Regionális serdülő bajnokság, Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

Budapesti Honvéd/B – MAFC/B 75-60 (12-10, 32-12, 12-20, 19-18)

MAFC: Sopuch 13, Lőrinczi 10, Krakoczki 10, Kudich 8, Vajda 6, Wendl 4, Horváth 4, Varga 3, Bakos 2, Fajszi, Oláh-Viniczai, Ratkóczi 

Kovács Ádám: Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk a jó szerkezetű Honvéd ellen. A mérkőzés előtt felhívtuk rá a srácok figyelmét, hogy nüanszokon múlhat majd, hogy ki hagyhatja el győztesen a pályát. Az első negyedben végig fej-fej mellett haladtunk, mindkét oldalon sok hiba csúszott a befejezésekbe. A második negyedben érthetetlen módon összezuhantunk és a félidőre tetemes különbség alakult ki. A szünetben sok mindent átbeszéltünk, a harmadik 10 percet igazi MAFC-os szívvel kezdtük, gyorsan csökkenteni is tudtuk a távolságot, azonban ennél közelebb már nem tudtunk kerülni. Gratulálunk a Honvéd csapatának a győzelemhez! 

Vasas Áldás Basket – MAFC/B 80-67 (28-18, 17-24, 23-15, 12-10)

MAFC: Kudich 14, Bakos 13/3, Sopuch 8, Wendl 8, Lőrinczi 7, Krakoczki 4, Fajszi 4, Varga 4, Vajda 3/3, Ratkóczi 2, Oláh-Viniczai, Horváth 

Kovács Ádám: Kevés időnk volt rendezni sorainkat, rögtön várt ránk egy újabb fővárosi rangadó. Nem kezdtük jól a mérkőzést, bosszantó hibákat követtünk el védekezésben, amikből sorozatosan könnyű kosarakat kaptunk. A folytatásban – az első meccshez hasonlóan – összeszedtük magunkat, át is vettünk a vezetést, azonban a Vasas tudott még egy sebességi fokozatot kapcsolni, ez pedig elég volt nekik a győzelemhez, gratulálunk hozzá!

Összegzés: A szombati mérkőzéseken reális győzelmi esélyekkel léptünk pályára, sajnos mindkétszer magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Nem engedhetjük ki a fókuszt, mert szoros mérkőzéseken egy-egy ilyen gyengébb periódus eldöntheti az egész összecsapást. Dicséret jár a Fiúknak, mert mindkét meccsen fel tudtunk állni a padlóról. Folytatjuk a megkezdett kemény munkát az előttünk álló időszakban is.