A hétvégén tartották a 2009-es korosztály Képző Kiválasztó Programjának 1. napját.

A MAFC-os színeket ezúttal kifejezetten sokan képviselték, 6 játékosunk is érdekelt volt a szombaton tartott kiválasztó napon: Németh Donát #11, Sopuch Milán #30, Turbucz Barnabás #34, Varjas Áron #13, Viola Máté #8, Wendl Viktor #9. 

Sőt, arra a nyolc játékosra is nagyon büszkék vagyunk, akik a velünk együttműködésben dolgozó klubokból érkeztek. Ők is remek teljesítményt nyújtottak! 

A Budafoki különítmény (fekete budafokos mez): Fazekas-Kovács László #7, Hamza Huba #10, Laczka Barnabás #4, Szigeti Soma #5, Szűcs Zalán #9. 

A Herceghalmi brigád (kék MKOSZ mez): Horváth Márton #23, Kis Botond #12, Tölgyesi Áron #22. 

Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik bár meghívást kaptak, de sérülések és betegségek miatt ezúttal nem lehetettek ott: Atwood Zalán és Semegi-Nyulas Csaba (MAFC), Szeder-Kristóf Barnabás (Budafok) és Temesvári Marcell (Herceghalmi SE).

Az edzői stábban ezúttal helyet kapott két MAFC-os edző is: Pfandler Bence és a régiót ebben a korosztályban vezető, valamint a majdani országos stábban is helyet kapó Vittay-Hajnik Ambrus.

Vittay-Hajnik Ambrus: Nagyon izgalmas, jó hangulatú napot zártak az északi-régió U13-as kosárlabdázói. A társaság nagy részén érezhető volt egy kis kezdeti drukk, de az események előrehaladtával oldódtak a fiúk és alapvetően sikerült mindenkinek bemutatni, hogy mire is képes. Két edzés alapján természetesen nehéz leszűrni hosszútávú következtetéseket, de kezdetnek mindenképpen bíztató volt, amit láttunk. A hiányzókat leszámítva (nekik lesz lehetőségük pótolni a későbbiekben) mindenki „felkerült radarképre” és az idő előrehaladtával tudnak majd újra és újra bizonyítani a srácok. Most egy más profilban dolgoztunk Bencével, de értelemszerűen nagyon örültünk mindketten, hogy a MAFC-Budafok-Herceghalom tengely mennyiségben és minőségben sok szempontból élen járt, ehhez külön isgratulálok a játékosoknak és az őket felkészítő edzőknek! Természetesen jár az elismerés klubtól függetlenül minden gyereknek, szívből kívánok nekiktovábbi jó munkát és remélem, hogy minél többször találkozunk majd ezeken az összetartásokon, meg persze a pályán is élesben! Alig várom már a következő napot! Hajrá magyar kosárlabda!