Kiemelt serdülő bajnokság, Felsőház – Vasas Pasaréti Sportcentrum

2022. január 29.-30.

MAFC/A – Kiss Lenke KA/A 62-56 (18-12, 14-14, 11-14, 8-11, 11-5)

MAFC: Turcsányi Nándi 11, Szekeres Teo 13/6, Lassányi Dávid 9, Semegi-Nyulas Csaba 9, Deme Dani 7, Turbucz Barni 4, Irk Nándi 4, Viola Máté 1,  Czárán Janó 3, Varjas Áron 1.

Nagy-Horváth Szilvia: Pasaréten, a Vasas otthonába került megrendezésre az első országos főtábla fordulónk. A célunk egyértelműen az első két hely valamelyikének megszerzése volt. 

Első meccsünket a Kiss Lenke ellen játszottuk. Nem kezdtünk jól, egy eladott labda után ellenfelünk gyors kosarat szerezett, és ezután sem sikerült megtalálunk azt a ritmust, amiben mi jól tudunk játszani. Egy-két jó védekezésből szereztünk könnyű kosarakat, ezeknek hála az első negyed után vezettünk 6 ponttal, de sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem állt még össze. A második negyedben volt egy rövid jó periódusunk, amikor 22-14-nél úgy tűnt, kicsit el tudunk lépni az ellenféltől, de nem sikerült a büntetőket értékesíteni és volt pár ki nem kényszerített, eladott labdánk, ami után az ellenfél ismét ott volt a nyakunkon. Volt mit  „megemészteni” a szünetben… 

Jól kezdtük a második félidőt, Turcsányi Nándi egy gól jó faultos akciója után Irk Nándi is betalált, viszont ezek után hosszú percekig nem tudtunk eredményesek lenni. Ráadásul az ellenféltől Keszte Ádám védését képtelenek voltunk megoldani. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani, sőt, 43-43-nál 4 percig nem született kosár. Turbucz Barni törte meg a gólcsendet egy büntetővel, majd Semegi-Nyulas Csabi nagyon fontos pillanatban talált be a hárompontoson túlról, ezzel 47-44-re módosította az eredményt, amikor 2 perc volt hátra a mérkőzésből. Az ellenfél új lendületet kapott, és egy 6-0-s periódussal az utolsó pillanatokban már 47-50-re vezettek. Nem volt azonban vége: a dudaszó pillanatában, egy Teo által elengedett, BUZZER BEATER hárompontossal hosszabbításra mentettük a mérkőzést! A ráadásban aztán a lélektani előnnyel élve, végül gyenge játékkal, ám egy emlékezetes mérkőzés után győztesen hagytuk el a parkettet. 

MAFC/A – Szolnoki KA/A 63-56 (13-12, 8-7, 20-21, 22-16) 

MAFC: Turcsányi Nándi 15, Szekeres Teo 3, Lassányi Dávid 6, Semegi-Nyulas Csaba 2, Deme Dani 20, Irk Nándi 4, Viola Máté 6,  Czárán Janó 7. 

Nagy-Horváth Szilvia: Vasárnap a Szolnok csapatával kezdtük a napot. Meccs előtt már tudtuk, hogy Ambiéknak megszületett a második kisfiúk és mindenki jó egészségnek örvend. Ezúton is gratulálunk nekik és sok boldogságot kívánunk! Duplán volt miért küzdeni! 

Ezen a mérkőzésen se hozta a csapatunk a legjobb formáját: lassan, körülményesen játszottunk, védekezésünk nem zárt jól, támadásban nem tudtunk könnyű kosarakat szerezni és a mismatch-eket sem sikerült megjátszanunk. A félidőben mindössze 2 ponttal vezettünk. A harmadik negyedben továbbra is fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó játékrészben  már volt egy-egy jó ritmusú, szép támadásunk, ennek, valamint Deme Dani hatékony játékának köszönhetően a mérkőzés végén mi örülhettünk a győzelemnek. 

VASAS AKADÉMIA/A – MAFC A 104-30 (23-8, 37-7, 22-10, 22-5)

MAFC: Turcsányi Nándi 8, Szekeres Teo 3, Deme Dani 8, Irk Nándi 7, Viola Máté 1, Czárán Janó 3.

Nagy-Horváth Szilvia: A forduló utolsó mérkőzését a jó szerkezetű, erős kerettel rendelkező Vasas ellen játszottuk. Tudtuk, hogy nagyon kemény ellenfél. Azt kértük a srácoktól, hogy tét nélkül, felszabadultan játszanak. 

Az első félidőben sajnos bátortalanul, sok eladott labdával játszottunk. A Vasas egész pályán támadott le minket, ami ellen sorozatos rossz döntéseket hoztunk. Ennek köszönhetően a félidőben már 27 eladott labdánál tartottunk. A nagyszünetben átbeszéltük a javítani való hibákat. A második félidőben igyekeztek a srácok megvalósítani az öltözőben elhangzottakat, de ezen a napon a Vasas így is átgázolt rajtunk, egy pillanatig nem volt kérdéses a győzelmük. 

Összeségében egy hasznos hétvégén vagyunk túl, nagyon sok hibát elhozott ez a forduló, amin dolgozunk tovább az edzéseken.