Kiemelt serdülő bajnokság, Felsőház, 1. forduló

2022. október 16., Debrecen

MAFC/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A  78-60 (19-19,28-15,23-11,8-15)

MAFC: Pichovszky Bertalan 18, Viola Máté 14/9, Turbucz Barnabás 10, Németh Donát 10/3, Varjas Áron 8, Kis Botond 7, Szigeti Soma 5, Semegi-Nyulas Csaba 4, Laczka Barnabás 2, Lőrinczi Zsombor, Vajda Konrád, Wendl Viktor.

Nagy-Horváth Szilvia: Azzal a tudattal utaztunk Debrecenbe, a felsőház első fordulójára, hogy nem vagyunk a legjobb formánkban, ezt bizonyították az elmúlt hetekben lejátszott edzőmérkőzések. 

A Kőbánya csapatát nagyon jól ismerjük, tudtuk kire kell figyelni, tudtuk, mit játszanak. Az első negyedben nagy akarattal kezdtek a srácok, de a támadójátékunk akadozott, gyorsindításokat nem nagyon tudtunk vezetni és a kőbányaiak kulcsjátékosát sem tudtuk kivenni a játékból. Fej-fej mellett haladt a két csapat, olyannyira, hogy az első negyed végén egyenlő volt az eredmény. Következett a második negyed, ahol a srácok begyorsítottak. Jelentősen gyorsabb lett a játékunk, több mozgással játszottunk, ami sok szép akciót eredményezett, az agresszív védekezésünknek köszönhetően pedig sok hibára tudtuk kényszeríteni ellenfelünket. 13 pontos előnnyel mehettünk pihenni. A második félidőben tudtuk még fokozni az intenzitásunkat és agresszivitásunkat, hatékony támadójátékot játszottunk, az ellenfél kulcsjátékosának védését is sikerült ebben a periódusban megoldanunk. Az utolsó negyedben már nem volt kérdés a győzelmünk, megérdemelten nyertük meg a találkozót. A Kőbánya csapatának sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Budapesti Honvéd/A – MAFC/A  82-78 (12-19,16-25,25-19,29-15)

MAFC: Viola Máté 19/3, Pichovszky Bertalan 17, Németh Donát 14, Varjas Áron 10, Szigeti Soma 6/6, Kis Botond 3, Lőrinczi Zsombor 3/3, Laczka Barnabás 2, Wendl Viktor 2, Turbucz Barnabás 2, Vajda Konrád, Semegi-Nyulas Csaba.

Nagy-Horváth Szilvia: A Kőbánya elleni meccs után nem volt időnk az ünneplésre, ugyanis 20 perc múlva újra feldobták a labdát. Ezúttal a Honvéd csapatával játszottunk, akikkel már egyszer megmérkőztünk a szezonban, az akkori vereség miatt volt bennünk bizonyítási vágy. 

Ott kezdtük a Honvéd meccset, ahol a Kőbánya meccset abbahagytuk, gyors, agilis játékkal. Az első kosarat ugyan a Honvéd szerezte, de utána mi jöttünk egy 8:0-ás rohanással. Támadásink hatékonyak voltak és a védekezésünk is jól szuperált. A negyed vége felé kezdtünk fáradni és több buta hibát is vétettünk, illetve fegyelmezetlen támadójátékunknak volt köszönhető az, hogy nem lett nagyobb a különbség a két csapat között. A második ötös óriási akarattal jött ki a pályára, aminek meg is lett az eredménye, könnyű kosarak, szerzett labdák, kiharcolt faultok. 15 pontos előnnyel zártuk a félidőt. 

A második félidő elején még tartottuk az óriási energiákat mozgósító, gyors és agresszív játékunkat, de harmadik negyed közepétől kezdtek a nyakunkra jönni a honvédos srácok. Mi egy másik arcunkat mutattuk, nem értünk vissza védekezésben, alulmaradtunk a lepattanóharcokban és a támadásinkban is erőlködtünk. Nem tudtunk már kimászni ebből a gödörből, a Honvéd átvette a vezetést és onnan már nem engedte ki a kezéből azt. Gratulálunk a Honvéd csapatának és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban! 

Összességében, nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, rengeteget tettek bele ebbe a hétvégébe, de a két egymás utáni mérkőzés sokat kivett belőlük. Nagyot harcoltak, ami most egy győzelmet és egy rendkívül szoros, végletekig kiélezett vereséget hozott. A hibáinkból tanulunk és megyünk előre!