Serdülő csapataink tartalmas őszi szünetet tudhatnak maguk mögött, ugyanis három napos képzőtábor mellett különböző összeállításokban a Debrecen, a Kaposvár és a Székesfehérvár csapataival játszottak edzőmérkőzéseket, ráadásul mindegyikükkel kettőt.

MAFC Kosárlabda Akadémia U13 – Alba Fehérvár U14 72 – 55

Csányi Kristóf: A mérkőzés elejét sajnos nem úgy kezdtuk ahogy szerettük volna, aztán szerencsére tudtunk váltani és onnantól kezdve, úgy gondolom, uraltuk a mérkőzést. Volt egy periódusa a meccsnek a 3.negyedben, amikor az ellenfelünk váltott a játékban, de szerencsére azt is gyorsan le tudtuk reagálni és kezünkben tartottuk a meccset!

Alba Fehérvár U14 – MAFC Kosárlabda Akadémia U14/B 69 – 49

Kovács Ádám: Csütörtökön az U14/B csapatunkkal Székesfehérvárra utaztunk, ahol nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk az Alba Fehérvár csapatával. Előzetesen azt kértük a srácoktól, hogy az elmúlt hetekben sokat gyakorolt védekezésen legyen a fő hangsúly, támadásban pedig agresszívan, bátran kosárlabdázzanak. A mérkőzés egyes periódusaiban ezt tökéletesen sikerült is megvalósítaniuk, azonban az összecsapás nagy részében a hazai csapat akarata érvényesült. Sok könnyű ziccert és büntetőt hibáztunk, így az Alba megérdemelten nyert. Sok munka áll még előttünk, de a srácok elszántságát ismerve, biztos, hogy maximális odaadással folytatják a megkezdett utat. Gratulálunk az Alba Fehérvár csapatának, sok sikert kívánunk nekik a szezonra!

MAFC Kosárlabda Akadémia U14/A – Debreceni KA U14/A 55 – 81

Pfandler Bence: Csütörtök délelőtt a Debrecen U14-es csapata látogatott a Menyecske Arénába edzőmérkőzésre. Nagy motivációt jelentett a játékosok és a szakmai stáb számára egyaránt, hogy egy kiemelt akadémia ellen mérettetheti meg magát a csapat. A mérkőzés első 3-4 percében a védekezésé volt a főszerep, egyik csapat sem tudott mezőnykosarakat szerezni. Ebből a periódusból a Debrecen tudott először váltani, és elsősorban támadólepattanókból és büntetőkből pontokat szerezni, míg mi továbbra sem találtuk az ellenszert támadásban, így jelentős különbség alakult ki az első negyedben a vendégek javára. Innentől kezdve futottunk az eredmény után, és bár a második negyedet sikerült megnyerni, nem találtuk igazán a játékunkat, nem tudtuk kihasználni az ellenfél hibáit. A félidőben azt a célt tűzte ki maga elé a csapat, hogy tudatosabban fog játszani, és küzdeni akarásban kihozza magából a maximumot. Sajnos a játék képe a második félidőben sem tükrözte a brigád valódi tudását, így nem sikerült közelebb kerülni ellenfelünkhöz, sima vereség lett a mérkőzés vége. A fejlődés érezhető volt a mérkőzésen belül, de mindenki tudja, messze van még az a szint, amire ez a csapat képes. Szerencsés helyzetben találtuk magunkat, mert aznap még egyszer pályára léphettünk a debreceniek ellen. Ez lehetőséget nyújtott arra, hogy a lefújást követő megbeszélésen megfogalmazott kritikát mindenki gyakorlatilag rögtön kijavíthassa. Érezhető volt, hogy mindenkiben dolgozik a motiváció, hogy visszavágjunk ellenfelünknek, és felülmúljuk a délelőtt nyújtott teljeseítményünket.

Debreceni KA U14/A – MAFC Kosárlabda Akadémia U14/A 73 – 71

Nagy-Horváth Szilvia: Ezen a napon másodszor mérkőztünk meg a Debrecen csapata ellen. Az első mérkőzés után akadt javítanivalónk bőven, azt tűztük ki célként, hogy a délelőtti találkozóhoz képest próbáljunk meg javulni és előre lepni. A mérkőzést nagy intenzitással kezdtük, lehetett látni, érezni a fiúkon, hogy ki akarják javítani a délelőtti gyenge teljesítményt. Védekezésben agresszívek voltunk, mind a csapatvédekezésben, mint pedig egy-egy védésben jól működött a csapat.  Támadásunk nem volt mindig gördülékeny, de elsősorban Kolos szép kosarainak köszönhetően az első negyedet 2 ponttal sikerült megnyernünk. A második negyedben elvesztettük a ritmust , nem tudtuk azon a sebességen és intenzitáson folytatni, ahol abbahagytuk az első negyedet, így sajnos Debrecen mehetett előnnyel pihenni a félidőre. A harmadik negyedben védekezésünk ismét szépen összeállt, támadásaink azonban görcsösek voltaknem tudunk gyors, hatékony támadásokat vezetni. Az utolsó negyedre még maradt energia a srácokban, nem hagytuk a Debrecent ellépni és a végén egy egylabdás mérkőzésen maradtunk alul. Összeségében nagyon hasznos mérkőzés volt, küzdöttek a srácok, és helyenként szép támadásokat vezetve, agresszív védekezést bemutatva, sok apró hibával és figyelmetlenséggel megtűzdelve tudtunk javítani a délelőtti játékunkon.  

