Serdülőinkkel szombaton játszottuk az utolsó alapszakasz mérkőzéseinket. Eredetileg Fehérvárra utaztunk volna, de utolsó pillanatban a helyszín Oroszlányra módosult. 

Az első meccsünket a Pécs B csapata ellen játszottuk. 

MAFC/A – NKA Pécs /B  88-50  (29-9,17-19,21-7,21-15)

MAFC – pontszerzők: Turcsányi 24, Turbucz 12, Varjas 10, Szekeres 8, Viola 8, Németh 8, Izmendi 7, Atwood 4, Irk 3, Deme 2, Lassányi 2.

Nagy-Horváth Szilvia: Jól kezdtük a mérkőzést, mind támadásban mind védekezésben jól dolgoztak a srácok. A nagy iramú első negyed után 20 pontos vezetéssel következett a második negyed. A második negyedben mintha egy másik csapat ment volna fel a pályára, a védekezésünk felpuhult és támadásinknak nem volt jó ritmusa, így nem mentünk igazán jó szájízzel az öltözőbe. A második félidőben újra lendületbe jött a csapat, feljavult a védekezésünk is, támadásban pedig sok szép akcióval, egyéni villanásokkal, a meccset végig kézben tartva nyertünk egy szimpatikus, tehetséges pécsi gárda ellen. 

MAFC/A – MVM OSE LIONS U14/A 50-73 (16-13,9-21,15-16,10-23)

MAFC – pontszerzők: Turcsányi 12, Németh 9/3, Deme 8/3, Szekeres 5, Pichovszky 5, Semegi-Nyulas 4, Turbucz 3, Varjas 3, Czárán 1. 

Nagy-Horváth Szilvia: A második mérkőzésen azOroszlány csapata várt ránk. Nem volt sok időnk pihenni, egy kis megbeszélés az öltözőben és már mentünk is melegíteni. 

Az előző meccs bemelegítésénél Irk Nándit egy szerencsétlen leérkezést követően csúnya ütés érte, így, bár nagyon szeretett volna, nem tudott pályára lépni. Nándival egy igazi csupaszív játékost veszítettünk el, aki a kispadról így is mindent megtett, hogy a csapat győztessen jöhessen le a pályáról.  

Ezt a találkozót is jól kezdtük, több szép támadást is vezettünk, védekezésben is sikerült hoznunk azt, amit gyakorolunk már hosszú hónapok óta. A lepattanózással azonban meggyűlt a bajunk, több támadólepattanót is engedélyeztünk nekik. A Második negyedben az OSE szervezett támadójátéka ellen sok védekezési hibát vétettünk, illetve a lepattanók terén továbbra is ők domináltak. 9 pontos hátránnyal mentünk a pihenőre.

A második félidőben feljöttünk ugyan négy pontra, de ezt a lélektani határt nem sikerült átlépnünk, nem tudtuk átvenni a vezetést. A negyedik negyedben aztán mintha az Oroszlánynak minden összejött volna, három sikeres hárompontost is értékesítettek, ami megpecsételte a sorsunkat. 

Gratulálunk az OSE csapatának, de a mienknek is jár a taps, hiszen a srácok az utolsó pillanatig küzdöttek, nem adták fel egy pillanatig sem. Irány a főtábla!