program szerint kettővel szerettük volna, de mi úgy tekintünk rá, hogy a pohár félig teli). Az országos főtábláig közel sem ez volt az első és pláne nem az utolsó, amikor saját erőből „pótoltuk/pótoljuk” ezeket az összecsapásokat. A legjobbakkal kell megmérkőznünk ahhoz, hogy készen álljunk a későbbiekben velük szemben esedékes döntő ütközetekre. A két ünnep között és januárban folytatjuk ezt a sorozatunkat hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. Elsősorban mentalitásra, egyéni technikára és taktikára, valamint alapvetően játékolvasásra, döntéshozatalra helyeztük a fókuszt az egész első félévben, így bizonyos taktikai elemekkel előrébb jár néhány riválisunk, mint most a Körmend is. De szentül hiszünk benne, hogy ha az előbbiek rendben vannak és stabilizálódnak, akkor a taktikai elemeket villámgyorsan be tudjuk építeni és hirtelen kámforrá válhat ellenfeleink ezen téren meglévő előnye (is). Értő, stabil technikai tudással és versenysportolóhoz méltó karakterrel rendelkező játékosok pedig sokszor mankók nélkül is meg tudják oldani ezeket a feladatokat. Jó példa erre a csapdázós letámadás, amely ellen múltkor Kaposváron nagyon nehezen dolgoztunk, most a körmendiek ellen pedig már sokkal hatékonyabbak voltak a fiúk. Pedig azóta is jobbára csak egyénileg képeztük a srácokat. Továbbá a két mérkőzés közti szünetben a csapattal foglalkozó coach, Máté ismét ellátogatott hozzánk és ezúttal is igen izgalmas, kis csoportos feladattal vitt egy lépéssel közelebb minket a céljainkhoz. Köszönjük Neki, hogy ránk szánta a hétvégéjének egy szeletét és ismét élőben tekintette meg, hogyan is működik együtt a csipet-csapat.

Köszönöm a Kollégáim nagyszerű munkáját, a fiúknak pedig a rengeteg beleadott energiát és koncentrációt! Illetve minden elismerésem Teónak és Barnusnak, teljességgel megérdemelten zsebelték be az én nézetemben roppant értékes különdíjakat! Gratulálok minden ellenfelünknek köszönjük, hogy eljöttek hozzánk! Hajrá MAFC!