Szakmai torna 

Pécs, NKA,  2024. május 11.-12.

Nagy-Horváth Szilvia beszámolója: 

A legutóbbi hétvégén, Pécsett U12-es szakmai tornán vettünk részt, ahol a Kecsekemét, a Debrecen és az NKA Pécs csapatával mérkőzhettünk meg. Nagyon vártuk már ezt a megmértetést, ugyanis a szezon során leginkább budapesti csapatokkal találkozhattunk, míg ezúttal a többi régió legjobbjaival mérkőzhettünk meg.

Az első mérkőzést a Kecskemét csapata ellen játszottuk, ahol a srácok nagy tűzzel és energiával hamar eldöntötték a mérkőzést. Sok szép támadást vezettünk és védekezésben is megjelentek azok az elemek, amiket az elmúlt hetekben gyakoroltunk.  

Kecskemét KA U12 Párducok – MAFC Gabányi 25-124 (5-41, 14-42, 4-31, 2-10)

MAFC: Gaál Benji 25, Deme Dávid 19, Marossy Kornél 18, Kenyeres Márton 13, Kiss Áron 12, Molnár Martin 10, Nemes Máté 10, Schulek Zétény 8, Somoskövi Dani 4, Ódor Dávid 4, Kovács Vince 2.

Gyors ebéd után következett a Debrecen csapata. Tudtuk, hogy itt már nem lesz olyan könnyű dolgunk. Itt is jól kezdtük a mérkőzést, mi diktáltuk a sebességet és leginkább az történt a pályán amit elterveztünk, de sajnos a sok kimaradt könnyű helyzet miatt igazán nagy előnyre nem tudtunk szert tenni. Fegyelmezetten és jó mentalitással játszottuk végig a mérkőzést, a kispad is végig együtt élt a játékkal, ami sok energiát adott a pályán lévőknek.

MAFC Gabányi – Cívis KK Debrecen/A 72-47 (20-11, 28-20, 18-9, 6-7) 

MAFC: Nemes Máté 14, Deme Dávid 14, Marossy Kornél 11, Gaál Benji 9, Schulek Zétény 7, Kiss Áron 5, Molnár Martin 4, Kenyeres Márton 3, Kovács Vince 2, Tóth-Szirmai Balázs 2, Jánosi Dániel 1. 

A két mérkőzés után egy városnéző kisvasutazással lazítottunk, amit ezúton is köszönünk Salgó-Vétek Emesének.  

Másnap reggel a NKA Pécs csapatával találkoztunk, ami mindig jó erőfelmérő, hiszen évek óta szinte minden utánpótlás korosztályban érmes csapatai vannak Pécsnek. 

Úgy tűnt, hogy a fiúk nagyon meg akarják mutatni, hogy nem véletlenül lettünk mi a budapesti régió legjobb csapata. Jól kezdtünk ismét, sok könnyű kosárral és védekezésünk is rendben volt. A második negyedben azonban inkább egyéni megoldásokkal próbáltunk kosárlabdázni és a védekezésünk is felpuhult, ennek köszönhetően a negyedet is elveszítettük.  A második félidőben tudtunk javulni és érezhető volt a srácokon, hogy igyekeznek kijavítani a hibákat, amiket megbeszéltünk. A harmadik mérkőzésünket is megnyerve magabiztosan nyertük a Pécsi szakmai tornát. 

NKA Pécs U12/A – Mafc Gabányi 52-73 (11-24, 24-21, 15-25, 2-3) 

MAFC: Deme Dávid 15,  Nemes Máté 14, Marossy Kornél 10, Schulek Zétény 8, Somoskövi Dani 7, Molnár Martin 5, Tóth-Szirmai Bazsi 5, Hatházi Bálint 4, Gaál Benji 3, Jánosi Dani 2 

Hétvége itt még nem ért végét, ebéd után Ódor Dávidot köszöntöttük egy tortával, aki ezen a napon ünnepelte 12. születésnapját. Az eredményhirdetést követően a Pécsi meseerdőbe látogatott el a csapat, ahol a Mecsek óriása mellett többek között megnéztük az óriások szobáját, a tündérek faluját és egy trónterembe is bepillantást nyertünk. 

Indultunk vissza a buszhoz, ugyanis találkozónk volt a Budapestről nagybusszal, kocsikkal és kisbusszal útnak induló szurkolói delegációval, akik az este a Lauber Dezső Sportcsarnokban megrendezett PVSK – MAFC mindent eldöntő, bajnoki csata 5. mérkőzésére érkeztek. Ahogy a busz felé vettük az irányt, a hétvégén itt rendezett Tour de Hongrie befutóját is elcsíptük.  Az esti mérkőzésen telt ház fogadta a csapatokat és végletekig kiélezett küzdelemben, A csoportot meghazudtoló hangulat közepette, felnőtt csapatunk sajnos alul maradt, de egy igazán szép szezon áll mögöttük, amire méltón lehetnek büszkék, mi pedig nagyon tartalmas programokkal, hasznos mérkőzésekkel, sok élménnyel zártuk a hétvégét.