Kaposvári KK U14/A – MAFC Kosárlabda Akadémia U13 124 – 35

Vittay-Hajnik Ambrus: Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! Alapvetően nem úgy terveztük, hogy megmérkőzünk az egy évvel idősebb Kaposvár ellen, de a dombóváriak sajnálatos lemondása miatt (nekik ezúton is jobbulást kívánunk!) a szomszédvár nagyon készséges volt és felajánlottak nekünk plusz egy meccset, ha már ilyen nagy utat tettünk meg. Számítottam rá, hogy nagy különbség lesz a két brigád között, hiszen ellenfelünket kiváló szakember irányítja és az U14-esek között biztosan versenyben lesznek a legjobb nyolcért. Ettől függetlenül az első félidőben tapasztalt sebességkülönbség sokkoló volt, a szó szoros értelmében letaroltak minket. Azt hiszem, épp ideje volt, hogy találkozzunk egy ilyen csapattal, akár kijózanító tapasztalatként is aposztrofálhatnám a történetet, amely emlékeztet minden játékost és edzőt: sokat kell még dolgoznunk, ha már ilyen nagyokat álmodunk ezzel a korosztállyal! Szuper első lépcsője volt ennek, hogy a második félidőben már szép lassan hozzáedződtünk ehhez az iramhoz, minden játékosom mentálisan át tudott fordulni és a fiúk mutattak kifejezetten szép dolgokat is! Meg kell találnunk a hasonló ellenfeleket hazai és nemzetközi porondon egyaránt, mert kézzel fogható tapasztalatra van szükségünk arról, hova is szeretnénk eljutni!

Kaposvári KK U13 – MAFC Kosárlabda Akadémia U13 75 – 71

Csányi Kristóf: Egy hosszú út illetve egy mérkőzés után voltunk, talán ezért sem sikerült úgy kezdenünk, ahogyan szerettünk volna. Szerencsére nagyon gyorsan tudtunk váltani mind védekezésben mind támadásban. Végig kiélezett meccs volt, fej-fej mellett haladva, de a végjátékban nagyon sok könnyű kosarat engedtünk, így a meccs végén a hazaiak örülhettek. Ezzel együtt büszke vagyok a srácokra, nagyon szépen játszottak a mérkőzésen!

Összegzés: Nagyszerű őszi szünet van mögöttünk, regenerációra, képzésre és jó meccsekre is volt lehetőségünk, úgy érzem, sikerült minőségi tartalommal megtöltenünk az iskola nélküli napokat. Örülök, hogy minden kollégám tudott meccselni, fontosnak tartom, hogy a fiatal edzőaspiránsaink folyamatosan kapjanak érdemi lehetőséget az edzéseken és a mérkőzéseken is, hiszen így tudnak értékes tapasztalatokat gyűjteni. A serdülő korosztályban lévő 2+1 (két versenyző plusz a tiszta 2009-es) alakulatunk mindegyikének találtunk nem szokványos, vidéki edzőmeccs partnert, ezek az új impulzusok sokat segítenek a csapataink felkészítésében. Ezúton is köszönöm a Debrecennek, a Kaposvárnak és az Alba Fehérvárnak, hogy összehoztuk ezeket a lehetőségeket és bízom benne, hogy a már szóban megtervezett további közös meccseink is megvalósulnak majd! Az U14/A csapatunkkal feltett szándékunk, hogy plusz idő- és energiaráfordítással a főtábláig bepótoljuk a felsőházi csapatokkal való összecsapásokat, hiszen a legjobbakkal megmérkőzve lehet a legtöbbet fejlődni. Most hétvégén már vár ránk a következő középháziforduló, sokat segítettek az edzések és a találkozók az erre való felkészülésben. Külön öröm, hogy ismét adtunk a válogatottba játékost, Deme Dani újra remek névjegykártyát hagyott Székesfehérváron. Szeretném, hogy a szezon folyamán növekedjen a válogatottjaink száma, úgy érzem, hogy erre minden esélyünk megvan! U14/B csapatunk szerintem a legtöbb edzőmérkőzést vívta a regionális bajnokságban vitézkedő együttesek közül és ezt tudva tiszta lelkiismerettel várhatják, hogy végre valahára ezen a hétvégén nekik is elkezdődjön a rendes bajnokság is! Mellettük a tiszta U13-as csapatunkat a régiós partnereink játékosaival kiegészülve továbbra is minden úton-módon igyekszünk menedzselni, ezt most a szünetben vívott 7 meccs, köztük külön kupa és izgalmas, csapatösszerázó idegenbeli túra, is bizonyítja. Már szervezzük is a következő hazai és külföldi megmérettetést egyaránt! Hajrá MAFC!