Regionális Serdülő Bajnokság, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok

MAFC/B – Keresztúri SE 80 – 35 (29-5,15-12,22-2,14-16)

MAFC: Vajda 18, Kudich 11, Bakos 9, Lőrinczi 8, Pichovszky 7/3, Oláh-Viniczai 6, Székely 4, Varga 4, Fajszi 4, Krakoczki 3, Ratkóczi 3, Gincsai-Kali 3

Kovács Ádám: A korai időpont ellenére ellentmondást nem tűrően kezdtünk és hamar nagy előnyt tudtunk kiharcolni. Sok hibára kényszerítettük ellenfelünket, melyekből könnyű kosarakat szereztünk. A második negyedben kicsit lazítottunk a szorításon, amit ki is használt a Keresztúr csapata. Ebben a periódusban sok ziccert rontottunk és a védekezésünk sem volt elég agresszív. A szünetben rendeztük sorainkat és az elsőnegyedhez hasonló szellemben kosárlabdáztunk, az ellenfélnek összesen engedett 2 pont önmagáért beszél. A záró etapban a korábbi koncentrált játéknak nyoma veszett, kapkodva, sok hibával játszottunk, ezért egyáltalán nem volt meglepő, hogy az ellenfél megnyerte ezt a 10 percet. Sok sikert kívánunk a Keresztúri SE csapatának a folytatáshoz!

MAFC/B – BLF KK 111 – 46 (23-3, 29-17, 25-16, 34-10)

MAFC: Székely 22, Kudich 20, Pichovszky 13/3, Varga 12, Lőrinczi 10, Vajda 10, Bakos 8, Krakoczki 5, Ratkóczi 4, Fajszi 4, Gincsai-Kali 2, Oláh-Viniczai 1

Kovács Ádám: Az első mérkőzésen látottakhoz hasonlóan óriási lelkesedéssel vetettük bele magunkat az összecsapásba, rövid idő alatt nagy különbség alakult ki. Jól működött a letámadásunk, sok labdát szereztünk, de felállt védelem ellen is rendre megtaláltuk a legjobb helyzetet. A két középső negyedben kiengedtük a fókuszt, nem voltunk elég élesek, elől és hátul is bosszantó hibákat követtünk el. A negyedik játékrészben újra sikerült felpörögnünk, a Fiúk maximálisan betartották a megbeszélteket. Dicséret illeti a BLF csapatát is, hiszen az utolsó pillanatig küzdöttek, sok sikert kívánunk nekik is a bajnokság hátralevő részéhez!

Összegzés: Jár a gratuláció a srácoknak, szuper napot zártunk. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, sokszor visszaköszöntek az elmúlt hetekben gyakorolt játékelemek. A ziccerekkel és a büntetőkkel viszont mindkét mérkőzésen hadilábon álltunk: túl sok könnyű dobást hibáztunk, ez egy szorosabb mérkőzésen biztos nem fog beleférni. Dolgozunk tovább, hiszen szombaton következik a harmadik forduló, ahol ismét szeretnénk bezsebelni a két győzelmet.