Ahogy egyesületünk többi korosztálya, úgy a mi csapatunk is augusztus második hetétől készül az előttünk álló szezonra. Hosszú, ellenben nagyon produktív időszakon vagyunk túl, ahol rengeteget tudtunk tanulni, elsajátítottuk, lefektettük az alapokat.

A felkészülés második periódusában éles szituációkban is kipróbáltuk magunkat, edzőmérkőzések formájában, ahol minden alkalommal visszajelzést kaptunk arról, hogy éppen hol tartunk technikailag.

Szeptemberben részt vettünk a CamuGo SportLab-ben szervezett BasketBoys kupán, ahol két igen értékes mérkőzéssel lettünk gazdagabbak.

Az első mérkőzésünkön a Budapesti Honvéd csapatával mérkőzhettünk meg. A játékidő legelején nagyon izgultunk, de ahogy múlt az idő, egyre inkább belelendültünk a játékba, könnyedebben tudtuk használni az addig tanultakat. A végeredmény 49-41 lett nekünk.

A második mérkőzést a Szombathelyi Ifjú Sólymokkal játszottuk, akik ellen 55-48-as győzelemmel zártunk. Nagyon fáradtan kezdtük el a meccset, mivel a Honvéd elleni küzdelem után nem igazán volt pihenőnk, ez kicsit látszott a játékunk képén is. A 40. perc végén, leginkább a szívünknek és a küzdésünknek köszönhetően tudtunk, csapatként győzni. 

Az általunk lejátszott meccseken leginkább a védekezésünknek köszenhettük sikereinket. A két mérkőzés megnyerésével mi vihettük haza a torna kupáját, és mellette rengeteg hasznos tapasztalatot.

Egy héttel a torna után ismét egy remek mérkőzést játszottunk, az Alba Fehérvár csapata ellen. Ezúttal két másik játékelemben, a gyors támadójátékben és a nagyon jól kivitelezett leindításokban tudtunk előrébb lépni. Ezeknek is köszönhetően győztesként zárhattuk a mérőzést, aminek a végeredménye 102-51 lett a javunkra.

A lejátszott meccseken szerzett tapasztalataink alapján folytatjuk a munkát, javítjuk a hiányosságainkat, és megyünk tovább előre!

Hajrá fiúk, hajrá MAFC!

Írta: Buksza Péter